Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκτός πανεπιστημίων 40.229 υποψήφιοι – Αναλυτικοί πίνακες με τις βάσεις εισαγωγής

Εκτός πανεπιστημίων 40.229 υποψήφιοι – Α...

Ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων των τελευταίων χρόνων που δεν κατάφεραν να μπουν στο πανεπιστήμιο

Τη «σφαγή» 40.229 υποψηφίων έδειξαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ , τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα . Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή ανήλθε σε 103.468, εκ των οποίων 84.946 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 18.522 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ. 


Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.239 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Βάσεις: Επιλογή 10% ΓΕΛ 2019 Ημερήσια

Βάσεις: Επιλογή 10% ΓΕΛ Παλαιό 2020 ημερήσια

Βάσεις: Επιλογή 10% ΓΕΛ νέο 2020 ημερήσια

Βάσεις: Επιλογή ΕΠΑΛ Εσπερινά

Βάσεις: Επιλογή ΕΠΑΛ ημερήσια

Βάσεις: Επιλογή ΓΕΛ Εσπερινά

Οι φετινές βάσεις έσπασαν μία παράδοση χρόνων με το υπουργείο Παιδείας να μην ανακοινώνει νωρίτερα τη μέρα και την ώρα που θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα στο results.it.minedu.gov.gr.

Πανελλήνιες 2021: Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους -Ανακοινώθηκαν οι βάσεις

Εδώ και πολλά χρόνια, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνήθιζε να ενημερώνει τους υποψηφίους για τη μέρα και την ώρα που θα έβγαιναν οι βάσεις 2021. Φέτος, για πρώτη φορά, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση - ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας, με την υπουργό κ. Κεραμέως εξαφανισμένη. 

Η ενημέρωση για τις βάσεις 2021 περιορίστηκε μονάχα στις δηλώσεις Οικονόμου και Συρίγου και το πότε «μάλλον θα ανακοινωθούν». Η αφωνία του υπουργείου, όπως είναι λογικό, έφερε αγανάκτιση σε γονείς και υποψηφίους.

Η ανακοίνωση ήταν ξαφνική και το μόνο που γνωρίζαμε ήταν ότι «μάλλον θα ανακοινωθούν σήμερα» από τον υφυπουργό Άγγελο Συρίγο. 

Ήδη έχουν φύγει τα πρώτα αποτελέσματα με SMS στους υποψηφίους των πανελληνίων 2021 και πλέον γονείς και μέλλοντες φοιτητές καλλούνται να βρουν φοιτητική κατοικία και να γραφτούν στη σχολή που πέτυχαν.


Μπαίνει έτσι τέλος στην αγωνία περίπου 100.000 υποψηφίων με την ανακοίνωση των βάσεων και σε περίπου 2 εβδομάδες, ξεκινάει ο αγώνας των μαθητών, πλέον, της Γ' Λυκείου για τις πανελλήνιες 2022. Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι, το σχολικό έτος να ξεκινήσει ομαλά, να μην κλείσουν τα σχολεία λόγω covid και οι πανελλήνιες 2022 να διεξαχθούν ομαλότερα απ' ότι φέτος.

Τέλος, οπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν νέα μέτρα για τα σχολεία, αλλάζοντας τα προτόκολλα λειτουργίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις