Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: Νέες αντιδράσεις κατά της επένδυσης από το Κατάρ πάνω από το ναυάγιο

Ζάκυνθος: Νέες αντιδράσεις κατά της επέν...

Βαριές κατηγορίες κατοίκων κατά της παράνομης -όπως τονίζουν- αγοραπωλησίας στην καταριανή εταιρεία ΠΙΜΑΝΑ

Νέα αιχμηρή παρέμβαση από τους κατοίκους των ορεινών χωριών της ευρύτερης περιοχής του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, έρχεται να επαναφέρει το θέμα της παράνομης αγοραπωλησίας των 15.000 στρεμμάτων στα ορεινά του νησιού. Με ανακοίνωσή τους, την οποία υπογράφουν 120 κάτοικοι από τις Βολίμες, τις Μαριές και την Αναφωνήτρια, πολλοί από τους οποίους είδαν την περιουσία τους να περιλαμβάνεται στην έκταση που πουλήθηκε στην καταριανή εταιρεία ΠΙΜΑΝΑ, επισημαίνουν ότι 7 χρόνια μετά την αγοραπωλησία και ενώ η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ακόμη δεν υπάρχει απόφαση.

Στην ανακοίνωσή τους πριν από λίγα 24ωρα αναφέρουν ότι: «Όλοι εμείς οι εκατοντάδες κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων της Ζακύνθου, οι οποίοι είδαμε μέσα σε ένα βράδυ να ξεπουλούν τις πατρογονικές περιουσίες μας σε μια παράκτια (Off shore) εταιρεία, δηλώνουμε πως είμαστε πλήρως δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι από τον τρόπο που η Ελληνική Πολιτεία χειρίζεται το Σκάνδαλο Αγοραπωλησίας της Ορεινής Ζακύνθου. Φοβόμαστε δε ότι σύντομα θα έρθει η στιγμή, όπου θα πρέπει να ζητάμε άδεια από την εταιρεία ΠΙΜΑΝΑ για να ζήσουμε στα χωριά μας και να καλλιεργούμε τις περιουσίες μας. Ενώ είναι πολύ πιθανό, τα παιδιά μας να μην έχουν ούτε το δικαίωμα να επισκεφτούν τη γη μας.

Επτά ολόκληρα χρόνια βρισκόμαστε στο στόχαστρο μια σπείρας απατεώνων, όπως πρόσφατα αποκάλυψε η Ελληνική Δικαιοσύνη. Το Μάη του 2014 εμφανίστηκε ο κ. Χάρος, παριστάνοντας τον ιδιοκτήτη των χωριών μας και πούλησε συνολικά 14.500 στρέμματα γης στα ορεινά της Ζακύνθου σε μεσιτική εταιρεία. Από τη γη που πούλησε δεν κατείχε ούτε ένα πετραδάκι, σύμφωνα με το υπ.αριθμ. 1679/2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών . Πως θα μπορούσε άλλωστε να κατέχει γη, αφού στα χιλιάδες αυτά πωληθέντα στρέμματα, περιέχονται οι περιουσίες μας, τα μοναστήρια μας, ναοί και ορθόδοξα μνημεία, δρόμοι, αιγιαλοί, παραλίες, και άκουσον άκουσον το περίφημο Ναυάγιο! Παρόλο που η ανακριτική διαδικασία για κακουργηματικές πράξεις αρκετών προσώπων ολοκληρώθηκε το Φθινόπωρο του 2020, ακόμη περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Γιατί όμως εμείς μπορούμε να βλέπουμε αυτά που η ίδια Πολιτεία αδυνατεί ή αρνείται να δει; Γιατί εμείς οι θιγόμενοι κάτοικοι αντιλαμβανόμαστε τα παιχνίδια, ενώ η Πολιτεία όχι; Ποιοι και γιατί έκαψαν το 2009 το 90% της έκτασης, που μόλις πέντε χρόνια αργότερα, δηλαδή το 2014, πωλείται με πλαστά έγγραφα από τον κ. Χάρο σε μεσιτική παράκτια εταιρεία; Γιατί κάποιοι βάφτισαν επίμονα αυτή την παράνομη αγοραπωλησία των δικών μας χωριών, ως επένδυση υπέρ της τοπικής κοινωνίας; Γιατί η Πολιτεία δεν είναι στο χωριό μας; Μήπως είμαστε παρίες, είλωτες, σκλάβοι ή μήπως πολίτες β κατηγορίας;
Ενωμένοι σαν χρονιά δηλώνουμε πως αξιοποιήσουμε κάθε δημοκρατικό και συνταγματικό μέσο για την υπεράσπιση της ιστορίας μας και των ένδοξων προγόνων μας. Καλούμε όσους επιθυμούν να συμπαραταχθούν μαζί μας σε αυτό τον αγώνα ενάντια στη διαφθορά και την παρανομία. Είναι θέμα τιμής για μας να αμυνθούμε σθεναρά υπέρ των πάτριων εδαφών, μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος μας. Είναι θέμα τιμής για μας να αποδείξουμε πως κανένας δεν μπορεί να αγοράσει τη γη και την ψυχή μας. Είναι τέλος θέμα τιμής για μας να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να περπατούν με το κεφάλι ψηλά στα χωριά μας».

Σε δηλώσεις του, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα ermisnews, ο πρόεδρος της κοινότητας Μαριών Δημήτρης Μποζίκης ο οποίος είναι ένας από τους 120 κατοίκους που υπογράφουν την ανακοινωση, επισήμανε ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να διεκδικήσουν δικαστικά τα δικαιώματα τους και κινδυνεύουν να γίνουν ξένοι στον ίδιο τους τον τόπο.

Ο κ. Μποζίκης επανέλαβε πως υπάρχουν ντόπια συμφέροντα που επιδιώκουν το δικό τους κέρδος και δε διστάζουν να ξεπουλήσουν ξένες περιουσίες, ενώ αναφερόμενος στις τοπικές αρχές σημείωσε πως αναμένονται ενέργειες που έχει ήδη αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να ασκηθεί αγωγή. Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο κ. Μποζίκης σημείωσε πως αποδεδειγμένα δε βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων, αλλά συνηγορεί στην αγοραπωλησία, «Δεν μπορούμε να στηρίξουμε οικονομικά μια δικαστική μάχη με αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα και περιμένουμε τη Δικαιοσύνη. Υπάρχει το Βούλευμα και ανακρίσεις για κακουργήματα, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα» σημείωσε ο πρόεδρος των Μαριών συμπληρώνοντας πως τα όσα έχουν ακουστεί για νέα τοπογραφικά και εκπροσώπους της εταιρείας που θα έκαναν διορθώσεις, έχουν μείνει στα λόγια.

«Από την πρώτη στιγμή η εταιρεία έλεγε πως θα στείλει τοπογράφους να κάνουν διορθώσεις, αλλά ούτε έχουμε δει εκπροσώπους της εταιρείας, ούτε θέλουμε να τους δούμε. Δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε μαζί τους» σημείωσε, τονίζοντας πως ολόκληρη η έκταση όπως εμφανίζεται στο τοπογραφικό, δηλώθηκε στο Κτηματολόγιο. «Τόσα χρόνια μετά βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή. Περιμένουμε να δούμε το Νόμο να εφαρμόζεται», εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ερμής.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις