Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα η νεκροψία στον 9χρονο που πέθανε από ηλεκτροπληξία στην Ζάκυνθο

Στην Πάτρα η νεκροψία στον 9χρονο που πέ...

Κινείται νομικά η οικογένεια του παιδιού

Το παιδί έπαιζε με τους φίλους του και στην προσπάθειά του να κρυφτεί πίσω από εγκαταστάσεις κλιματιστικών σε ξενοδοχείο, λίγα μέτρα από το σπίτι του στο χωριό Τσιλιβί, κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα.

«Ήταν δράμα μεγάλο. Πήγε το παιδί να παίξει, μας έφυγε το παιδί για πέντε λεπτά… Έπαιζε συχνά εκεί με άλλα παιδιά», είπε στο MEGA, ο κ. Γιάννης, ο πατέρας του 9χρονου.

Εκείνο που στοίχισε τη ζωή του 9χρονου ήταν ένα κλιματιστικό το οποίο είχε διαρροή ρεύματος. Σύμφωνα με όσα καταγγέλει ο πατέρας, είχε γίνει σύσταση για τη διαρροή στους ιδιοκτήτες στο παρελθόν.

Είχε γίνει σύσταση για τη διαρροή στους ιδιοκτήτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Τρεις συλλήψεις για τον θάνατο ανήλικου από ηλεκτροπληξία, ακούμπησε κλιματιστικό που είχε διαρροή ρεύματος
«Ήταν τα καλώδια ανοιχτά και το παιδί έπαιζε με τα άλλα παιδιά, πήγε να κρυφτεί εκεί, ακούμπησε το σώμα του εκεί, και πάει. Ο γείτονας που μένει απέναντι του το είχε πει του ιδιοκτήτη, αλλά δεν είχαν δώσει σημασία. Εγώ δεν το γνώριζα αυτό το θέμα, αργότερα το έμαθα. Δεν θα άφηνα να παίζει το παιδί μου εκεί. Τους έχουμε γείτονες και δεν ήρθαν να πουν συλληπητήρια».


Ο πατέρας έφτασε στα πρώτα λεπτά και ο 9χρονος έσβησε στα χέρια του.

«Το πήρα στα χέρια το παιδί, του έδωσα ένα φιλί. Το παιδί μου έμεινε στα χέρια», δήλωσε. «Εγώ εύχομαι να μην τύχει σε κανένα γονιό αυτό».

 
Σύμφωνα με τον Διονύση Γιακουμέλο, πρόεδρο της Κοινότητας Πλάνου-Τσιλιβή, έχουν συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο ηλεκτρολόγος και ο ψυκτικός.

Η Αστυνομία ερευνά τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

Πώς έγινε το τραγικό περιστατικό

Το παιδί έπαιζε με τους φίλους του και στην προσπάθειά του να κρυφτεί πίσω από εγκαταστάσεις κλιματιστικών σε ξενοδοχείο, λίγα μέτρα από το σπίτι του στο χωριό Τσιλιβί, κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας, μόλις είδαν το περιστατικό, άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, σοκαρισμένοι, ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Έτρεξαν συγγενείς και κάτοικοι να βοηθήσουν, αλλά ήταν αργά. Όταν έφθασαν οι διασώστες, το παιδί ήταν χωρίς σφυγμό.

Ο χώρος αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή, και ξεκίνησε έρευνα από τεχνικούς για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του ηλεκτρολόγου και του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Ο Π. Κεφαλληνός, δικηγόρος του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Ο εκπρόσωπος της ξενοδοχειακής εταιρείας έχει συλληφθεί, πραγματικά βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, στην κυριολεξία διότι ένα μικρό παιδί κατέληξε. Έχω, όμως, να πω ότι μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν γνωρίζουμε την αιτία από την οποία έφυγε αυτό το παιδάκι από κοντά μας. Είμαστε σε αναμονή, περιμένουμε τα αποτελέσματα, πραγματικά είναι μια τραγωδία».

Περίπου στις 5 το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από πολλές ώρες, ολοκληρώθηκε η αυτοψία στον χώρο του ξενοδοχείου, από τεχνικούς, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς, ώστε να συνταχθεί η πραγματογνωμοσύνη που θα βοηθήσει τις Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της τραγωδίας. Ταυτόχρονα, στο στάδιο της προανάκρισης, λαμβάνονται και καταθέσεις, τόσο από εργαζόμενους στο ξενοδοχείο, όσο και από κατοίκους της περιοχής που έσπευσαν εκεί από την πρώτη στιγμή.

Η οικογένεια του 9χρονου θα κινηθεί δικαστικά

Η οικογένεια του παιδιού θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου. Έχει ορίσει ήδη δικηγόρο. Αυτό που υποστηρίζουν αρχικά είναι πως δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο χώρος με τις εγκαταστάσεις του κλιματισμού να είναι προφυλαγμένος, μη προσβάσιμος δηλαδή στον οποιοδήποτε. Ισχυρίζονται ότι δεν λειτούργησαν συστήματα ασφαλείας, ώστε να διακοπεί η παροχή ρεύματος εάν υπήρξε διαρροή στο σημείο και κάνουν λόγο για αμέλεια από πλευράς των υπευθύνων του ξενοδοχείου.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και ο ηλεκτρολόγος, που συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον εισαγγελέα, ώστε να καταθέσουν, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της νεκροψίας στον 9χρονο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις