Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για τον έλεγχο καταλληλότητας των σχολείων της Αχαΐας

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για τον έλεγ...

Η Αχαΐα περιλαμβάνεται στους νομούς με τη μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία για την ασφάλεια μαθητών & εκπαιδευτικών

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία ζητάει τη διενέργεια ελέγχων καταλληλότητας και αντισεισμικής προστασίας των σχολικών κτιρίων της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Η Αχαΐα περιλαμβάνεται στους νομούς με τη μεγαλύτερη σεισμική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών, αλλά και των λοιπών εργαζομένων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Συνεπώς, είναι απαραίτητος ο άμεσος αντισεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτηρίων του νομού -από εξειδικευμένα κλιμάκια, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των τοπικών δήμων- και η πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων παρεμβάσεων διασφάλισης της καταλληλότητας των κτιριακών υποδομών του νομού.

Ο συγκεκριμένος έλεγχος πρέπει να περιλαμβάνει τον έλεγχο της στατικής επάρκειας των σχολικών κτιρίων και των βοηθητικών χώρων, την καταγραφή των εξόδων διαφυγής, την ύπαρξη πυρασφάλειας, την ασφάλεια των προαυλίων, των χώρων άθλησης των μαθητών (μπασκέτες, κλπ) και όλων των άλλων κοινόχρηστων χώρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος αντισεισμικός έλεγχος στις δημόσιες υποδομές πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2003 - 2004, με πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική είναι η καθιέρωση έκδοσης ετήσιου πιστοποιητικού καταλληλόλητας των σχολικών κτιρίων, με παράλληλη θέσπιση εθνικού μητρώου ελέγχων και συντήρησης των κτιριακών υποδομών του εκπαιδευτικού συστήματος".

Πιο συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής Άγγελος Τσιγκρής ρωτάει τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό: α) τον άμεσο αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών μονάδων της Αχαΐας και β) ποιο το σχετικό χρονοδιάγραμμα για την πραγματοποίηση τους.

*Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις