Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρναούτογλου: Έρχονται εντυπωσιακά θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα

Αρναούτογλου: Έρχονται εντυπωσιακά θερμο...

Δύο μέρες θα διαρκέσει η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας, με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου να κάνει λόγο, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, για "εντυπωσιακότατα θερμοκρασιακά σκαμπανευάσματα".

 
Όπως επισημαίνει, η αλλαγή του σκηνικού θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή την ερχόμενη Τετάρτη και θα διαρκέσει περίπου 48 ώρες, δηλαδή μέχρι το βράδυ της Πέμπτης. Το διήμερο αυτό η θερμοκρασία θα κάνει "βουτιά" ακόμη και 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

 
Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, την Τετάρτη ο υδράργυρος θα σημειώσει αισθητή πτώση, με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 26 με 27 βαθμούς. Εξαιρούνται τα Δωδεκάνησα όπου θα η ζέστη θα παραμείνει. Από το βράδυ της Τετάρτης μάλιστα ο καιρός θα κρυώσει αρκετά στις πιο βόρειες περιοχές της χώρας.

Ακόμη πιο κάτω θα κινηθούν οι τιμές την Πέμπτη, καθώς η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει του 22 με 23 βαθμούς, με εξαίρεση τα δυτικά της χώρας. "Θα πέσει ο υδράργυρος συγκριτικά με τη σημερινή ημέρα κοντά στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους" ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός μετεωρολόγος.

"Σας φαίνεται πολύ μεγάλη πτώση αλλά θα είναι φυσιολογική γιατί θα πέσει στα επίπεδα που γενικά πρέπει να έχουμε αυτήν την περίοδο. Δεν θα χειμωνιάσει δηλαδή αλλά θα ψυχράνει αρκετά" εξήγησε στη συνέχεια.

Ζέστη ξανά από την Παρασκευή
Πάντως, από την ερχόμενη Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο θα ξαναζεστάνει ο καιρός, με αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο το θερμομετρο να φτάσει ακόμη και τους 29-30 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αιτία για την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας είναι το ψυχρό μέτωπο το οποίο θα κατέβει από την Ευρώπη το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου, με προηγούμενη ανάρτησή του, γνωστοποίησε τις υψηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, με την Σούδα Χανίων να βρίσκεται πρώτη με 39,2 βαθμούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις