Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ποιες κατηγορίες εργαζομένων είναι οι επόμενες στη «λίστα» της υποχρεωτικότητας

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ποιες κατηγορίες εργα...

Μετά τς 20 Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις

Το κουδούνι ξαναχτύπησε χτες για χιλιάδες μαθητές και μαζί του άρχισε να μετρά και η κλεψύδρα, με ορίζοντα την ερχόμενη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα βγουν τα πρώτα συμπεράσματα για το μέγεθος της διασποράς του κορονοϊού στα σχολεία και θα παρθούν οι επόμενες αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Κυβέρνηση και επιστήμονες περιμένουν να δουν την επιδημιολογική εικόνα που θα προκύψει σε μία εβδομάδα, ώστε να χαράξουν τα επόμενα βήματα…

Αν υπάρξει εκρηκτική διασπορά στα σχολεία, ως έσχατη λύση παραμένει στο τραπέζι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του υπόλοιπου 10% των εκπαιδευτικών που δεν το έχει πράξει.

Μπορεί το ποσοστό να φαίνεται μικρό αλλά σε απόλυτους αριθμούς δεν είναι αμελητέο, όπως εκτιμούν πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα αναμένεται να επεκταθεί η επικοινωνιακή καμπάνια που απευθύνεται στους γονείς, προκειμένου να πειστούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους άνω των 12 ετών.

Ποιες ομάδες είναι πρώτες στη λίστα
Το αργότερο ως τα τέλη Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση θα έχει πάρει τις τελικές της αποφάσεις για την επέκταση ή μη, του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Εφόσον η πανδημία καλπάζει, το πλάνο προβλέπει ως τα μέσα Οκτώβρη να καθιερωθεί η υποχρεωτικότητα στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια και σε δημοσίους υπαλλήλους και ιερείς, και στις αρχές Νοέμβρη να καταστεί το εμβόλιο υποχρεωτικό σε όλους τους εργαζόμενους σε εστίαση, ψυχαγωγία και delivery.

Στο τραπέζι είναι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών.

πηγη

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις