Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαδικτυακή Ημερίδα για την «Προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Κλιματική Αλλαγή»

Διαδικτυακή Ημερίδα για την «Προσαρμογή ...

Θα γίνει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE-IP Adapt In GR, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Διαδικτυακή Hμερίδα με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Κλιματική Αλλαγή» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη23 Σεπτεμβρίου 2021 και αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων του έργου LIFE-IP Adapt In GR για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών στις 13 Περιφέρειες της χώρας για θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Το Έργο LIFE-IP Adapt In GR «Ενισχύοντας την εφαρμογή πολιτικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα», συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αποτελεί το σημαντικότερο έργο για την προσαρμογή της Ελλάδας στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής καθώς, φιλοδοξεί να ενισχύσει την εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής και των 13 Περιφερειακών Σχεδίων για την Προσαρμογή στη Κλιματική Αλλαγή, με κατάλληλες δράσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο (www.adaptivegreece.gr).

Η Ημερίδα θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης  της πανδημίας COVID-19), κατά τις ώρες 09:30-13:00 (1η Ενότητα) 18:00-20:30 (2η Ενότητα).

Στην πρώτη ενότητα θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες και εμπλεκομένους εμπειρογνώμονες στο Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τις αναμενόμενες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Δυτική Ελλάδα, τα μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν για την προσαρμογή και αυτοπροστασία τους, καθώς και για τους τρόπους που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην προσαρμογή της Περιφέρειας τους στην κλιματική αλλαγή. Συγκεκριμένα, θα καλυφθούν οι παρακάτω επιμέρους θεματικές ενότητες:

-              Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

-              Το Σχέδιο για την προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην κλιματική αλλαγή.

-              Ακραία καιρικά φαινόμενα και κλιματική αλλαγή: μέτρα προσαρμογής και αυτοπροστασίας.

-              Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής  για τη δημόσια υγεία: μέτρα προσαρμογής και αυτοπροστασίας

-              Προσαρμογή των κατοικιών στις νέες κλιματικές συνθήκες.

-              Η συμβολή των πολιτών στην προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην κλιματική αλλαγή.

Στη δεύτερη ενότητα θα πραγματοποιηθεί προβολή βραβευμένων ενημερωτικών και εκπαιδευτικών ταινιών για την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη.

Για τη διοργάνωση της ημερίδας υπεύθυνοι φορείς είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.), η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.),η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

Το έργο LIFE-IP Adapt InGR συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFEτης Ε.Ε.  και το Πράσινο Ταμείο.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ακόλουθης φόρμας: https://forms.gle/MYdsdooM1gqt2yJy9. Μετά την επιβεβαίωση της εγγραφής θα  σταλεί στο e-mail με τον σύνδεσμο συμμετοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις