Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά-Αττική: Καίγονται Δροσοπηγή και Κρυονέρι- Ανεξέλεγκτο το μέτωπο

Φωτιά-Αττική: Καίγονται Δροσοπηγή και Κρ...

Εκκενώνονται συνεχώς περιοχές

Ένα αγώνα τιτάνιο, έναν αγώνα άνισο δίνουν οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για να ανακόψουν την πορεία της τεράστιας πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης. Μια φωτιά που έχει πάρει πλέον πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Οι στιγμές είναι δραματικές, με την φωτιά να έχει μπει πλέον στον οικισμό της Δροσοπηγής. Όλα αυτά ενώ υπάρχει πια και μεγάλο πρόβλημα με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, με τον ΑΔΜΗΕ να εκδίδει ανακοίνωση αναφέροντας πως υπάρχουν έκτακτα μέτρα έτοιμα να τεθούν σε ισχύ!

Όπως έγινε γνωστό από την Δροσοπηγή, η πυρκαγιά έχει ένα πολύ μεγάλο μέτωπο που εκτείνεται στο τρίγωνο από τον οικισμό Δροσοπηγή, τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου και το Κατσιμίδι, βόρεια του Κρυονερίου. Οι φλόγες δεν έχουν φτάσει ακόμη στο Κατσιμίδι αλλά κατευθύνονται σε αυτό.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής εστιάζονται στο να σταματήσουν την πορεία της φωτιάς καθώς αν περάσει την κορυφογραμμή θα κινδυνεύσει άμεσα η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Η πυρκαγιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση δάσους στην παραπάνω περιοχή, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της πολύ μεγάλης φλόγας δημιουργούνται τοπικά ριπές αέρα που επιταχύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Από την άλλη πλευρά, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια της Δροσοπηγής. όπου και εκεί είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη νωρίτερα στο μέτωπο των πυρκαγιών στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στη συνέχεια στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι όπου ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

 

Πηγή: newsit / Αλεξάνδρα Αθανασίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις