Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δύο Πατρινές στην κορυφή του Ολύμπου!

Δύο Πατρινές στην κορυφή του Ολύμπου!

Εμπειρία ζωής!

Μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής έζησαν δύο Πατρινές. Η Γεωργία Σκέντζου και η Διαλεχτή Χουρδούμη. Κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή του Ολύμπου. Δείτε πως αποτυπώνεται η εμπειρία τους μέσω την ανάρτησης στο facebook:

Γράφει η κ. Σκέντζου:

Λένε ότι η ζωή μετριέται με τις στιγμές που σου κόβουν την ανάσα... Μια τέτοια εμπειρία είναι η ανάβαση στη κορυφή του ΟΛΎΜΠΟΥ!!
ΠΡΏΤΗ φορά στον ΌΛΥΜΠΟ , όχι ένα απλά ψηλό βουνό, όχι απλά το ψηλότερο στην Ελλάδα, δεν είναι αυτά που αξίζουν να μιλήσεις ΜΑ η ενέργεια του!! Είναι το βουνό των θεών του Ελληνικού Φωτός... Είναι το βουνό που πηγάζει η αφθονία κι ας την έχουμε ξεχάσει γιατί μας τη δίδαξαν για μύθο....Ενω είναι η πραγματική πηγή του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ!
Ξεκινήσαμε αυθημερόν για ανάβαση στο μυτικα κ τα καταφέραμε. Συγκλονιστικα συναισθήματα σε λουζουν σε όλη τη διαδρομή, ανεβαίνεις κ αφήνεις να εισερθει η ενέργεια της πηγής μέσα σου κ φτάνοντας στο οροπέδιο ανατριχιαζεις χωρίς να ξέρεις το λόγο! Ο θρόνος του ΔΙΑ δεσπόζει επιβλητικός με τη μορφή του λαξευμενη φυσικά πάνω του! Προχωρώντας στα άνετα έως τώρα μονοπάτια διασχίζοντας το στεφάνι φτάνεις επιτέλους στο λεγόμενο λούκι ( όνομα κ πράγμα ?). Κοιτάζεις ψηλά κ βλέπεις τους ανθρώπους μια σταλιά να κρέμονται στους βράχους με κλίση 70-80 μοιρών, ανηφοριζοντας για τη κορυφή Πάνθεον ή Μυτικας στα 2919μ.
Κι εδώ ξεκινά η υπερβαση! ??
Κάποιοι το βλέπουν κ σταματούν κ επιστρέφουν κάποιοι συνεχίζουν......
Η αδρεναλίνη κάνει γλέντια?, βήμα-βήμα πέτρα πέτρα σκαρφαλώνουντας το τελευταίο 1,5χλμ . Φόβος κ δεος σε κρατούν σταθερά κολλημένο στα βράχια έρποντας ως τη κορυφη κι εκεί τελειώνουν όλα!!!
Μαγεία κ συγκίνηση (προσωπικά επιπλέον ετρεμαν χέρια κ πόδια χαχα)
Δεξια κ αριστερά τα λεγόμενα καζάνια δηλ κατακόρυφα κενά 90 μοιρών εκατοντάδων μέτρων που φοβάσαι να τα κοιτάξεις ?
Επιστροφή από τη διαδρομή κακοσκαλα με την όπισθεν κ πάντα κολλημένοι στο βράχο.
Από εκεί κ πέρα πάλι μονοπάτι κ κατάβαση μέσα από απλικο τοπίο με σαρες, έπειτα εναλλαγή σε δάσος με τα αιωνόβια Ρομπολα κ πίσω στα Πριόνια!
Πεζοπορία 12,5 ώρες διαδρομή 23,5 χλμ κ θετική υψομετρική διαφορά 2200μ
Ευγνώμων ?❤️

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις