Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ. για τις σχολικές καθαρίστριες της Πάτρας

Η ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ. για τις σχολικές καθαρίστρ...

Είναι στο πλευρό τους

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία για το θέμα που απασχολεί τις καθαρίστριες στα σχολεία της Πάτρας, αναφέρει τα εξής: 

"Η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία ( ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ.) παρέχει πάγια την πλήρη στήριξη της στους/στις Εργαζόμενους-Εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών  μονάδων Α΄βάθμιας & Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, του Σωματείου Καθαριστών-Καθαριστριών Πάτρας.

Η καθαριότητα στα σχολεία αποτελεί τον σπουδαιότερο παράγοντα διασφάλισης της Υγείας, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι Εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, μέχρι το 2020 απασχολούνταν αρκετά χρόνια με συμβάσεις μίσθωσης έργου, με πολύ χαμηλές αποδοχές, αναλαμβάνοντας καθήκοντα μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.

Το 2020 εκδόθηκαν υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες προσλήφθηκαν Εργαζόμενοι για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων με Σύμβαση Έργου Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.

Μια ασπιρίνη  στα τόσα χρόνια εργασίας, στους Εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων με αναξιοπρεπείς αμοιβές, μία ασπιρίνη στην ταλαιπωρία των σχολικών καθαριστριών-των, αφού κάθε τέλος της σχολικής χρονιάς είναι  άνεργοι .

Περιμένουν δέσμιοι μες το κατακαλόκαιρο, να βγει η Προκήρυξη προκειμένου να υποβάλλουν την αίτηση τους  για να προσληφθούν….

Φέτος επαναλαμβάνεται με την υπ άριθμ. 5698/30-07-2021 του Υπουργείου Εσωτερικών « έγκριση πρόσληψης Προσωπικού με σχέση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου , για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων».

Η ομηρία,η πελατειακή σχέση κάθε Κυβέρνησης , κάποιων Δημάρχων κ.λ.π.  στις πλάτες 9.500 σχολικών Καθαριστριών-των δεν έχει τέλος. Αφού με τα ίδια κονδύλια και τις ίδιες ανθρωποώρες μπορούν να προσλάβουν μέχρι και 15.482 Καθαρίστριες-τες ακόμα και με δίωρη απασχόληση ,σύμφωνα με την κρίση και την ευχέρεια του κάθε Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας ,την άλλη ημέρα της Παναγίας 16 Αυγούστου , ανακοίνωσε την πρόσληψη  με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν ογδόντα (180) ατόμων για την καθαριότητα σχολικών μονάδων στο Δήμο Πατρέων.

Γνωρίζουμε ότι οι 180 Εργαζόμενοι δεν επαρκούν για τις σχολικές μονάδες της Πόλης των Πατρών. Επαρκής θα ήταν ο αριθμός  235  Σχολικών Καθαριστριών-των με την διαφορά να καλύπτεται από τον Δήμο με ίδιους πόρους, όπως έκαναν και άλλοι Δήμοι.

Με ημίμετρα , με 3 και 4 ώρες εργασίας στις σχολικές μονάδες δεν αρκεί να πραγματοποιηθεί η καθαριότητα και να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον covid-19.

Όπως το γάλα και τα Μ.Α.Π. θα πρέπει να παρέχονται στους Εργαζόμενους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όχι στη μέση ή προς το τέλος ,όπως και αυτό παρατηρήθηκε σε όμορους Δήμους.

Δεν χωρούν εκπτώσεις στην Δημόσια Υγεία, στην Υγεία των παιδιών μας και ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε την Υγειονομική κρίση με την πανδημία να ταλανίζει την Χώρα μας και Όλο τον Κόσμο.

Λέμε ΟΧΙ στην Ομηρία Εργαζομένων

Λέμε ΟΧΙ στην Εκμετάλλευση από Άνθρωπο σε Άνθρωπο

Λέμε ΟΧΙ στα Δικηγορικά γραφεία που βλέπουν τον Άνθρωπο ως Αριθμό και Φασόν Κέρδους.

Λέμε ΟΧΙ στην Πολιτική Εκμετάλλευση από Δημοτικές Αρχές και Κυβερνήσεις.

Η πάγια θέση της Συνδικαλιστικής Δημοκρατικής Ενωτικής Συμμαχίας (ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ.)είναι: Πλήρης απασχόληση με πλήρη Ασφαλιστικά και Εργασιακά Δικαιώματα, ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες στις σχολικές μονάδες , με Εργαζόμενους μόνιμης και σταθερής Εργασίας.   

Μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής, για αξιοπρεπή διαβίωση των Εργαζομένων, για ασφαλή Δημόσια Υγεία και για συνθήκες που διασφαλίζουν την καθαριότητα και την Υγεία στις σχολικές μονάδες."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις