Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

12 ΧΡΟΝΙΑ THEBEST

/

«Χρόνια πολλά thebest.gr» από τους πολιτικούς αρχηγούς

«Χρόνια πολλά thebest.gr» από τους πολιτ...

Ευχές για τα 12 χρόνια

12 χρόνια στην κορυφή της ενημέρωσης. Υπηρετώντας πιστά τον σκοπό της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης χωρίς κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις, το μεγαλύτερο πόρταλ της ελληνικής περιφέρειας κατόρθωσε να διεισδύσει και να γίνει καθημερινή σταθερή συνήθεια σε εκατοµµύρια αναγνώστες σε όλη την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Παπανδρέου, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γραμματέας του  ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, οι βουλευτές Ν. Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσων Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, οι βουλευτές Ν. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Μάρκου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αιβαλής και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης μας ευχήθηκαν. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Πρωθυπουργός της Ελλάδος

«Στον δρόμο, της αντικειμενικής ενημέρωσης και του κριτικού ελέγχου, με δημιουργικό πνεύμα και ανοιχτούς ορίζοντες»

Το www.thebest.gr κλείνει δώδεκα χρόνια έγκυρης ενημέρωσης. Καταφέρνοντας να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και μία από τις μεγαλύτερες ενημερωτικές πύλες της περιφέρειας. Οι δεκάδες συνεργάτες του με σκληρή και υπεύθυνη δουλειά έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών. Εύχομαι να συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο, της αντικειμενικής ενημέρωσης και του κριτικού ελέγχου, με δημιουργικό πνεύμα και ανοιχτούς ορίζοντες. Χρόνια πολλά και δημιουργικά».

«Το thebest.gr και ο Νάσος Νασόπουλος υπηρέτησαν με συνέπεια τον δύσκολο δρόμο»

Όταν η χώρα μπήκε στην περιδίνηση της λιτότητας και των μνημονίων, ήταν δεδομένο ότι αυτή θα φέρει ένα νέο τοπίο στη λεγόμενη «4η εξουσία», τα ΜΜΕ. Σε αυτά τα χρόνια, η χώρα άλλαξε, η κοινωνία δοκιμάστηκε αλλά άντεξε χάρη στον αγώνα και την επιμονή της για μια καλύτερη ζωή. Στον κρίσιμο τομέα της ενημέρωσης, αυτή η έντονη περίοδος αποτύπωσε δύο στρατηγικές. Η μία ήταν η επιλογή της απόλυτης υποταγής στις ορέξεις των ελίτ που χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Παραπληροφόρηση, fake news, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής. Έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που αντί για πυλώνες ενημέρωσης, έγιναν οχήματα προπαγάνδας και έχασαν παντελώς την αξιοπιστία τους. Από την άλλη, κάποιοι στο χώρο των ΜΜΕ επέλεξαν το δύσκολο δρόμο. Το δρόμο της μαχητικής δημοσιογραφίας, του ρεπορτάζ, της σκληρής κριτικής απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, το χτίσιμο δεσμών με τους πολίτες στη βάση της αντικειμενικής αποτύπωσης των γεγονότων, χωρίς εξαρτήσεις και υστεροβουλία.

Το thebest.gr και ο Νάσος Νασόπουλος υπηρέτησαν με συνέπεια τον δύσκολο δρόμο. Η απώλεια του ιδρυτή αυτού του εγχειρήματος, τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν ένα σκληρό χτύπημα για όλους όσοι παλεύουν ακόμα σε αυτή τη χώρα να υπηρετήσουν με εντιμότητα και σεβασμό το λειτούργημα της ενημέρωσης. Όμως, το όραμά του, όπως και αυτό μερικών δεκάδων ακόμα που παλεύουν σε συνθήκες πρωτοφανούς επικοινωνιακού αυταρχισμού, παραμένει ισχυρό και ακμαίο.

Τα 12 χρόνια που συμπληρώνει σήμερα το thebest.gr είναι μια σημαντική κληρονομιά για το εγχείρημα της ελεύθερης και αδέσμευτης ενημέρωσης στη χώρα. Είναι οδηγός για το πώς η αξιοπιστία είναι η προϋπόθεση επιβράβευσης από το κοινό, που διψά για την αλήθεια και την αντικειμενική ενημέρωση. Εύχομαι από καρδιάς, καλή συνέχεια στα επόμενα βήματά σας και είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα συνεχίσουν να δείχνουν εμπιστοσύνη και να στηρίζουν ένα εγχείρημα που στηρίζεται στη σκληρή δουλειά, την εντιμότητα και το σεβασμό απέναντι στο λειτούργημα της ενημέρωσης.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, πρώην Πρωθυπουργός, βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ.

«O Νάσος και το thebest.gr- Έδωσε περιεχόμενο στο ρόλο του περιφερειακού Τύπου»

Ο Νάσος, όπως έκανε έντονα αισθητή την παρουσία του, με τη συνολική πορεία του στη ζωή, άλλο τόσο έντονο αποτύπωμα άφησε φεύγοντας. Και η αλήθεια είναι ότι, υπάρχουν παραδείγματα, όχι πολλά αλλά χαρακτηριστικά, της σχέσης που δένει κάποιους ανθρώπους με τα δημιουργήματά τους. Ο Νάσος και το THE BEST, αποτελούν ένα απολύτως χαρακτηριστικό παράδειγμα.
 
Γι’ αυτό και όταν οι συντελεστές της ενημερωτικής ιστοσελίδας μου ζήτησαν να γράψω κάτι για τη συμπλήρωση των 12 χρόνων του THE BEST, ομολογώ πως δεν μπορούσα να δω το δημιούργημά του χωρίς να βλέπω τον Νάσο. Η σχέση του Νάσου με ό,τι έκανε, σου έδινε την αίσθηση ότι, είχε μέσα του ζωή, ενέργεια, μια δυναμική κίνηση που είχε αφετηρία, αλλά έψαχνε την πορεία, αναζητούσε μιαν αποστολή, ένα μήνυμα δυνατό, έναν σκοπό που θα έδινε ουσιαστικό νόημα στην προσπάθειά του.
 
Αυτή η ικανότητά του, ήταν που έκανε τα δημιουργήματά του ξεχωριστά. Αλλά και κάτι ακόμη, αυτή του η ικανότητα, ήταν που έκανε και τους συνεργάτες του πολύτιμους, ικανούς να δίνουν συνέχεια στο όραμά του. Με τον Νάσο, μας έδεσε μια κοινή πορεία, με έναν κοινό σκοπό. Να παλέψουμε για μια καλύτερη ζωή, για μια καλύτερη πατρίδα, για αξιοπρέπεια, με ελπίδα και προοπτική.
 
Βρεθήκαμε από το ξεκίνημά μου στην Αχαΐα, στα ίδια χωριά, στις ίδιες πλατείες, να μοιραζόμαστε την έγνοια μας αυτή με άλλους ανθρώπους, που είχαν την ίδια αγωνία, αλλά και τη θέληση να δώσουν κάτι από την ψυχή τους, για κάτι ανώτερο. Εποχή αισιόδοξη τότε, που μας μπόλιασε όμως με θέληση για την συνέχεια και για τις δύσκολες στιγμές στη ζωή μας.
 
Αν δεν δώσεις κάτι από την ψυχή σου, δεν μπορείς να μιλάς για πολιτική. Είναι κάτι το διαφορετικό από το να μιλάς απλά για αγώνες, για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη. Χτίζεις ελεύθερες συνειδήσεις, ικανές να κατανοούν τη σημασία των δικαιωμάτων, της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, χτίζεις κοινωνίες ικανές να κατανοούν τη σημασία της ανάληψης ευθύνης έναντι της συλλογικής μας ζωής. Αυτό το γνώριζε ο Νάσος.
 
Δεν έχει σημασία που για μεγάλα χρονικά διαστήματα δεν βρισκόμασταν από κοντά. Πάντα όταν μιλούσαμε υπήρχε συνεννόηση και κατανόηση. Ούτε βέβαια έχει σημασία και που κάποιες φορές, μπορεί να είχαμε διαφορετικές απόψεις για κάποια πράγματα. Το αντίθετο μάλιστα, έκανε την κουβέντα μας δημιουργική. Ένα είναι βέβαιο, ο Νάσος δεν έπαψε ποτέ να είναι ένας συνεπής δημοκράτης, πάντα πιστός στις αρχές και στις αξίες του, αλλά και πάντα με την αγωνία για μια κοινωνία άξιων πολιτών, ικανών μαζί με τα δικαιώματα να αναλαμβάνουν και τις ευθύνες που τους αναλογούν.
 
Μήπως, αυτή δεν είναι και μια αποστολή της δημοσιογραφίας που υπηρέτησε με τόση αγάπη αλλά και κόπο; Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που με το THE BEST, μαζί με την οικογένειά του και τους συνεργάτες του, πέτυχε να πρωταγωνιστήσει πανελλαδικά στην ενημέρωση, παρά το γεγονός ότι δρούσε στην περιφέρεια.
 
Όπως είχα γράψει όταν ο Νάσος έφυγε από κοντά μας, τόσο απροσδόκητα και τόσο νωρίς, με την πορεία του στη δημοσιογραφία, έδωσε περιεχόμενο στο ρόλο του περιφερειακού Τύπου σε ό,τι αφορά τη ζωή και τις εξελίξεις των τοπικών κοινωνιών και τη συμβολή τους στη γενικότερη προσπάθεια κάθε χώρας στο σύγχρονο και σύνθετο διεθνές περιβάλλον. Ο Νάσος κοιτούσε μακριά, και με το ήθος του, αλλά και τη σπιρτάδα που τον χαρακτήριζε, έκανε ό,τι μπορούσε για να προσφέρει με τον δικό του τρόπο στην προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι.
 
Εύχομαι και ελπίζω, η οικογένειά του και οι συνεργάτες του στο THE BEST, να τον ξεπεράσουν, έχοντας πάντα οδηγό τους, τις μεγάλες αξίες που τον συνόδευσαν στην δική του πορεία. Είμαι βέβαιος ότι, αυτό θα τον ικανοποιούσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, Πρόεδρος ΚΙΝ.ΑΛ.

«Τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης λειτουργούν δυναμικά στη ζωή των τοπικών κοινωνιών»

Για τα 12 χρόνια του thebest.gr εύχομαι σε όλους τους εργαζόμενους και την διεύθυνση, χρόνια πολλά. Τα ΜΜΕ πλήττονται από την πανδημία και πρέπει να ενισχυθούν με διαφάνεια και συγκεκριμένους όρους και κανόνες. Τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης λειτουργούν δυναμικά στη ζωή των τοπικών κοινωνιών. Είναι πολύτιμη η συμβολή τους στην προβολή όλων των θεμάτων που αφορούν την περιφέρεια και η αρωγή της Πολιτείας είναι επιβεβλημένη. Το Κίνημα Αλλαγής στεκέται στο πλευρό των περιφερειακών Μέσων ενημέρωσης Εύχομαι καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η επιρροή του thebest.gr ξεπερνά κατά πολύ τα γεωγραφικά όρια της περιοχής»

Με την αφορμή της συμπλήρωσης δώδεκα χρόνων λειτουργίας του ειδησεογραφικού σας portal, ευχόμαστε στους δημοσιογράφους, τους άλλους εργαζόμενους, όλους τους ανθρώπους του thebest.gr, καλή συνέχεια και καλή  δύναμη  στις προσπάθειές τους.

Το ΚΚΕ αναγνωρίζει τη μεγάλη αξία που έχουν εγχειρήματα, όπως το δικό σας, στην ολόπλευρη ενημέρωση του λαού μας, την προσφορά τους στην ανάδειξη των προβλημάτων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων, των αγροτών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της Δυτικής Ελλάδας, στην προβολή του έργου της αγωνιστικής Δημοτικής Αρχής της Πάτρας.

Γι’ αυτό και η επιρροή του thebest.gr ξεπερνά κατά πολύ τα γεωγραφικά όρια της περιοχής που κατά προτεραιότητα καλύπτει.
Γι’ αυτό και το ΚΚΕ στηρίζει παγίως τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, σε όλη την Ελλάδα, ώστε με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη και σύγχρονα δικαιώματα, να μπορούν απρόσκοπτα να συμβάλλουν στους σκοπούς της ενημέρωσης, που για το Κόμμα μας αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του λαού και της νεολαίας.
Και πάλι καλή δύναμη και καλή συνέχεια!

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, Γραμματέας του ΜέΡΑ25

«Μας υπενθυμίζουν καθημερινά ότι τα ΜΜΕ θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα στην κοινωνία»

Τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, αντίθετα με τα συστημικά των Αθηνών, μας υπενθυμίζουν καθημερινά ότι τα ΜΜΕ θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα στην κοινωνία. Τις ειλικρινείς ευχές μου στο thebest - για τα 12 σας χρόνια - και φυσικά χαιρετισμούς στην αγαπημένη μας Πάτρα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ, Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό

«H δημιουργία του thebest.gr, πέτυχε μια μικρή επανάσταση στο χώρο της ενημέρωσης»

Τα μέσα ενημέρωσης οφείλουν πάντοτε – και ακόμη περισσότερο σε κρίσιμες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε – να προσεγγίζουν τις εξελίξεις παρέχοντας πολύπλευρη και αντικειμενική πληροφόρηση στους πολίτες και ασκώντας εποικοδομητική και υπεύθυνη κριτική σε όλους τους δρώντες στον δημόσιο βίο, αποφεύγοντας ακραίες οπτικές.

H δημιουργία του thebest.gr, πέτυχε μια μικρή επανάσταση στο χώρο της ενημέρωσης, δημιουργώντας έναν από τους πλέον σύγχρονους ενημερωτικούς ιστότοπους της Ελλάδας και κατακτώντας εξαρχής την κορυφή στην περιφερειακή ενημέρωση.
Στα δώδεκα χρόνια λειτουργίας του, έχει κερδίσει πιστούς αναγνώστες, αναδεικνύοντας πληθώρα αποκαλυπτικών θεμάτων που απασχόλησαν έντονα την κοινή γνώμη και τα οποία διαμόρφωσαν την «ατζέντα» της επικαιρότητας.

Εύχομαι στη δυναμική δημοσιογραφική ομάδα και σε όλους τους συντελεστές να συνεχίσουν να υπηρετούν την αντικειμενική δημοσιογραφία έναντι του συνεχούς εντυπωσιασμού, έχοντας ως εμπνευστή  τον άνθρωπο που αποτέλεσε την ψυχή portal, τον αξέχαστο Νάσο Νασόπουλο, έναν ανήσυχο καθοδηγητή των ΜΜΕ! 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ, Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ.

«Μια αντικειμενική πηγή ενημέρωσης»

Για δώδεκα χρόνια το thebest.gr υπηρετεί πιστά τον σκοπό της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης. 
Κατόρθωσε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, ως μια αντικειμενική πηγή ενημέρωσης. 
 
Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους συντελεστές του και να συνεχίσουν με το ίδιο τρόπο να μας ενημερώνουν για πολλά χρόνια ακόμη.

ΙΑΣΩΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ, Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ.

«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατέχετε θέση μεταξύ των μεγαλύτερων ενημερωτικών site πανελληνίως»

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δώδεκα ετών λειτουργίας του thebest.gr, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τόσο εσάς, όσο και τους συνεργάτες σας, για το σπουδαίο έργο σας.

Με υπευθυνότητα, αντικειμενικότητα και δεοντολογία εξασφαλίζετε την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για όλους εμάς εντός και εκτός Αχαΐας. Η διάδοση της πληροφορίας όπως και η υπεύθυνη αρθρογραφία και ο σχολιασμός της επικαιρότητας, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο του πολιτισμού και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Και εσείς εδώ και χρόνια μέσα από την πολύπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση, συμβάλλετε στην πολυφωνία και την προάσπιση της δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατέχετε θέση μεταξύ των μεγαλύτερων ενημερωτικών site σε πανελλαδικό επίπεδο, αφού η σκληρή και καλή δουλειά πάντα ανταμείβεται.

Τα τοπικά θέματα και η επικαιρότητα του τόπου μας προβάλλονται από εσάς επαρκώς, ωστόσο δεν παραλείπετε και την ειδησεογραφική κάλυψη του συνόλου της επικαιρότητας, ξεπερνώντας κατά πολύ τα γεωγραφικά όρια της Δυτικής Ελλάδας. Η προσφορά σας στο κοινωνικό σύνολο σας ανέδειξε δικαίως ως το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πόρταλ της ελληνικής περιφέρειας.

Είναι γεγονός ότι ο καθημερινός αγώνας, πολλές φορές κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, δικαιώνεται!
Προσωπικά θέλω να σας ευχαριστήσω τόσο εσάς, για τον ουσιαστικό σας ρόλο στην ενημέρωση και στην ανάδειξη θεμάτων της καθημερινόητας.
Σας ευχαριστώ για την προσφορά σας στον τόπο μας.
Σας ευχαριστώ για την μέχρι τώρα έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και σας εύχομαι συνεχή ανοδική πορεία και στο μέλλον.
Καλή δύναμη στο έργο σας!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ

«Υπήρξε και παραμένει το πρωτοπόρο πόρταλ της ηλεκτρονικής ενημέρωσης»

Αξιοπιστία, εγκυρότητα, αμεροληψία, ανεξαρτησία. Το μέσο πληροφόρησης αλλάζει και διαμορφώνεται ανάλογα με την εποχή και τις τεχνολογικές εξελίξεις, όμως οι αρχές και οι αξίες της ανεπηρέαστης, τεκμηριωμένης δημοσιογραφίας, παραμένουν ίδιες.

Το thebest.gr τις υπηρετεί σταθερά, σε ολόκληρη τη δωδεκαετή διαδρομή του. Με το ανήσυχο πνεύμα του αξέχαστου Νάσου Νασόπουλου να το διαπνέει, υπήρξε και παραμένει το πρωτοπόρο πόρταλ της ηλεκτρονικής ενημέρωσης το οποίο συνέβαλε ουσιαστικά, στη δημιουργία της νέας εποχής στην πληροφόρηση.
Εύχομαι να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμη, να υπηρετεί την Αλήθεια, τη Δημοκρατία και την Αχαΐα.

Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

«Tο thebest.gr επί δώδεκα χρόνια απευθύνεται σε πολίτες, όχι σε πελάτες»

«Η δημοσιογραφία είναι η ψυχή της δικαιοσύνης». Με αυτά τα λόγια όρισε το λειτούργημα του δημοσιογράφου ο εκδότης και φιλέλληνας Ιάκωβος Μάγιερ, των Ελληνικών Χρονικών του Μεσολογγίου κατά τα χρόνια της Πολιορκίας του από τους Οθωμανούς. Με αυτό το αξίωμα ως πυξίδα δημιουργήθηκε και έφτασε στα δώδεκα χρόνια συνεχούς παρουσίας το ειδησεογραφικό πόρταλ thebest.gr. Ο ίδιος ο εμπνευστής του άλλωστε, ο Νάσος Νασόπουλος, ήταν ο πρώτος που συμμεριζόταν αυτήν τη μεγάλη αρχή της δημοσιογραφίας, και μαζί με αυτόν όλη η ομάδα που το πλαισίωσε.

Όπως όλα τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, έτσι και το thebest.gr είχε ευθύς εξαρχής μια μεγάλη πρόκληση μπροστά του: Κατά πόσον η διαδικτυακή ενημέρωση μπορεί να συμβάλλει στον εκδημοκρατισμό της ενημέρωσης, στην ευρύτερη και πιο δημοκρατική ενημέρωση των πολιτών. Το thebest.gr τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο, αποδεικνύοντας σε αυτά τα δώδεκα χρόνια ότι η διαδικτυακή ενημέρωση, όχι μόνο δεν υπονομεύει την έντυπη, αλλά ξαναδίνει περιεχόμενο στον όρο ενημέρωση του πολίτη. Το thebest.gr επί δώδεκα χρόνια απευθύνεται σε πολίτες, όχι σε πελάτες.

Σε μία εποχή λοιπόν που η δημοσιογραφία ελέγχεται ως μεροληπτική και προπαγανδιστική, εσείς, η υπέροχη ομάδα του thebest.gr, πιστοί στις αρχές και τις αξίες του αείμνηστου Νάσου Νασόπουλου, κατορθώνετε να αποδεικνύετε ότι η «ενημέρωση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης». Κατορθώνετε να εκδημοκρατίζετε την ενημέρωση και να σέβεστε τους πολίτες. Κατορθώνετε τέλος, υπηρετώντας πιστά την αντικειμενική δημοσιογραφία αλλά και το σκοπό της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης, να αποδεικνύετε ότι η δημοσιογραφία δεν διακρίνεται σε «αθηναϊκή» και «περιφέρειας», αλλά ότι η «περιφέρεια» είναι και πρέπει να είναι κεντρικά ορατή, πολιτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά. Τo thebest.gr είναι πανελλαδικού επιπέδου πόρταλ: το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πόρταλ της ελληνικής περιφέρειας και ένα από τα μεγαλύτερα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Εκφράζω τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχές μου σε όλους τους συνεργάτες του thebest.gr για υγεία και διαρκή καταξίωση. Εύχομαι, σε μια εποχή που η ανάγκη για εκδημοκρατισμό της ενημέρωσης είναι μεγάλη, να συνεχίσει το thebest.gr για πολλά χρόνια ακόμα να ανοίγει δρόμους στην ενημέρωση και να μένει σταθερό στην ίδια πορεία, με πυξίδα «η δημοσιογραφία είναι η ψυχή της δικαιοσύνης».

Κώστας Μάρκου, Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

«Δημιούργησε ένα ειδικό «ύφος» που διαρκώς ανανεώνεται αλλά διατηρείται σταθερό σε αξίες και αρχές»

Είναι εξαιρετικά δύσκολο σε μένα να ευχηθώ για τα 12χρονα του thebest.gr απαλλαγμένος από τη συναισθηματική φόρτιση που προκαλεί η απουσία του Νάσου Νασόπουλου. Βίωσα την έναρξη της λειτουργίας του, όπως και κάθε στιγμή της πορείας του. Είναι εντυπωσιακό ότι στην πρωτοπόρα αυτή ιστοσελίδα αποτυπωνόταν κάθε πτυχή της προσωπικότητας του Νάσου, με τους οραματισμούς του, με τις «εκρήξεις» του, με τα επιχειρηματικά και δημοσιογραφικά του ανοίγματα, ακόμα και με τις δύσκολες στιγμές του.

Το thebest.gr, όντας πρωτοπόρο στο χώρο του σε συνδυασμό με την στιβαρή και έμπειρη προσωπικότητα του ιδρυτή του, μπόρεσε να κεφαλοποιήσει αυτό το προτέρημα και να επεκτείνει την εμβέλειά του έξω από τα περιορισμένα όρια της επαρχίας. Δημιούργησε ένα ειδικό «ύφος» που διαρκώς  ανανεώνεται αλλά ταυτόχρονα διατηρείται σταθερό σε αξίες και αρχές. Το γεγονός αυτό το κατοχυρώνει ως μια συνεχή «ανάγκη» στο δημόσιο λόγο.
Αποτελεί ιδιαίτερα ευχάριστη διαπίστωση το γεγονός ότι την μετά το Νάσο εποχή, οι συνεχιστές, οι δικοί του άνθρωποι διατηρούν τα στοιχεία που ανέδειξαν το thebest.gr σε μοναδική ιστοσελίδα και έτσι συνεχίζουν να μας παρέχουν τις εξαιρετικές υπηρεσίες του.

Εύχομαι να συνεχίσει να είναι καλοτάξιδο.

Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

«Κατάφερε να συγκεράσει τις παραδοσιακές μας συνήθειες με τις σύγχρονες τάσεις»

Αγαπητοί φίλοι,

με την ευκαιρία συμπλήρωσης 12 ετών επιτυχούς λειτουργίας του «thebest.gr», παρακαλώ δεχτείτε τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για πολλά ακόμα χρόνια επιτυχιών. 
 
Το «thebest.gr» αποτέλεσε ένα από τα πρώτα ειδησεογραφικά πόρταλ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δημιουργήθηκε για να απαντήσει στη νέα ηλεκτρονική εποχή και τις αλλαγές που αυτή έφερε μαζί της στη δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Σε μια περίοδο με ιδιαιτερότητες κατάφερε να συγκεράσει τις παραδοσιακές μας συνήθειες με τις σύγχρονες τάσεις που έφεραν μαζί τους οι νέες πηγές ενημέρωσης. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια, επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις της νέας εποχής, αλλά και στην ανάγκη των πολιτών να ενημερώνονται αξιόπιστα και έγκαιρα μέσω του διαδικτύου.
 
Στους συνεργάτες του thebest.gr, εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσουν τον αγώνα της διαδικτυακής ενημέρωσης με υγεία, δύναμη και επιτυχίες. Να παράγουν ειδήσεις, να ερευνούν θέματα, να δημοσιεύουν ρεπορτάζ, αναλύσεις και σχόλια. Η καταγραφή  του «σφυγμού» της κοινωνίας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα είναι το «όχημα» που οδηγεί όλους μας σε μία διαρκή προσπάθεια προς το καλύτερο.
Καλή συνέχεια, καλές ειδήσεις!

Κώστας Πελετίδης, Δήμαρχος Πατρέων

«12 χρόνια συνεχούς και ανοδικής λειτουργίας»

To thebest.gr, ειδησεογραφικό πόρταλ της περιοχής μας συμπληρώνει 12 χρόνια συνεχούς και ανοδικής λειτουργίας στον τομέα της ενημέρωσης, καλύπτοντας τις ανάγκες στην ενημέρωση των δημοτών της πόλης μας, της περιφέρειας, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.
Το thebest.gr, έχει συνδεθεί με τον αξέχαστο Νάσο Νασόπουλο, που υπηρέτησε επί πολλά χρόνια την δημοσιογραφία και υπήρξε ο εμψυχωτής, ο άνθρωπος που συντόνιζε τις προσπάθειες των δημοσιογράφων του πόρταλ, προκειμένου αυτό να καταξιωθεί και συνέβαλε καθοριστικά στην ανοδική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια όλων των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, όχι μόνο για την έγκυρη καταγραφή των προβλημάτων του Δήμου μας, αλλά και την ανάδειξη των αιτιών που τα προκαλούν, καθώς και τον τρόπο λύσης τους.
Θα βρίσκεται στο πλάι των εργαζόμενων δημοσιογράφων του συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης, όπως και όλων των άλλων μέσων της περιοχής μας, στηρίζοντάς τους στο δύσκολο έργο της ενημέρωσης.

Για τα επόμενα χρόνια λειτουργίας του πόρταλ thebest, εύχομαι μια ακόμα πιο ανοδική πορεία και ακόμα μεγαλύτερη επισκεψιμότητα αναγνωστών.

Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας

«Το κοινό επιβράβευσε την επιλογή της «δημοσιογραφίας με υπογραφή»

Τα δωδεκάχρονα γενέθλια του thebest.gr συμπίπτουν με την εξέλιξη μιας συζήτησης σχετικά με το μέλλον της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας. Σε αυτή την συζήτηση είναι κομβικός ο λόγος και ο ρόλος του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού πόρταλ της ελληνικής περιφέρειας και ενός από τα μεγαλύτερα σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς οι δημιουργοί του ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν τις επερχόμενες αλλαγές στην ψηφιακή ενημέρωση.

Η διεύθυνση και το στελεχιακό δυναμικό του πόρταλ υιοθέτησαν έγκαιρα τις νέες δημοσιογραφικές πρακτικές που επέβαλε η χρήση των κινητών συσκευών νέας τεχνολογίας (smartphones, tablets κ.ά.), παρέχοντας στο κοινό ολοκληρωμένη και υπεύθυνη ενημέρωση για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.
Οι άνθρωποι του thebest.gr εφάρμοσαν από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του πόρταλ, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της διαδικτυακής δημοσιογραφίας που την κάνουν να διαφέρει από την παραδοσιακή δημοσιογραφία, δηλαδή την διαδραστικότητα, την υπερκειμενικότητα και την πολυμεσικότητα. Μιλώντας προσωπικά, γνώρισα την διαδικτυακή ειδησεογραφία μέσω του thebest.gr

Εκτιμώ πως ένα από τα βασικά στοιχεία που έφεραν το thebest.gr στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά ήταν, εκτός από το γεγονός ότι οι εμπνευστές του «διάβασαν» έγκαιρα τις επερχόμενες αλλαγές στον Τύπο, η απόφαση να επενδύσουν σε καταξιωμένο και αξιόπιστο ανθρώπινο δυναμικό. Το κοινό επιβράβευσε αυτή την επιλογή της «δημοσιογραφίας με υπογραφή», σε αντίθεση με άλλες προσπάθειες που έγιναν στο χώρο και αποτέλεσαν παρελθόν σύντομα.
Θεωρώ πως τα καλύτερα έρχονται για το thebest.gr, η πορεία του οποίου τα επόμενα χρόνια θα είναι παράλληλη με τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του διαδικτύου.
Θα ήταν σοβαρή παράλειψή μου να μην κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον δημοσιογράφο που οραματίστηκε και έκανε πράξη το thebest.gr. Ο Νάσος Νασόπουλος δεν ήταν μόνο ένας δημοσιογράφος που έβλεπε μπροστά από την εποχή του παραδοσιακού τρόπου ενημέρωσης των πολιτών. Για εμένα ήταν και ένας πολύ καλός φίλος, ο οποίος με τους ανοικτούς ορίζοντες στη σκέψη του και την αρθογραφία του, με βοηθούσε να αντιληφθώ βαθύτερα τον παλμό της κοινωνίας και να υιοθετήσω δράσεις που να εκφράζουν τις αγωνίες της, επιδιώκοντας το καλύτερο για τον τόπο μας. Με αυτές τις αρχές και τις αξίες πιστεύω ότι θα συνεχίσει το thebest.gr να πορεύεται στο μέλλον. 

Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

«Η κριτική του πάντα αιχμηρή αλλά μας κάνει καλό και να συνεχίσει έτσι»

Πέρασαν 12 χρόνια από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή μας το thebest. Αρκετές φορές την ημέρα το επισκεφτόμαστε για να ενημερωθούμε πρώτοι από όλους, γιατί το ίδιο έχει ενημερωθεί πρώτο από όλα τα ΜΜΕ. Εγκυρα και καθοριστικά κάθε μέρα είναι δίπλα μας.  Η κριτική του πάντα αιχμηρή αλλά μας κάνει καλό και να συνεχίσει έτσι. Ως Πρύτανης συγχαίρω την προσπάθεια και εύχομαι πολλές δεκαετίες ενημέρωσης και κριτικής.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΙΒΑΛΗΣ, Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

«Κατάφερε να γίνει το πρώτο προτεινόμενο site που υποδεικνύει η google πληκτρολογώντας το πρώτο “t”»

To thebest.gr πέτυχε να πιάσει τον παλμό της εποχής και να ικανοποιήσει την επιθυμία του κάθε αναγνώστη για ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, άμεση και εύκολη ενημέρωση.

Κατάφερε να γίνει το πρώτο προτεινόμενο site σχεδόν σε κάθε υπολογιστή της περιοχής, και όχι μόνο, που υποδεικνύει η google πληκτρολογώντας το πρώτο “t”.
Η συνέπεια, ο επαγγελματισμός και η αγάπη όλων των εργαζομένων του portal για την δουλειά τους, κάτω από τις αξίες του ιδρυτή του Νάσου Νασόπουλου για ανεξάρτητη, άμεση ειδησεογραφία με προοδευτικό πρόσημο, πέτυχαν μέσα σε λίγα χρόνια να εδραιώσουν το thebest.gr ως την πρώτη περιφερειακή ενημερωτική/ειδησεογραφική πύλη της χώρας μας και μια από τις μεγαλύτερες σε εθνικό επίπεδο.

Εύχομαι από καρδιάς στο thebest.gr να συνεχίσει να κατακτά νίκες και να σπάει όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας, διευρύνοντας συνεχώς το φάσμα επιρροής του, και στους συντελεστές του υγεία και να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα, ανεξαρτησία και αγάπη να το κάνουν ακόμη πιο μεγάλο.
Κάθε χρόνο και πιο μεγάλο!

 «Το όραμα του Νάσου είναι πλέον μια πραγματικότητα που αναβαθμίζει την ποιότητα της ενημέρωσης και το ρόλο του δημοσιογράφου της Περιφέρειας»

Μεσημεράκι πριν από 12 χρόνια στα Ψηλαλώνια. Ο Νάσος Νασόπουλος μου εξηγεί την ιδέα για την δημιουργία μιας ηλεκτρονικής εφημερίδας, ενός ειδησεογραφικού site όπως επικράτησε να λέγεται πλέον.

«Να είναι στελεχωμένο από επαγγελματίες δημοσιογράφους, να παράγει πραγματικές ειδήσεις μέσα από πρωτογενή ρεπορτάζ και όχι αναπαραγωγές, να έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει άμεσα και έγκαιρα την κοινωνία. Και να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση σ’ αυτό. Να κάνει κριτική και να δέχεται κριτική. Να αλληλοεπιδρά με τον κόσμο», θυμάμαι να μου λέει.

Η ιδέα έγινε πραγματικότητα. Και ας ξεκίνησε σε μια εποχή που για τα δεδομένα της Περιφέρειας ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είχε εξασφαλισμένη την επιτυχία. Και ας χρειάστηκε χρόνος, επιμονή και θυσίες, λάθη και παραλείψεις. Η αναγνώριση και η επιτυχία είναι πάντα μπροστά... 

Δώδεκα χρόνια μετά, αυτή η ιδέα είναι πλέον μια πραγματικότητα που αναβαθμίζει την ποιότητα της ενημέρωσης αλλά και τον ρόλο του δημοσιογράφου της Περιφέρειας. Και εξακολουθεί να προσφέρει πραγματικές ειδήσεις, πραγματική ενημέρωση στην κοινωνία, σε μια εποχή που τα fake και deep fake news, η κομματική προπαγάνδα και η ασυδοσία των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχουν καταστεί η μάστιγα της ενημέρωσης.

Το όραμα του Νάσου έγινε πραγματικότητα. Είναι μια παρακαταθήκη που ειδικώς τώρα η  δημοσιογραφία, η κοινωνία και η Δημοκρατία έχουν, όσο ποτέ άλλοτε, μεγάλη ανάγκη. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

12 Χρόνια THEBEST