Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Με επιτυχία ξεκίνησε η ενότητα «Τα θεατρικά σχήματα της πόλης παρουσιάζουν» -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Με επιτυχία ξεκίνησε η ενότητα «Τ...

Στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο παρουσιάστηκε η παράσταση του Τηλέμαχου Τσαρδάκα "Lord Byron: Ποιήματα στη λάσπη"

Με επιτυχία «άνοιξε» το βράδυ της Τετάρτης 22/9/2021 στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, ο κύκλος παραστάσεων της ενότητας «Τα θεατρικά σχήματα της πόλης παρουσιάζουν» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Ο κύκλος των φετινών παραστάσεων ξεκίνησε με την παρουσίαση του μουσικού - Θεατρικού έργου «Lord Byron : ποιήματα στη λάσπη» σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα.

Το κοινό απόλαυσε ένα νέο θεατρικό έργο που μιλάει για τη ζωή, την προσφορά και το θάνατο του ρομαντικού ποιητή, εθνικού ευεργέτη και φιλέλληνα ήρωα της επανάστασης George Byron Gordon, δηλαδή του Λόρδου Βύρωνα.

Η ενότητα συνεχίζεται το προσεχές Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη με την παράσταση «Η λέξη στο δέντρο», από το  Σύλλογο «Θέση».          

Μέσα από την ενότητα «Τα θεατρικά σχήματα της πόλης παρουσιάζουν», δίνεται βήμα στα καλλιτεχνικά – θεατρικά σχήματα της πόλης μας για να παρουσιάσουν στο κοινό της περιοχής τη δουλειά τους.   Εξαιρετικοί καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Πάτρα, αφήνουν και φέτος το δικό τους «στίγμα» στα πολιτιστικά και θεατρικά πράγματα της πόλης, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα, που γεννά και αναπαράγει η πολιτική της εμπορευματοποίησης του πολιτισμού και στα οποία  προστίθενται και αυτά της πανδημίας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, καθήκον του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων είναι η στήριξη των καλλιτεχνών. Στο πλαίσιο αυτό και βάση των οικονομικών δυνατοτήτων του, με μηδενική χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Πολιτιστικός Οργανισμός στηρίζει αυτούς τους καλλιτέχνες και στέκεται αλληλέγγυος και αρωγός στον δίκαιο αγώνα τους για μέτρα στήριξης του κλάδου από την κυβέρνηση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, Παράσταση του Συλλόγου «Θέση»

 «Η ΛΕΞΗ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ»

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.00 και ώρα 23.00.

ΚΥΡ. 26/9 Χορευτικός Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας

 «ΑΧ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ», Ρωμαϊκό Ωδείο, ώρα 21.00.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 9:00 μ.μ.

Θεατρική παράσταση από την Ενότητα των Καλλιτεχνών της πόλης, σε διάφορα σημεία της πόλης και στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

Έργο που διαπραγματεύεται την Απελευθέρωση της Πάτρας από το  ναζιστικό   ζυγό, (χοροθέατρο, θέατρο, ντοκουμέντο, video art/projection mapping).

ΣΑΒ. 9/10 Θεατρική Παράσταση από το «ΕΑΡ ART STUDIO»

 «ΥΣΤΕΡΑ», στο Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.00

ΤΕΤ. 13/10 Θεατρική Παράσταση από το “SMOC”, «ΖΑΚ Ή ΥΠΟΤΑΓΗ»

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.00.

ΠΑΡ. 15/10 Θεατρική Παράσταση από τον «ΚΑΝΘΑΡΟ»

“LOVER’S LABOUR’S LIFE” στο Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ώρα 21.00.

ΣΑΒ. 16/10 Θεατρική παράσταση «ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ’21 ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» από το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «ΡΕΦΕΝΕ» με την συμμετοχή 5 θεατρικών ερασιτεχνικών ομάδων αντίστοιχων πόλεων της Δυτικής Ελλάδας.

Ρωμαϊκό Ωδείο, ώρα 21.00.

ΣΑΒ. 23/10, ΚΥΡ. 24/10 και ΔΕΥΤ. 25/10                 

Παράσταση-σπουδή πάνω στο συσχετισμό τριών μονόπρακτων (Αρκούδα, Πρόταση γάμου και Βλαβερές συνέπειες του καπνού)του Άντον Τσέχωφ από το Θέατρο «Γραμμές Τέχνης»

Πολυχώρος Αίγλη, ώρα 21.00.

*Ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture