Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Προβληματισμός με τον άστεγο άνδρα που τώρα κοιμάται σε πεζοδρόμιο της Γερμανού

Πάτρα: Προβληματισμός με τον άστεγο άνδρ...
Τάκης Μαρτάτος

Περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία - Τον άνθρωπο αυτό πρέπει να τον βοηθήσει ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου

Προβληματισμό και αντιδράσεις έχει προκαλέσει  η παρουσία ενός άστεγου συμπολίτη, ο οποίος αφού προ ολίγων μηνών είχε βρει ένα σημείο κοντά στο φράκτη της αρχαιολογικής υπηρεσίας στην οδό Σισσίνη πριν τη Γεωργίου Ρούφου για να κοιμάται, πλέον έχει μετακινηθεί λίγο πιο πάνω επί της Γερμανού και Σισσίνη και κοιμάται στο πεζοδρόμιο κάτω από τις καμάρες που δημιουργούν τα εκεί σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο εν λόγω άνδρας που παλαιότερα  εργαζόταν και ζούσε μία συνηθισμένη, καθημερινή ζωή, κατοικοεδρεύει πλέον στο συγκεκριμένο σημείο όπου κοιμάται τα βράδια αφήνοντας εκεί τα λιγοστά πράγματά του στη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο περίοικοι δεν έχουν κρύψει την έντονη ενόχλησή τους για το γεγονός πως ο συγκεκριμένος άνδρας, η υπόθεση του οποίου είναι γνωστή στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και τον πρόεδρό του, ιατρό Θόδωρο Τουλγαρίδη, φέρεται μερικές φορές απότομα και εκστομίζει απρεπείς χαρακτηρισμούς.

Τον Ιούνιο όταν το ίδιο άτομο είχε εντοπιστεί επί μέρες να κοιμάται στην προεξοχή της περίφραξης της αρχαιολογίας στη Σισσίνη, είχε αντιδράσει μια γειτόνισσα η οποία είχε πλύνει και καθαρίσει το σημείο και είχε μαζέψει τα πράγματα του άνδρα, τα οποία ο ίδιος σε ανύποπτο χρόνο πήρε και έφυγε.  

Σε ρεπορτάζ τότε του thebest.gr είχε μιλήσει η Κατερίνα Νικολακοπούλου, κοινωνική λειτουργός του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου η οποία είχε αναφέρει, πως η Ομάδα Δρόμου του Κοινωνικού Τομέα αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του συμβάντος είχε πάει στη Σισσίνη και στα γύρω σημεία μην καταφέρνοντας να εντοπίσει τον άνδρα αυτό, ωστόσο είχε πει πως πρόκειται για γνωστή περίπτωση στην υπηρεσία και πως για ανθρώπους που είναι σε αυτή την κατάσταση που η ψυχοσύνθεση τους δεν τους βοηθά πλέον να αντιληφθούν και να καταλάβουν πως πρέπει να κάνουν κάτι για την βελτίωση του εαυτού τους, χρειάζεται μία άλλου τύπου νομοθεσία. Όπως έχει αντιληφθεί ο Κοινωνικός Τομέας του Δήμου Πατρέων που σημειωτέον λειτουργεί σε κοντινή απόσταση επί της Δημ. Γούναρη, ο συγκεκριμένος άνδρας που είναι μεσήλικας προτιμά να περιφέρεται και να αλλάζει κάθε τόσο σημεία παραμονής του (έχει επανειλημμένα θεαθεί στην πλατειούλα Αγίου Γεωργίου μεσημεριανές ώρες και παλαιότερα στην Τριών Ναυάρχων).

Ο Δήμος να θυμίσουμε πως λειτουργεί επί της Γούναρη και Μπουκαούρη το Υπνωτήριο για άστεγους συμπολίτες μας όπου μπορούν να πάνε ακόμη και για να κάνουν το μπάνιο τους και να πλύνουν τα ρούχα τους.

Οι φωτ. του thebest.gr είναι από το σημείο που ο άστεγος αφήνει τα πράγματα του και κοιμάται τα βράδια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις