Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εικόνες απόγνωσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ- Ποδοπατήθηκαν για να φύγουν

Εικόνες απόγνωσης στο αεροδρόμιο της Καμ...

Πυροβολισμοί στον αέρα

Εικόνες που μόνο σοκ μπορούν να προκαλέσουν. Εικόνες από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου ένα κορίτσι ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου όταν κόσμος μπήκε στην πίστα στην προσπάθεια να μπει, με κάθε τρόπο, σε αεροπλάνα και να φύγει από το Αφγανιστάν. Είναι η εικόνα της νέας εποχής των Ταλιμπάν…

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ώρες από τη στιγμή που οι Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ, εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο και ύστερα από 20 χρόνια ανέλαβαν ξανά την εξουσία στο Αφγανιστάν, με τη χώρα να μπαίνει σε μια “άγνωστη” επόμενη μέρα. 

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των social media αποτυπώνουν τον τρόμο για τους Ταλιμπάν όσων έχουν μείνει στην Καμπούλ. Άνθρωποι σε απόγνωση να προσπαθούν με κάθε τρόπο να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να σκαρφαλώσουν στις φυσούνες που οδηγούν στα αεροπλάνα. Τέτοιες εικόνες εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας (16.08.2021) στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ. 

Πυρ στον άερα

Οι αμερικανοί στρατιωτικοί, στους οποίους ανατέθηκε η φρούρηση του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, πυροβόλησαν στον αέρα για να απωθήσουν χιλιάδες Αφγανούς που είχαν μπει στον διάδρομο απογειώσεων και προσγειώσεων στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά την κατάληψη της εξουσίας από το κίνημα των Ταλιμπάν.

«Έχω τρομοκρατηθεί. Πυροβόλησαν στον αέρα. Είδα ένα νεαρό κορίτσι να συνθλίβεται και να πεθαίνει καθώς ποδοπατήθηκε από το πλήθος», είπε αυτόπτης μάρτυρας αυτός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες που καταγράφηκαν εικόνες χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, αφού χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους φοβούμενοι το “αύριο” που φέρνουν οι Ταλιμπάν. Οι οποίοι δεν αποκαλύπτουν το πως θα κυβερνήσουν, αλλά ζήτησαν από τις ξένες αποστολές να φύγουν από τη χώρα και δεν απέκλεισαν να ξαναδούμε σκηνές δημόσιων εκτελέσεων!

Πηγή:newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις