Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι σημαίνει στην πράξη το υποχρεωτικό μέτρο «μάσκες παντού»;

Τι σημαίνει στην πράξη το υποχρεωτικό μέ...

Διευκρινίσεις

Οι μάσκες επιστρέφουν και στους εξωτερικούς χώρους μετά από νεότερη διευκρίνιση που δόθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας. 'Αρα μάσκα δεν φοράμε μόνο στους κλειστούς χώρους αλλά και στους ανοικτούς. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας αυτό σημαίνει ότι όπου υπάρχει κόσμος ακόμα και σε εξωτερικό χώρο πρέπει να φοράμε μάσκα για την καλύτερη δυνατή μας προστασία. 

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη είχε τονίσει μιλώντας στην τηλεόραση ότι ήταν λάθος που το καλοκαίρι δεν ήταν υποχρεωτικό να φοράμε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους καθώς όπως είχε πει χαρακτηριστικά τα σοκάκια στα νησιά είναι γεμάτα από κόσμο που δεν φορούσαν μάσκες.

Τον χειμώνα που πέρασε πάλι τα πράγματα ήταν ακόμα πιο αυστηρά καθώς δεν ήταν λίγες  οι φορές που είδαμε να «πέφτουν» πρόστιμα ακόμα και για όσους δεν φορούσαν μάσκα όταν περπατούσαν μόνοι τους στο πεζοδρόμιο. 

Αυτό για την ώρα δεν ισχύει, ωστόσο το μέτρο  είναι υποχρεωτικό και αφορά εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό.


Δεν έγινε κάποια σύσταση σχετικά με ποια μάσκα πρέπει να φοράμε, ωσόσο υπενθυμίζεται ότι οι μάσκες FFP2, N95 και η χρήση χειρουργικής σε συνδυασμό με υφασμάτινη είναι η καλύτερη δυνατή προστασία για ενήλικες και παιδιά. 

Η χρήση χειρουργικής μέσα από τις  FFP2, N95 επίσης είναι η μέγιστη δυνατή προστασία που μπορεί να έχει κάποιος σε μέρη με συνωστισμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις