Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συγκέντρωση για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Πάτρα: Συγκέντρωση για τα τρία χρόνια απ...

«Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε τη δολοφονία του Ζακ/ Zackie Oh!»

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, συγκέντρωση για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, με κεντρικό σύνθημα «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε τη δολοφονία του Ζακ/ Zackie Oh!».

Σε ανακοίνωσή της η αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος», με αφορμή την επέτειο των τριών χρόνων από την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου αναφέρει σε σχέση με την σημερινή συγκέντρωση: "Στις 21 Σεπτέμβρη του 2018, ο Ζακ Κωστόπουλος/ Zackie Oh! δολοφονείται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Εγκλωβισμένος μέσα σε ένα κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια όπου έχει καταφύγει κυνηγημένος, λιντσάρεται από τον Ευάγγελο Δημόπουλο, ιδιοκτήτη του μαγαζιού κι έναν ακόμα φασίστα που διατηρεί κτηματομεσιτικό γραφείο στην περιοχή. Οι δυο τους τον κλωτσούν με μανία στο κεφάλι, την ώρα που εκείνος προσπαθεί ανήμπορος να απεγκλωβιστεί, ενώ γύρω τους βρίσκεται πλήθος κόσμου. Οι μπάτσοι καταφθάνουν για να ολοκληρώσουν το έγκλημα, τον χτυπούν αιμόφυρτο και πεσμένο στο έδαφος, τον συλλαμβάνουν, του φοράνε χειροπέδες και τον σέρνουν στο δρόμο. Στο νοσοκομείο οδηγείται νεκρός, δεμένος πισθάγκωνα.
Οι δολοφόνοι του Ζακ, η αστυνομία, η δικαστική αρχή, τα ΜΜΕ που έσπευσαν να συγκαλύψουν, να δικαιολογήσουν το φόνο και να σκυλέψουνε το πτώμα του Ζακ στα τηλεοπτικά παράθυρα, στάθηκαν εδώ και πολλά χρόνια αρωγοί μιας ενορχηστρωμένης επίθεσης απέναντι στα πιο υποτιμημένα και περιθωριοποιημένα κομμάτια της κοινωνικής βάσης για να διαχύσουν το κανιβαλικό τους μίσος στο κοινωνικό σώμα ενισχύοντας τα πιο σκοτεινά ένστικτα των αντιδραστικότερων κοινωνικών κομματιών. Στο πρόσωπο του Ζακ βλέπουν τον παρία, τον ομοφυλόφιλο, το φτωχοδιάβολο, τον ακτιβιστή, το χρήστη ουσιών, τον εγκληματία, τον αποκλεισμένο που δεν χωράει στα καλούπια της τάξης και της ασφάλειας τους, της σιδηρόφρακτης ιδιοκτησίας τους, έναν άνθρωπο που η ζωή του δεν αξίζει να βιωθεί και γι’ αυτό το λόγο πρέπει η φιγούρα του να στοχοποιηθεί και να δρομολογηθεί η εξόντωση του. Έτσι, η δολοφονία του Ζακ ήταν με αυτόν τον τρόπο μια ήδη νομιμοποιημένη για το Καθεστώς ενέργεια, όπου οι φυσικοί αυτουργοί, ένας δηλωμένος φασίστας κι ένας κλεπταποδόχος χρυσοθήρας του κέντρου της Αθήνας, λειτούργησαν απλά ως παρακρατικοί εκτελεστές μιας, προαναγγελθείσας από το ίδιο το Κράτος και τους μηχανισμούς του, δολοφονίας.
#zak #Justice4ZakZackie"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις