Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου για Ανέστη Βλάχο: Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη και για τις μνήμες μας

Σία Αναγνωστοπούλου για Ανέστη Βλάχο: Το...

H Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Αχαΐας για την απώλεια του Ανέστη Βλάχου

Η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και  βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου επισημαίνει για την απώλεια του ηθοποιού Ανέστη Βλάχου. "Η φήμη του στον κινηματογράφο ήταν εδραιωμένη στους ρόλους του κακού, του άγριου, του πρωτόγονου, όμως ο σπουδαίος ρολίστας, Ανέστης Βλάχος, άφησε το ίχνος του και στο φακό των μεγάλων ελλήνων σκηνοθετών. Περπάτησε τις φτωχογειτονιές της Μαγικής  Πόλης , συγκρούσθηκε στα πλακόστρωτα της Ύδρας του Κακογιάννη, διέσχισε το Ποτάμι του Κούνδουρου, συγκλόνισε με την υπαρξιακή ερμηνεία του στο Φόβο του Μανουσάκη, ήταν ο Αίμος Βαγενάς στο Κιέριον του Δήμου Θέου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ανέστης Βλάχος ταυτίστηκε μέσα από τους ρόλους του με την αποτύπωση των μικρών ανθρώπινων στιγμών, μιας ασπρόμαυρης Ελλάδας που χάθηκε στο χρόνο. Μιας Ελλάδας βαθιά πληγωμένης, παγιδευμένης σαν ένα «Κορίτσι με τα μαύρα», με ανομολόγητα μυστικά και κρυμμένες αλήθειες στους κάμπους και στις λασπερές λίμνες μιας σκληρής επαρχίας ,ζαλισμένης από «Φόβο».

Έτσι, κάποιες φορές η είδηση ενός θανάτου περνά τα όρια της συγκίνησης και συναντά τις λεπτομέρειες του προσωπικού μας παρελθόντος χρόνου. Ο μεγάλος Ανέστης Βλάχος πέθανε σήμερα στην Αθήνα, σε ηλικία 87 ετών, αλλά δεν θα ξεχαστεί. Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη και για τις μνήμες μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις