Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: "Κλειδώνει" η τρίτη δόση εμβολίου από φθινόπωρο- Ποιους θα αφορά

Κορωνοϊός: "Κλειδώνει" η τρίτη...

Προτροπή από ειδικούς για εμβολιασμούς παιδιών- Τι συζητήθηκε στην Επιτροπή Εμβολιασμών για τρίτη δόση σε ηλικιωμένους και υγειονομικούς

«Κλειδώνει» η τρίτη δόση του εμβολίου του κορωνοϊού, μετά την τελευταία συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για να λαβουν την τρίτη δόση όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

Ειδικότερα, αφορά όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, μεταμόσχευση μυελού, είναι καρκινοπαθείς υπό χημειοθεραπεία, είναι νεφροπαθείς, καθώς και τα άτομα με HIV.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν άμεσα, το αργότερο μέσα στο Φθινόπωρο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, για να λάβει κάποιος ενισχυτική δόση του εμβολίου θα πρέπει να έχουν περάσει 28 ημέρες από τη δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με μελέτες, το 75% των ανοσοκατεσταλμένων δεν κάνει καλή ανοσοαπόκριση. Συγκεκριμένα, αυτή φτάνει σε ποσοστό ως 35%, για αυτό και επιλέχθηκε να λάβουν την ενισχυτική δόση έτσι ώστε να φτάσουν στο 85% που φτάνει μεγάλο μέρος του γενικού πληθυσμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σύσκεψη που έγινε τέθηκαν υπό συζήτηση και οι ομάδες των ηλικιωμένων ανθρώπων αλλά και των υγειονομικών, χωρίς, όμως, να ληφθεί κάποια απόφαση. Οι ανακοινώσεις για την ενισχυτική δόση του εμβολίου θα γίνουν άμεσα, πιθανότατα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

 

Προτροπή από ειδικούς για εμβολιασμούς παιδιών

Προτροπή προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών απηύθυνε για άλλη μια φορά η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών. Την ίδια ώρα η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας χειροτερεύει, ενώ ανησυχία στους ειδικούς προκαλούν οι εικόνες από τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Alpha:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις