Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Η στιγμή που δεν ξέχασα - Οι δημοσιογράφ...

Η στιγμή που δεν ξέχασα - Οι δημοσιογράφοι του thebest.gr θυμούνται

12 χρόνια αναμνήσεις

12 ΧΡΟΝΙΑ THEBEST
/

Ειδήσεις, γέλια, γλέντια, αστεία, φωνές, μάχες μικρές και μεγάλες. Κερδισμένες και χαμένες. Ατελείωτες στιγμές πάνω από ένα κομπιούτερ με ένταση, με κέφι, με «νεύρο».

Τηλέφωνα, πληροφορίες, «χτυπήματα» στο πληκτρολόγιο. Nίκες και ήττες. Πανηγυρισμοί και απογοητεύσεις. Και κάποια στιγμή… η απόλυτη σιωπή. Οι δημοσιογράφοι του thebest.gr γυρίζουν το χρόνο πίσω και κάνουν focus σε μια δυνατή ανάμνηση, κατά αλφαβητική σειρά. Σε μια στάση της διαδρομής.

ΓΙΩΤΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Η επιστροφή στο …σπίτι

Οι σχέσεις ζωής, δοκιμάζονται κυρίως σε δύο πεδία: Στους αποχαιρετισμούς και στις επιστροφές. Kυρίως στις επιστροφές. Όταν στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη επέστρεψα στο site μετά από 4,5 χρόνια απουσίας, ήταν σαν να γυρίζω στο σπίτι και να ξαναβρίσκω τους ανθρώπους μου. Το thebest.gr είναι για μένα σχέση ζωής. Είναι οικογένεια.

Ως τέτοια, κάναμε το site να «πετάξει» στην κορυφή της περιφερειακής ενημέρωσης, ως τέτοια ζήσαμε τη σκληρή στιγμή της απώλειας του Νάσου, ως τέτοια σταθήκαμε ο ένας δίπλα στον άλλο, ως οικογένεια πέσαμε με πάθος και ένταση να συνεχίσουμε το έργο του. Αν ήταν λοιπόν να ξεχωρίσω από τις στιγμές τις πολλές, τις αμέτρητες, τις γεμάτες κέφι, δημιουργία, γλέντια, χαμόγελα, καυγάδες, ολονυκτίες κατά τη διάρκεια μεγάλων γεγονότων, έντονους διαλόγους και παραγωγικές «διαφωνίες», σχέδια που γίνονταν όνειρα και όνειρα που γίνονταν σχέδια, θα διάλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη τη στιγμή της επιστροφής. Τη στιγμή στην οποία μετριούνται οι μεγάλες οι αγάπες. Και αν είναι  να κάνω focus στην εικόνα που έχω ακόμη μπροστά μου, αυτή είναι η πρώτη φορά που τα ξαναείπαμε με τον Νάσο και τη Νεκταρία μέσω τηλεδιάσκεψης, ελέω κορωνοϊού, προκειμένου να συζητήσουμε για τη νέα συνεργασία μας.

Ήταν τότε που ο Νάσος, με το ακαταπόνητο χιούμορ του, μου είπε αστειευόμενος «εσύ τελικά θα μου γράψεις τον επικήδειο». Γέλασα όπως πάντα. Τίποτα στην εικόνα του δεν με έκανε να πιστέψω ότι αυτό θα μπορούσε να βγει αληθινό, ότι θα μπορούσε ο άνθρωπος που ξύπνησε στις 12 τα μεσάνυχτα για να γράψει για έναν μεγάλο σεισμό τον περασμένο Ιανουάριο εντυπωσιάζοντάς μας όλους με την… αδυναμία του να κάνει τον δημοσιογράφο μέσα του να ησυχάσει, θα έλεγε «αντίο» έναν μήνα μετά.

Αυτή η επιστροφή μετά το θάνατο του Νάσου, έπαψε να είναι μόνο συγκίνηση. Έγινε δύναμη και πείσμα. Να πάμε το thebest.gr όσο πιο ψηλά μπορούμε. Τόσο ψηλά, που να μπορεί να το βλέπει…

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΚΡΥΓΕΝΗ: Η επική αλλαγή μιας λάμπας, το νέο layout, η «σκληρή» ανακοίνωση

Οι στιγμές που χαράσσονται στη μνήμη σου, μέσα σου, είναι είτε καλές, είτε κακές.  Άλλες φορές πάλι μπλέκονται και μέσα στο σκοτάδι τους, διακρίνεις το φως τους κι εκεί καλείσαι να επιλέξεις σε ποια πλευρά θα επικεντρωθείς. Γιατί τα πράγματα πολλές φορές δεν είναι μόνο πώς είναι,  γεγονός  που δεν χωρά αμφισβήτηση, αλλά και πώς τα βλέπεις και τα αντιμετωπίζεις

Είναι αρκετές οι στιγμές που δεν μπορώ να ξεχάσω από τη διαδρομή μου στο thebest.gr, οι οποίες συνοδεύτηκαν από γέλια, άγχος, λύπη, ικανοποίηση.  Όσο και να έχεις σκληραγωγηθεί, μια τραγική είδηση σε φορτίζει , γιατί είσαι άνθρωπος και όχι μόνο η επαγγελματική σου ιδιότητα. Και όταν πέσει η ένταση της δουλειάς, εκεί τη «δουλεύεις» σε ανθρώπινο επίπεδο.

Πέρα απ’ αυτές, στη δική μας επαγγελματική οικογένεια, επίσης έχουμε ζήσει τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες στιγμές μας. Η αλήθεια είναι πως αμφιταλαντεύτηκα ως προς το ποια να διαλέξω. Θυμάμαι από την «επική»  διαδικασία αλλαγής μιας λάμπας στο γραφείο,  από τα αγόρια της συντακτικής ομάδας (άλλος την κρατούσε, άλλος έκανε εκτίμησης της κατάστασης, άλλος φώτιζε και εν τέλει κατάφεραν μετά από διεξοδική «έρευνα»  να την τοποθετήσουν σωστά), μέχρι τα γέλια για τα παρατσούκλια που έχω βγάλει σε δύο συνεργάτες, γιατί προφανώς μου αρέσει να είμαι νονά.

Υπάρχουν κι άλλες όμως που αποτυπώνονται πιο βαθιά και τυχαίνει οι ακόλουθες να είναι και κοντινές, χρονικά. Τον Μάιο του 2019, το thebest.gr ανανεώνεται και με το νέο του layout βγαίνει στον «αέρα». Είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στο γραφείο περιμένοντας την αλλαγή  και πραγματικά το γιορτάζουμε. Τον Ιούνιο του 2019  ο Νάσος Νασόπουλος η ψυχή του thebest.gr μας ανακοινώνει ότι έχει καρκίνο. Δεν ξεχνώ  το πόσο ξεκάθαρα, γενναία και αποφασιστικά μίλησε αλλά κι έπραξε στο διάστημα που ακολούθησε και το πόσο σοκαρίστηκα εγώ...

 Δεν ξεχνώ κατ΄επέκταση πως η ζωή έχει γυρίσματα απλά ευελπιστώ να μας πηγαίνει συχνότερα από το δυσάρεστο στο ευχάριστο. Κυρίως όμως επιλέγω να θυμάμαι  πώς είναι να βρίσκεις το θάρρος σου, να μην τα παρατάς, να αγωνίζεσαι και  μέσα από στενωπούς και δυσκολίες  να «σπέρνεις» σπόρους  ζωής σε κάθε περίσταση.

ΤΑΚΗΣ ΜΑΡΤΑΤΟΣ: Το «χτύπημα» του Νάσου στον ώμο

Στο The Best ήρθα κάπου μέσα στο 2011 ως συνεργάτης στο εξαιρετικό περιοδικό με την ωραία illustration έκδοση και εκτύπωση. Ήξερα και για το σάιτ που είχε ήδη ξεκινήσει και έβλεπα την προσπάθεια των συναδέλφων σε μία εποχή ακόμα που η διαδικτυακή ενημέρωση δεν είχε γιγαντωθεί όπως συμβαίνει εσχάτως.

Ένα - δύο χρόνια μετά μπήκα και εγώ στο portal όπου και παραμένω έως σήμερα και έχω ζήσει πολλές ξεχωριστές στιγμές. Κρατάω στη μνήμη και τη καρδιά μου τις πιο καλές ίσως και αστείες, όπως ένα κάλεσμα για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του σάιτ που είχε γίνει στο Κελάρι στη Μαιζώνος και Φιλοποίμενος και θυμάμαι και ακόμα χαμογελάω τη συνάδελφο και διευθύντρια πλέον του δημοσιογραφικού, Γιώτα Κοντογεωργοπούλου να αγωνίζεται να ανεβάσει μιας και είχε βάρδια, στο laptop της, μία…κηδεία που είχε έρθει στο μέιλ και τη βοήθησα!

Μου έχει ωστόσο μείνει και εκείνο το δραματικό καλοκαίρι του 2015 με την κορύφωση της οικονομικής κρίσης και τα capital control, και θυμάμαι την κουβέντα που ήταν περισσότερο μία ενθάρρυνση και μαζί ένα ανακουφιστικό «χτύπημα στον ώμο» από τον αείμνηστο Νάσο Νασόπουλο που μου είπε «Τάκη μην ανησυχείς, θα το περάσουμε ότι συμβεί, όλοι μαζί». 

ΗΛΙΑΣ ΜΑΤΣΑΣ: Το πρώτο meeting, το «σχολείο», ο δάσκαλος

Νομίζω η στιγμή που θα θυμάμαι για πάντα είναι πολλές στιγμές στην ίδια αναλογία, στους ίδιους χώρους στις… ατέλειωτες κουβέντες μας! Η πρώτη φορά που μπήκα σε συνάντηση δημοσιογραφικού (meeting πως το λένε…), το δέος που με έπιασε (που να ήξερα…), ο πολύς κόσμος, μου έμοιαζε αποπνικτικά πολύς, οι φωνές και όλες οι επόμενες συναντήσεις.

Οι τσακωμοί, οι εντάσεις, τα γέλια μας, η εκκωφαντική ησυχία στις οδηγίες ακόμα και στα μαλώματα, αλλά πάνω απ’ όλα οι αμέτρητες διδαχές!

Θυμάμαι μία μία τις συναντήσεις μας σαν να είναι κυριολεκτικά… μία! Ένα ατέλειωτο σχολείο από έναν Δάσκαλο! Αυτές τις στιγμές δεν θα τις ξεχάσω ποτέ και δεν θα είναι ποτέ ξανά οι ίδιες…

ΑΝΤΥ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:  Μεγαλύτερη χαρά η δημιουργία των έντυπων περιοδικών

Για το thebest.gr που γιορτάζει δεν θα ‘θελα να μνημονεύσω δημοσιεύματα, αλλά αντίληψη και νοοτροπία. Εδώ μου είπαν το «ναι» για ένα «παράθυρο στον κόσμο» μέσω της σταθερής στήλης thebest view όπου κόντρα στα τοπικά, ενημερωτικά δεδομένα καθιερώθηκε μια συστηματική «συνομιλία» με ό,τι συμβαίνει και έξω από… «τη γειτονιά μας». Μια στήλη με χαρακτήρα και πρωτότυπα κείμενα για τη μόδα, την τέχνη, τη διακόσμηση, τις εκδηλώσεις εντός και εκτός συνόρων.

Μια αύρα από όσα μας κεντρίζουν στα διεθνή media διαπλάθοντας τελικά τη ματιά μας. Μεγαλύτερη χαρά η δημιουργία των έντυπων περιοδικών που αναδεικνύονται και μέσω του portal. To να έχεις την πολυτέλεια να συντελέσεις στη δημιουργία μιας συνέντευξης ή ενός αφιερώματος, έχοντας φανταστεί και τελικά υλοποιήσει ένα ολόκληρο, πολυσύνθετο concept δεν συμβαίνει συχνά στα μέρη μας.

Να έρθεις κοντά με το φωτογράφο, με την εμπορική, την επιστημονική και την καλλιτεχνική κοινότητα «στήνοντας» οπτικά και αφηγηματικά περιβάλλοντα και παράγοντας κάτι που μένει. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε «χρυσόσκονες» και τομείς που έχεις συνηθίσει να κινείσαι. Κρατάω λοιπόν τα δύσκολα, τις όποιες υπερβάσεις που τελικά έγιναν στο thebest κατορθώματα και μου γνέφουν καμαρωτά στη βιβλιοθήκη μου. 

 

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εκλογές 2009- Όλοι έτοιμοι για "πόλεμο" και ...όλα πήγαν στραβά!

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά είναι εκατοντάδες οι στιγμές που μου περνάνε από το νου με αυτή την ερώτηση. Πιθανότατα ευθύνεται γι’ αυτό το ότι "το μαγαζί", όπως συνήθιζε να το αποκαλεί ο αείμνηστος Νάσος, ήταν σημείο καθημερινής τριβής μαζί του και λόγω της πρόσφατης απώλειάς του το αντιμετωπίζω συναισθηματικά.

Σε καθαρά "επαγγελματικό" επίπεδο ωστόσο, αυτό που δεν ξεχνάω, είναι οι εκλογές του 2009. Τον Οκτώβρη του 2009, μόλις έναν μήνα μετά το άνοιγμα του site, και όπως καταλαβαίνετε ήμασταν ακόμα λίγο άπειροι στο αντικείμενο! Το βράδυ των εκλογών λοιπόν, όλη η δημοσιογραφική ομάδα στο γραφείο, έτοιμοι για "πόλεμο" και ...όλα πήγαν στραβά!

Ενώ ήμασταν έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, από δημοσιογραφικής άποψης, δεν είχαμε υπολογίσει πως ο κόσμος θα συνέρρεε στο site για να ενημερωθεί περί εκλογών, με αποτέλεσμα να βρίσκονται ταυτόχρονα χρήστες πολλές φορές πολλαπλάσιοι των συνηθισμένων για εμάς, έως εκείνη τη στιγμή, αριθμών. Αποτέλεσμα ήταν το σάιτ να "πέφτει" κάθε λίγο και λιγάκι..

Ήταν το πρώτο μάθημα που πήραμε κι από τότε, οχυρωθήκαμε και είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για ...παν ενδεχόμενο!

 

ΓΩΓΩ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: Οι βραδιές των εκλογών: Πολλή δουλειά, πολλά γέλια, πολύ άγχος, πολύ φαγητό

Η στιγμή που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου, όπως νομίζω και των περισσότερων συναδέλφων στο thebest αφορά τις ανακοινώσεις που μας έγιναν από τον Νάσο Νασόπουλο πριν από περίπου δυο χρόνια.

Επειδή όμως αυτό ήταν κάτι που ο καθένας το εξέλαβε πολύ προσωπικά και ταυτόχρονα δεν μπορεί να την «οικειοποιηθεί» ως προσωπική του στιγμή μέσα στο χώρο εργασίας του, κι ας πρόκειται για μια ομάδα – οικογένεια πλέον, θα σταθώ στις βραδιές των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε περάσει στα γραφεία της Αγίου Ανδρέου. Πολλή δουλειά, πολλά γέλια, πολύ άγχος, αρκετή πίεση και πολύ… φαγητό! 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΜΩΝΗΣ: Άνθρωποι στο χαρτόκουτο

Ήταν και αυτό ένα ρεπορτάζ. Η στιγμή που θυμάμαι έντονα. Ηταν για έναν άνθρωπο που ζούσε με τα πολύ μικρά παιδιά του σε ένα χαρτόκουτο. Καλυμμένοι από τα καιρικά φαινόμενα σε ένα γιαπί με όλα τους τα υπάρχοντα να χωρούν σε 2, 3 χαρτοκιβώτια, σπάραζε η ψυχή σου.

Η αίσθηση πως υπάρχει ακόμη ελπίδα, ήρθε όταν μετά την προβολή του θέματος, η προσφορά από "πολίτες" ήταν καταιγιστική. Πολίτες που ήθελαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, προσφέροντας, χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης. Άνθρωποι που δεν γνώριζαν, έμαθαν όμως τι συμβαίνει δίπλα τους και δεν το σκέφτηκαν καθόλου να τρέξουν να βοηθήσουν. Είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις εκεί έξω, που σε κάνει όμως να πιστεύεις στον άνθρωπο και τη δύναμη της καλοσύνης.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Η μέρα που έφυγε ο Νάσος

Έχει συμπληρωθεί μια τριετία από την ημέρα που εντάχθηκα στην οικογένεια του thebest.gr, και χωρίς δεύτερη σκέψη μία είναι η στιγμή που έχω ξεχωρίσει και θα παραμείνει τέτοια εφ’όρου ζωής.

Ο λόγος για την ημέρα εκείνη (7/2/2021) που έφυγε από κοντά μας ο ιδρυτής του thebest.gr, ο φίλος κι αδελφός Νάσος Νασόπουλος. Δεν χρειάζονται άλλα λόγια για τον ίδιο και το όραμά του, που μας ενέπνευσε και μας εμπνέει ακόμα. Ό,τι κι αν γίνει στο μέλλον στο σάιτ, όσο πιο ψηλά κι αν φτάσει, για όλους εμάς, «τα καλύτερά μας χρόνια» στο thebest.gr θα είναι πάντα αυτά μέχρι εκείνη την πρώτη Κυριακή του Φλεβάρη…

ΚΩΣΝΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΙΧΛΑ: Ήταν μεγάλη η ομάδα και είχα ενθουσιαστεί

Την πρώτη φορά που πέρασα την πόρτα του thebest, το 2014, την θυμάμαι ακόμα. Δεν ήξερα αν θα μείνω, πόσο θα μείνω, και ότι θα συναντήσω δύο ανθρώπους που θα μου έδειχναν εμπιστοσύνη.

Την πρώτη συνάντηση με τον Νάσο Νασόπουλο αρχικά και την Νεκταρία Ντούκα στη συνέχεια, τη Θυμάμαι ακόμα με κάθε λεπτομέρεια, όπως και την πρώτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχα. Ήταν και η πρώτη φορά που έβλεπα μαζεμένους όλους τους συναδέλφους. Ήταν μεγάλη η ομάδα και είχα ενθουσιαστεί. Δεν φανταζόμουν τότε πόσα θα περνούσα μαζί με αυτούς τους ανθρώπους. Επιτυχίες, αγωνίες, δυσκολίες, εντάσεις, γέλια, απώλειες. Όλα στιγμές που δεν ξεχνιούνται.

 

ΘΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Το "Μάτι" που με άφησε ξάγρυπνα 

Το δίχως άλλο όλα αυτά τα χρόνια μου στο thebest.gr η στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου είναι εκείνη της μεγάλη θανατηφόρα πυρκαγιάς στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018. Εκεί την μαύρη Δευτέρα της 23η Ιουλίου μου έλαχε να καλύψω εγώ ως βαρδιούχος αρχισυντάκτης τα τραγικά γεγονότα που εξελίχθηκαν.

Η ροή των ειδήσεων ήταν συνεχής και όσο περνούσε η ώρα τα γεγονότα γίνονταν όλο και πιο τραγικά. Κόσμος σε απόγνωση, εγκλωβισμένος, δεκάδες αγνοούμενοι που σιγά-σιγά δηλώνονταν ως νεκροί. Απίστευτες προσωπικές και οικογενειακές ιστορίες που κατέληγαν με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο. Εκείνο το βράδυ δεν κατάφερα να κοιμηθώ από την υπερένταση, το άγχος και την στεναχώρια μου για όσα κλήθηκα να αναρτήσω στο thebest.gr. Είναι από εκείνες τις στιγμές, από εκείνες τις ώρες που δεν θα ήθελες να έχεις ζήσει. Από εκείνες τις μέρες που ήλπιζες ότι δεν θα είχαν ξεκινήσει καν. Ευχόμουν ότι θα ξυπνήσω ξαφνικά και όλα αυτά θα ήταν ένας κακός εφιάλτης. Δυστυχώς όμως δεν ήταν… 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τα –γεμάτα φασαρία- βράδια των εκλογών

Οι πιο χαρούμενες στιγμές, είναι πάντα αυτές που έχουν ένταση. Και τι πιο έντονο από τις εκλογές… Τα βράδια στα γραφεία του thebest.gr, εκείνες οι ολονυκτίες με όλους τους συνεργάτες, τα ρεπορτάζ και οι φωτογραφίες στα εκλογικά κέντρα και φυσικά τα... σουβλάκια και οι μπύρες, τα γέλια, η φασαρία, τα πειράγματα στους χαμένους, με την παρουσία του Νάσου που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε, είναι αυτές οι στιγμές που θυμάμαι πιο έντονα. Γιατί το thebest.gr είναι πάνω από όλα μια μεγάλη παρέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr