Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Άρσεναλ όπως λέμε Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Άρσεναλ όπως λέμε Ελληνικό Ποδόσφαιρο

50 εκατομμύρια για έναν αμυντικό!

Ο Μπεν Γουάιτ υπέγραψε στην Άρσεναλ και μάλιστα έκανε με ένα ντεμπούτο με τη φανέλα των κανονιέρηδων στην ήττα από την Μπρέντφορντ, στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ 2021-22. Τα 50.000.000 λίρες για αμυντικό είναι τεράστιο ποσό, αλλά ο Αρτέτα φαίνεται να πιστεύει πολύ στον πρώην άσο της Μπόρνμουθ.

Με αφορμή τη μεταγραφή αυτή, πάμε να δούμε τους πέντε Άγγλους (ναι είναι μόνο πέντε) που έχει αποκτήσει με μεταγραφή η Άρσεναλ από το 2011 και μετά. Σε 10 χρόνια δηλαδή έχει αγοράσει μόλις πέντε γηγενείς παίκτες, με τον Μπεν Γουάιτ να είναι ο έκτος.

Πριν περάσουμε στο κυρίως πιάτο να ενημερώσουμε τους Έλληνες φίλους τους Στοιχήματος πως πλέον μπορούν να απολαμβάνουν με ασφάλεια και αξιοπιστία τόσο το ποντάρισμα σε αγώνες όσο και το live casino σε Στοιχηματικές Εταιρείες με Μπόνους Εγγραφής και Νόμιμη Άδεια στην Ελλάδα. Μπορείτε να δείτε ποιες είναι αυτές κάνοντας κλικ στο λινκ πιο πάνω. Ας δούμε τώρα τους παίκτες που προηγήθηκαν του Γουάιτ.

Ρομπ Χόλντινγκ

Ο Χόλντινγκ έπαιζε στην Μπόλτον. Οι τρότερς υποβιβάστηκε από την Τσάμπιονσιπ και ήταν μία καλή ευκαιρία το 2016 να τον πάρει η Άρσεναλ με μόλις 2.000.000 λίρες ως αντίτιμο. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Είχε και θέματα με τη φυσική κατάσταση, αλλά είχε πάρα πολύ πάθος κάτι που του αναγνωρίστηκε από τους φίλους της Άρσεναλ. Ιδιαίτερα όταν δεν δίστασε να τα βάλει με τον Ντιέγκο Κόστα στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με την Τσέλσι, εκεί όπου η Άρσεναλ αναδείχτηκε νικήτρια κατακτώντας το τρόπαιο.

Κάλουμ Τσέιμπερς

Από τη Σαουθάμπτον στην Άρσεναλ με ένα διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο για έναν 19χρονό παίκτη. Ο Κάλουμ Τσέιμπερς κόστισε 16.000.000 λίρες το 2014. Δεν τα λες και λίγα, ιδιαίτερα για την πολιτική του Βενγκέρ και του νεόκτιστου Εμιρέιτς. Μάλιστα μαζί με Στέρλινγκ, Στόουνς και Σο, ήταν υποψήφιος για το βραβείο καλύτερο νέου παίκτη στην Ευρώπη. Τότε μάλιστα έκανε τρεις πρώτες (και τελευταίες μέχρι και σήμερα) εμφανίσεις του με την εθνική Αγγλίας. Είναι ακόμη στην Άρσεναλ, αλλά με την έλευση του Γουάιτ οι συμμετοχές του θα μειωθούν ακόμη περισσότερο στην άμυνα των κανονιέρηδων.

Ντάνι Γουέλμπεκ

Αυτός ο παίκτης είχε φοβερά προσόντα. Αρκετοί τραυματισμοί, ιδιαίτερη συμπεριφορά, εμπλοκή μέχρι και ότι είχε στήσει στοιχηματικά την επόμενη μεταγραφή του, όλα αυτά δεν τον άφησαν ποτέ να κάνει την καριέρα που μπορούσε. Πάντως οι φίλοι της Άρσεναλ σίγουρα έχουν ακόμη να θυμούνται ένα φοβερό γκολ που σκόραρε κόντρα στην πρώην του ομάδα και μισητή για τους φίλους της Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ποτέ δεν μπόρεσε να παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες, διότι ήταν ένας στράικερ με πλούσια σωματικά προσόντα, ταχύτητα και καλή τεχνική κατάρτιση.

Καρλ Τζένκινσον

Ο Βενγκέρ πήρε τον Καρλ Τζένκινσον από τις φημισμένες ακαδημίες της Τσάρλτον το 2011. Πολύ παράξενο το ντεμπούτο του αφού αποβλήθηκε στον διασυρμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 8-2. Από την άλλη όμως ήταν παρόντας στη μεγάλη νίκη επί της μισητής Τότεναμ με 5-2. Στα οκτώ χρόνια όμως έκανε μόλις 70 εμφανίσεις με τη φανέλα των κανονιέρηδων και ο κυριότερος λόγος είναι οι πολλοί τραυματισμοί. Έπαιξε ως δανεικός και στη Γούεστ Χαμ με κάποιες καλές εμφανίσεις, αλλά τώρα στα 29 του έχει μείνει δίχως συμβόλαιο.

Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν

Όταν αποκτήθηκε από τη Σαουθάμπτον με αντίτιμο 12.000.000 λίρες όλοι μιλούσαν για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη Γηραιά Αλβιόνα. Ήταν μόλις 17 ετών και είχε ήδη προλάβει να εντυπωσιάσει πολλούς ειδικούς στο Νησί, αλλά και τον ιδιαίτερα απαιτητικό Αρσέν Βενγκέρ, που πάντα ήταν δύσπιστος με τους Άγγλους ποδοσφαιριστές. Τελικά ο Τσάμπερλέιν κατάφερε να κερδίσει τρία Κύπελλα στα χρόνια που έμεινε στο Εμιρέιτς. Το 2017 ήταν η ώρα να αποχωρήσει. Ο Κλοπ τον πίστεψε και τον έφερε στο Άνφιλντ. Εκεί κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και την Πρέμιερ Λιγκ και μπορεί να μην είναι αναντικατάστατος, αλλά έχει βρει τον ρόλο του και φαίνεται να περνά καλά με τη φανέλα των κόκκινων.

Μένει να δούμε -και με τον Βενγκέρ- να μην είναι πια στο Βόρειο Λονδίνο, αν θα ακολουθήσουν και άλλοι Άγγλοι μετά τον Γουάιτ να προστίθενται στο ρόστερ των κανονιέρηδων.

Διαβάστε στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports