Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Ινδός Karan Prasher «ψάχνει» την «Μυρσίνη» στην Πάτρα μέσα από τη νέα του ταινία και μιλάει στο thebest

Ο Ινδός Karan Prasher «ψάχνει» την «Μυρσ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Η ιδέα ήταν να φτιάξουμε άλλη μία ταινία για τους νέους και τις σχέσεις που δημιουργούν οι νέοι άνθρωποι μέσα στη νέα κουλτούρα που υπάρχει»

«Μυρσίνη» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας που υπογράφει σεναριακά και σκηνοθετικά ο Karan Prasher και που όπως λέει και ο ίδιος είναι… “made in Patras”. 

  • Η ταινία θα βγει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Όλα ξεκίνησαν το 2018-2019, πριν το κορωνοϊό. Η ιδέα ήρθε μετά από την ταινία “social” και άλλες ταινίες μικρού μήκους που είχαμε κάνει. Η ιδέα ήταν να φτιάξουμε άλλη μία ταινία για τους νέους και τις σχέσεις που δημιουργούν οι νέοι άνθρωποι μέσα στη νέα κουλτούρα που υπάρχει. Φοιτητική ζωή και ό,τι υπάρχει ως συνήθεια των νέων, βρίσκεται στο επίκεντρο» λέει ο Karan Prasher μιλώντας για το νέο του εγχείρημα στο thebest.gr.

Γράφοντας το σενάριο επηρεάστηκα από πράγματα που βλέπω καθημερινά να γίνονται στους φίλους μου. Όλα αυτά πήρα, έκανα μία μείξη και τα πέρασα στην οθόνη

Από πού επηρεάστηκες για την ταινία;

Το story line της ταινίας έχει επιρροές από την καθημερινότητα και από το ένα πράγμα που έχει πει ο Μάκης στην κοπέλα του ή ο Γιώργος στον φίλο του, ή από τον καυγά που κάνουν δύο κολλητές για ένα χαζό θέμα.  

Γράφοντας το σενάριο δηλαδή επηρεάστηκα από πράγματα που βλέπω καθημερινά να γίνονται στους φίλους μου. Όλα αυτά πήρα, έκανα μία μείξη και τα πέρασα στην οθόνη.

Η ιστορία έχει να κάνει με τρεις φίλους, μια παρέα που αποτελείται από δύο κοπέλες και ένα αγόρι που βγαίνουν, κάνουν μία έξοδο όπου υπάρχει και μία άλλη φίλη, από άλλη πόλη, η Μυρσίνη η οποία δίνει και τον τίτλο της ταινίας.

Από την αρχή της ιστορίας βλέπουμε ότι η Μυρσίνη χάνεται και η ιστορία μετά κινείται γύρω από το που είναι η Μυρσίνη, που είναι και πώς θα βρεθεί. Η Μυρσίνη λειτουργεί ως ένας κρίκος γιατί αν δεν υπήρχε, δε θα υπήρχε και το σενάριο.

Οι δυσκολίες υπάρχουν γιατί δεν είμαστε ειδικοί στον κινηματογράφο. Προσπαθούμε όμως να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούμε να έχουμε

Ποιες ήταν οι δυσκολίες σε αυτό το εγχείρημα;

Πρόκειται για μία low budget ταινία χωρίς να υπάρχει κάποιος ειδικός στην παραγωγή. Ξεκινήσαμε ως μία ομάδα, εγώ και οι φίλοι μου, να φτιάξουμε μία στέγη για τους ανθρώπους της τέχνης που θέλουν να ασχοληθούν αποκλειστικά με τον κινηματογράφο. Σε αυτή τη «στέγη» η ιδέα είναι να υπάρχουν μουσικοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι όπου ενώ ο καθένας ασχολείται με το αντικείμενο του, υπάρχει ταυτόχρονα και μία αλληλεπίδραση.

Η σκέψη ήρθε γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο στην Πάτρα αυτή τη στιγμή. Άρα εμείς ως ομάδα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι ώστε να υπάρξει μία κίνηση στον κινηματογραφικό τομέα, στην Πάτρα.

Οι δυσκολίες υπάρχουν γιατί δεν είμαστε ειδικοί στον κινηματογράφο. Προσπαθούμε όμως να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούμε να έχουμε. Δυσκολία υπήρχε για παράδειγμα στο να βρούμε τα πιο κατάλληλα σημεία. Τα γυρίσματα για την «Μυρσίνη» έγιναν σε συγκεκριμένα ενώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρωταγωνιστής είναι ένα μονοπάτι στην Ηφαίστου. Προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε αυτό το δρόμο και ωραία μέρη που έχει η Πάτρα για να τα δουν οι θεατές σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό.  

Η μουσική της ταινίας φτιάχτηκε από μία μπάντα του δρόμου που άκουσα στη Ρήγα Φεραίου και μου άρεσε

Από την ταινία δεν λείπει η μουσική

Χωρίς μουσική, ταινία δεν γίνεται. Και αφού ή ταινία γυρίστηκε στο δρόμο, ήθελα να υπάρχει το στοιχείο του δρόμου. Η μουσική λοιπόν φτιάχτηκε από μία μπάντα του δρόμου που άκουσα στη Ρήγα Φεραίου και μου άρεσε. Έκαναν τρομερή δουλειά για την ταινία κατά την οποία βλέπουμε την μπάντα εκεί που την πρωτοσυνάντησα.  

Ετοιμάζω ένα ντοκιμαντέρ τις μπάντες του δρόμου στην Πάτρα.

Δεν θα έλεγα ότι η Πάτρα είναι το τέλειο σημείο για να κάνω κάτι επαγγελματικά. Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εφόδια, μέσα

Έχεις επιλέξει να ζεις στην Πάτρα προς το παρόν, σκέφτεσαι να τη αφήσεις στο μέλλον ;

Η Πάτρα είναι ωραία αλλά ως ένα σημείο. Η τοποθεσία είναι ωραία, περπατιέται εύκολα, έχει βουνό και θάλασσα. Για να φτιάχνω πράγμα πάνω σε αυτό που θέλω, τον κινηματογράφο, με χαμηλό budget είναι εντάξει. Αλλά ως εκεί. Δεν θα έλεγε ότι είναι το τέλειο σημείο για να κάνω κάτι επαγγελματικά. Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εφόδια, μέσα.

Για αυτό υπάρχει και η σκέψη να πάω κάπου που μπορεί να υπάρξει μέλλον. Έζησα μέχρι τα 6-7 μου χρόνια στην Ινδία, αλλά έχω την ευρωπαϊκή κουλτούρα, έχω βιντεοσκοπήσει πράγματα στο εξωτερικό και μπορώ να καταλάβω ότι είναι πιο εύκολα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture