Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η ιδιαίτερη αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον δικό μας Νάσο Νασόπουλο και τον αγώνα των καρκινοπαθών

Η ιδιαίτερη αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Για τη στήλη του thebest.gr που έχει κάνει πανελλήνια αίσθηση

Το σημερινό άρθρο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο thebest.gr, κατέληγε με μια έκπληξη. Μια έκπληξη στην οποία δεν μας έχουν συνηθίσει οι πολιτικοί, ιδίως δε σε αντίστοιχου περιεχομένου πολιτικά κείμενα όπου είθισται να περισσεύει η ξύλινη γλώσσα και να υπολείπονται οι αναφορές στην ουσία που ήταν είναι και θα είναι πάντα ο άνθρωπος, ανεξαρτήτως εποχών, συνθηκών και αντιλήψεων.

Και όταν μιλάμε για τον άνθρωπο, μιλάμε πρωτίστως για το ύψιστο αγαθό του, την υγεία και το αναφαίρετο δικαίωμά του να έχει δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Μιλάμε όμως και για τη δύναμη που αντλεί από τους διπλανούς του και για την ισχυρή αλυσίδα αλληλεγγύης που μπορεί να δημιουργήσει αντιμετωπίζοντας τη δοκιμασία ως μια πρόκληση για επαφή, επικοινωνία, εμψύχωση και προσφορά. Μιλάμε εν τέλει για τον άνθρωπο- δημιουργό υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η έκπληξη του Αλέξη Τσίπρα λοιπόν σε ένα άρθρο στο επίκεντρο του οποίου είναι η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, αφορούσε σε έναν δικό μας άνθρωπο. Τον ιθύνοντα νου του thebest.gr Νάσο Νασόπουλο και την πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, παρεμβατική-ενημερωτική στήλη του «Ζώντας με τον καρκίνο», η οποία έχει δημιουργήσει πανελλήνια αίσθηση.

«Δεν θα μπορούσα να κλείσω αυτή μου την παρέμβαση στο thebest.gr, χωρίς να κάνω μνεία στον ιδρυτή του, Νάσο Νασόπουλο και στη στήλη του, που δίνοντας με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση, μέσα σε δύσκολους και σκοτεινούς καιρούς τον δικό του αγώνα με τον καρκίνο, βρήκε τη δύναμη και ανέλαβε παράλληλα μια πρωτοβουλία υποστήριξης και ενημέρωσης όλων των καρκινοπαθών» αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Τσίπρας και συνεχίζει:

«Την περίοδο της πανδημίας κατά την οποία οι καρκινοπαθείς είναι ακόμα πιο ευάλωτοι και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους κάθε φορά που πάνε στο νοσοκομείο για θεραπείες και εξετάσεις, τέτοιες ενέργειες αλληλεγγύης και εμψύχωσης είναι πραγματικά αναγκαίες και αξιοθαύμαστες. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο σε όλους τους καρκινοπαθείς και τους συγγενείς και συνοδούς τους με την ευχή να βγουν νικητές στον υπεράνθρωπο, καθημερινό και διαρκή τους αγώνα» καταλήγει το κείμενο του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Μια ανθρώπινη, ζεστή αναφορά σε ένα πολιτικό κείμενο, που μας δείχνει ότι η πολιτική μπορεί να είναι ανθρώπινη και η ανθρωπιά μπορεί να παράγει πολιτική.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Η ανάρτηση του Νάσου Νασόπουλου σχετικά με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις