Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε λίγες ώρες θα "ξυπνήσουν" τον 6χρονο Φώτη οι γιατροί - Στο αυτόφωρο η διοργάνωση του pick

Πάτρα: Σε λίγες ώρες θα "ξυπνήσουν&...

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του 6χρονου Φώτη εμφανίζονται οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων όπου νοσηλεύεται διασηλωνωμένο με κρανιοεγκεφαλική κάκωση το παιδί από το μεσημέρι της Κυριακής, μετά τον τραυματισμό του στους αγώνες pick της Πάτρας.

Το παιδί νοσηλεύεται σε βαθιά καταστολή και οι γιατροί περιμένουν να περάσει το κρίσιμο 48ωρο πριν κάνουν προσπάθεια να τον "ξυπνήσουν" για να δουν πώς θα ανταποκριθεί, κάτι που ίσως γίνει την Τρίτη.

Πάτρα: Δείτε το βίντεο από τη συγκλονιστική στιγμή της εκτροπής του καρτ

Η αξονική στην οποία υπεβλήθη το αγοράκι, δεν έδειξε αιμάτωμα στο κεφάλι του παιδιού κι αυτό κάνει τους γιατρούς να αισιοδοξούν έστω και συγκρατημένα.  Περιμένουν τις επόμενες ώρες για να τον ξυπνήσουν, να μειώσουν τη χορήγηση των φαρμάκων και να δουν πώς θα αντιδράσει.

Πάτρα: Ο πατέρας του 6χρονου περιγράφει στο thebest τη στιγμή του ατυχήματος

Συγκλονίζει ο γιατρός που έτρεξε πρώτος στον 6χρονο: Γονάτισα... Οξυγόνο παιδιά... Οξυγόνο γρήγορα... Βοήθα Παναγιά μου"

Πέντε άτομα στο αυτόφωρο για το ατύχημα

Στο μεταξύ στον Εισαγγελέα οδηγούνται αργότερα οι πέντε συλληφθέντες για το ατύχημα (διοργανωτές, αλυτάρχης, υπεύθυνοι ασφαλείας και ο οδηγός του κάρτ) με την αυτοφωρη διαδικασία. Ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα γίνει σήμερα δίκη ή αν θα οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Πάτρα: Πώς έγινε το ατύχημα- Διακόπτονται οι αγώνες καρτ-Τι λένε οι διοργανωτές

Ο Ερυθρός Σταυρός για τις πρώτες βοήθειες στον 6χρονο

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι κάλυπταν υγειονομικά το 13ο P.I.C.K. Πάτρας το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου, επενέβησαν άμεσα στον σοβαρό τραυματισμό παιδιού που παρακολουθούσε τον αγώνα.

Με αποτελεσματικότητα και αμεσότητα αντιμετωπίστηκε από τους Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες ο σοβαρός τραυματισμός ενός μικρού παιδιού πού τραυματίστηκε σοβαρά από καρτ που εκτράπηκε της πορείας του ενώ παρακολουθούσε τους αγώνες, ως θεατής. Η άμεση ακινητοποίηση του σε κατάλληλο φορείο και η παροχή των απαραίτητων πρώτων βοηθειών, από τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που πρώτοι έσπευσαν στο σημείο και παρέλαβαν τον τραυματία από το γονιό του, ήταν καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υγείας του μικρού παιδιού. Οι εθελοντές παρείχαν οξυγόνο στο παιδί μέχρι να φτάσει η μονάδα του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τον άτυχο 6χρονο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και νοσηλεύεται, με τα επόμενα 24ωρα να θεωρούνται κρίσιμα για την υγεία του.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 40 εθελοντές, έχοντας τον απαραίτητο υγειονομικό και διασωστικό εξοπλισμό, κάλυψαν τον χώρο διεξαγωγής κατά τη διάρκεια των αγώνων, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία και υπευθυνότητα οποιοδήποτε περιστατικό υπήρξε.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις