Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Φωτογραφικό όνειρο με… hi-tech ασανσέρ: Η «άγνωστη», πανέμορφη παραλία της Μεσσηνίας

Φωτογραφικό όνειρο με… hi-tech ασανσέρ: ...

φέτος έχει κατακλύσει το Instagram

Πελοπόννησος πάντα θα αποτελεί έναν τεράστιο καλοκαιρινό προορισμό γεμάτο παραδεισένιες παραλίες και καταπληκτικά θέρετρα για κάθε γούστο, ανάγκη και επιθυμία.

Από άκρη σε άκρη, η δημοφιλέστατη Πελοπόννησος μπορεί να περηφανευτεί ομορφιές εφάμιλλες με εκείνες των πιο διάσημων ελληνικών νησιών, την ώρα που ένα road trip στο συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα θα μπορούσε να σου προσφέρει τις πιο ωραίες διακοπές της ζωής σου.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες για την Πελοπόννησο, όμως σήμερα, επιθυμία μας είναι να αναδείξουμε την απίστευτη μοναδικότητα της μεσσηνιακής παραλίας που φέτος έχει γίνει viral στα social media. Μιας παραλίας λιγότερο γνωστής σχετικά με τα υπόλοιπα μεγαθήρια της περιοχής. Θα έχεις παρατηρήσει στο timeline σου πολλούς διαδικτυακούς φίλους σου να κάνουν βουτιές στα Περούλια και ίσως να αναρωτιέσαι τι συμβαίνει φέτος μαζί τους.

H μοναδική ελληνική παραλία με ασανσέρ
Τα Περούλια βρίσκονται μια ανάσα μακριά από την κοσμοπολίτικη Κορώνη και θα τα συναντήσεις ακολουθώντας τις πινακίδες προς το χωριό Βουνάρια. Με το που φτάσεις στην όμορφη ακτή θα ξαφνιαστείς ευχάριστα από μία «λεπτομέρεια» που έχει αφήσει άναυδους ακόμα και τους πλέον κοσμοπολίτες. 
Τα Περούλια, βλέπεις, είναι η μόνη παραλία της Ελλάδας που διαθέτει… ασανσέρ, το οποίο σε κατεβάζει από το εστιατόριο που βρίσκεται πάνω στον βράχο της παραλίας, στην ακτή!

Πέρα από αυτή την hi-tech λεπτομέρεια, ας περάσουμε και στο φυσικό κάλλος που πραγματικά είναι τεράστιο. Τα Περούλια είναι μια κλασική μεσσηνιακή παραλία με όλα τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, όσο πρέπει ρηχά για να είναι φιλόξενη σε οικογένειες με μικρά παιδιά, χρυσή άμμος και πλούσια βλάστηση που κάνει το τοπίο εξωτικό. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης παραλίας είναι πως είναι πάντα απάνεμη μιας και προστατεύεται από τα μελτέμια και τους βοριάδες. Οπότε μοιραία δεν έχει ποτέ κύμα.

Στα Περούλια θα βρεις ένα άκρως οργανωμένο κομμάτι με κάθε άνεση, beach bar, ξαπλώστρες και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Για αυτό το λόγο η παραλία είναι πάντα γεμάτη από νεολαία.

Από την άλλη, όμως, αν αγαπάς την απομόνωση, η ακτογραμμή της είναι τόσο μεγάλη που σίγουρα θα βρεις το σημείο να στρώσεις τη ψάθα σου και να μην έχεις καν άλλους λουόμενους κοντά σου.

Αυτό που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις για τα Περούλια είναι πως το Σαββατοκύριακο η υπόθεση πάρκινγκ είναι δύσκολη, για αυτό φρόντισε να βρίσκεσαι εκεί σχετικά νωρίς. Από την άλλη, είτε θες να απολαύσεις τα θετικά του οργανωμένου τμήματος, είτε όχι, στην παραλία θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι. Καφέ, σνακ, ποτά ή και φαγητό και όλα σε πολύ λογικές τιμές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life