Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Οι Νύχτες Πρεμιέρας πάνε στον Πειραιά

Οι Νύχτες Πρεμιέρας πάνε στον Πειραιά

Για 3 σινε-βραδιές – Στις 17/9 θα προβληθούν οι «Γέφυρες του Μάντισον» του Κλιντ Ίστγουντ και η ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Γύρνα πίσω»

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας πιάνει λιμάνι και εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέσω 3 προβολών (στις 17-18 & 26 Σεπτεμβρίου 2021), δύο στις προβλήτες του λιμανιού και μία στην καρδιά της πόλης, στο εμβληματικό θέατρο.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας, πιστές στην παράδοση που ξεκίνησαν με το Athens Open Air Film Festival, με την ευχή να επεκτείνουν τις δράσεις τους εκτός των στενών ορίων του κέντρου και να προσφέρουν κινηματογραφικές προβολές υψηλής ποιότητας σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και γιορτάζουν την 27η διοργάνωση τους με μια σειρά προβολών σε ιστορικά σημεία του Πειραιά.

Το παρελθόν συναντά το παρόν με δύο προφεστιβαλικές, διπλές, open air προβολές τεσσάρων από τις πιο σπουδαίες και δημοφιλείς ταινίες - έναρξης στα χρονικά του Φεστιβάλ στο λιμάνι καθώς και με τη φιλοξενία μιας ξεχωριστής πρεμιέρας από το φετινό πρόγραμμα της 27ης διοργάνωσης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα προβληθούν στο χώρο έξω από την πέτρινη αποθήκη της Πύλης 2 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, οι «Γέφυρες του Μάντισον» του Κλιντ Ίστγουντ παραγωγής 1995 και διάρκειας 135 λεπτών (στην ταινία συμπρωταγωνιστεί η σπουδαία Μέριλ Στριπ) στις 20:00 και θ' ακολουθήσει στις 22:30 η προβολή της ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Γύρνα πίσω» (2006, διάρκεια 121 λεπτά).

To Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο θα προβληθεί στις 20:00, η σπονδυλωτή ταινία - αποκάλυψη του Νταμιάν Σιφρόν «Ιστορίες για αγρίους» παραγωγής 2014, και διάρκειας 122 λεπτών και στις 22:30 τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν Χο (2019, 132') που τιμήθηκαν με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και με τέσσερα (4) βραβεία Όσκαρ, γράφοντας ιστορία ως η πρώτη διεθνής δημιουργία που κέρδισε ποτέ το χρυσό αγαλματίδιο Καλύτερης Ταινίας στη μακρά ιστορία του θεσμού.

Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ονομαστικά δελτία εισόδου, τα οποία οι θεατές θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν με ηλεκτρονική προκράτηση, η οποία θα ανοίξει την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο aiff.gr.

Την πρώτη Κυριακή του Φεστιβάλ στις 26/9, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα είναι για 1η φορά ανάμεσα στις αίθουσες των Νυχτών Πρεμιέρας με την φιλοξενία μιας ξεχωριστής ταινίας του φετινού προγράμματος σε πρώτη πανελλήνια προβολή. Ο τίτλος της ταινίας θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του 27ου ΔΦΚ της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας και η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, μέσω Viva.gr.

*Να θυμίσουμε πως το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture