Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Ο Αλέξης Τσίπρας για τον Νάσο Νασόπουλο:...

Ο Αλέξης Τσίπρας για τον Νάσο Νασόπουλο: Το όραμά του, παραμένει ισχυρό και ακμαίο

Η ιδιαίτερη αναφορά του αρχηγού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

12 ΧΡΟΝΙΑ THEBEST
/

Όταν η χώρα μπήκε στην περιδίνηση της λιτότητας και των μνημονίων, ήταν δεδομένο ότι αυτή θα φέρει ένα νέο τοπίο στη λεγόμενη «4η εξουσία», τα ΜΜΕ. Σε αυτά τα χρόνια, η χώρα άλλαξε, η κοινωνία δοκιμάστηκε αλλά άντεξε χάρη στον αγώνα και την επιμονή της για μια καλύτερη ζωή. Στον κρίσιμο τομέα της ενημέρωσης, αυτή η έντονη περίοδος αποτύπωσε δύο στρατηγικές.

Η μία ήταν η επιλογή της απόλυτης υποταγής στις ορέξεις των ελίτ που χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Παραπληροφόρηση, fake news, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής. Έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που αντί για πυλώνες ενημέρωσης, έγιναν οχήματα προπαγάνδας και έχασαν παντελώς την αξιοπιστία τους. Από την άλλη, κάποιοι στο χώρο των ΜΜΕ επέλεξαν το δύσκολο δρόμο. Το δρόμο της μαχητικής δημοσιογραφίας, του ρεπορτάζ, της σκληρής κριτικής απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, το χτίσιμο δεσμών με τους πολίτες στη βάση της αντικειμενικής αποτύπωσης των γεγονότων, χωρίς εξαρτήσεις και υστεροβουλία.

Το thebest.gr και ο Νάσος Νασόπουλος υπηρέτησαν με συνέπεια τον δύσκολο δρόμο. Η απώλεια του ιδρυτή αυτού του εγχειρήματος, τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν ένα σκληρό χτύπημα για όλους όσοι παλεύουν ακόμα σε αυτή τη χώρα να υπηρετήσουν με εντιμότητα και σεβασμό το λειτούργημα της ενημέρωσης. Όμως, το όραμά του, όπως και αυτό μερικών δεκάδων ακόμα που παλεύουν σε συνθήκες πρωτοφανούς επικοινωνιακού αυταρχισμού, παραμένει ισχυρό και ακμαίο.

Τα 12 χρόνια που συμπληρώνει σήμερα το thebest.gr είναι μια σημαντική κληρονομιά για το εγχείρημα της ελεύθερης και αδέσμευτης ενημέρωσης στη χώρα. Είναι οδηγός για το πώς η αξιοπιστία είναι η προϋπόθεση επιβράβευσης από το κοινό, που διψά για την αλήθεια και την αντικειμενική ενημέρωση. Εύχομαι από καρδιάς, καλή συνέχεια στα επόμενα βήματά σας και είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα συνεχίσουν να δείχνουν εμπιστοσύνη και να στηρίζουν ένα εγχείρημα που στηρίζεται στη σκληρή δουλειά, την εντιμότητα και το σεβασμό απέναντι στο λειτούργημα της ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr