Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον Εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών για ψευδείς ειδήσεις και αντιεπιστημονικές απόψεις

Στον Εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρ...

Καλεί τους πολίτες "να εμπιστεύονται την επιστήμη όπως εκφράζεται αρμοδίως και τον θεράποντα ιατρό τους"

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν αντιεπιστημονικές απόψεις και πρακτικές που προέρχονται κυρίως από κακή εκτίμηση ή έλλειψη γνώσης ή συστηματική παραποίηση των επιστημονικών δεδομένων σχετικά με τη νόσο COVID-19 ή με τα εμβόλια κατά της νόσου, αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών με ανακοίνωσή του. Ο Σύλλογος κατέφυγε στον Εισαγγελέα.
 
Όπως αναφέρει: "Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου καλεί τους πολίτες να εμπιστεύονται την επιστήμη όπως εκφράζεται αρμοδίως και τον θεράποντα ιατρό τους. Η συντριπτική πλειοψηφία (>95%) των ιατρών εμπιστεύονται και συστήνουν τον εμβολιασμό ως το κυρίαρχο όπλο κατά της πανδημίας.
Παράλληλα επισημαίνεται ότι οποιοσδήποτε ιατρός εκφράζει αντιεπιστημονικές απόψεις παραβιάζει τον όρκο του, την επαγγελματική του υπόσταση και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.
Ο Ι.Σ. Πατρών σήμερα απευθύνεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να παρέμβει κατά όλων όσων εμπλέκονται δημοσίως σε αντιεπιστημονικές δηλώσεις και διασπορά ψευδών ειδήσεων, προκαλώντας σύγχυση στους πολίτες σε ιατρικά – επιστημονικά θέματα, με δυνητικές αρνητικές συνέπειες στη δημόσια υγεία και στην έκβαση της πανδημίας".
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις