Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κεραμέως: Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο για φοιτητές και καθηγητές

Κεραμέως: Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πα...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Για τα ποσοστά εμβολιασμένων εκπαιδευτικών και παιδιών, αλλά και για το καθημερινό testing που θα γίνεται αν εμφανιστεί κρούσμα σε τάξη, μίλησε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ το πρωί της Τετάρτης, ανέφερε πότε θα κλείνει ένα τμήμα, επιπλέον, δήλωσε πως είναι υψηλά τα ποσοστά των εμβολιασμένων φοιτητών, μίλησε για τα εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια και σχολίασε το πρωτόκολλο λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων την νέα χρονιά.

«Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη», είπε η κυρία Κεραμέως και συμπλήρωσε πως «πέρσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα».

Η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι τα πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολική αίθουσα ακολουθούν τη διεθνή τάση σημειώνοντας ότι «σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις