Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Σταϊκούρας: Έως τέλος Αυγούστου οι πρώτες εκταμιεύσεις για τους πυρόπληκτους

Σταϊκούρας: Έως τέλος Αυγούστου οι πρώτε...

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών, μίλησε στο MEGA για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι να «τρέξουν» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές, ιδίως στην Εύβοια. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έθεσε το χρονοδιάγραμμα.


Τις επόμενες 1- 2 εβδομάδες και το αργότερο έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις των ενισχύσεων για τους πολίτες στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές της χώρας, παράλληλα με τη διαδικασία αξιολόγησης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής (13.08.2021) ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Αντίστοιχα και για τις επιχειρήσεις των περιοχών αυτών, στις οποίες, ταυτόχρονα με την αξιολόγηση, θα δοθεί και η 1η αρωγή ύψους 20% επί του τζίρου, σημείωσε μιλώντας στο MEGAο υπουργός Οικονομικών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι υπάρχουν και οι αναστολές φορολογικών- ασφαλιστικών υποχρεώσεων, οι ενισχύσεις στους ανέργους, η μη καταβολή του ΕΝΦΙΑ, η μη καταβολή του επιστρεπτέου μέρους της «επιστρεπτέας προκαταβολής» και η χρηματοδότηση των ΟΤΑ.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν αποζημιώσεις και για τα αυθαίρετα κτίσματα, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι δηλώσεις για τις ζημιές των ακινήτων στην πλατφόρμα arogi.gov.gr συνδέονται με το έντυπο Ε9. Επομένως, ανέφερε, «τα δηλωμένα θα αποζημιωθούν. Άρα και τα αυθαίρετα με χαρακτηριστικά νομιμοποίησης».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις