Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Eκκενώνεται και η Αρχαία Ολυμπία- Πληροφορίες για εγκλωβισμένους και σπίτια στις φλόγες -Κλειστή η Τριπόλεως- Πύργου- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Ηλεία: Eκκενώνεται και η Αρχαία Ολυμπία-...

Δύσκολες ώρες και στην Ηλεία

ΝΕΟΤΕΡΟ: Μία νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Μιράκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από το πύρινο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη στην Ηράκλεια.

Στην περιοχή, που είναι ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φωτιά, ενώ μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σχετικά με τη φωτιά στην Ηράκλεια, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη την κατάσταση».

Εντολή να εκκενωθούν προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και η κοινότητα Μιράκα, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω των δύο πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας και της Μιράκα.

 

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης και για την Αρχαία Ολυμπία. Μήνυμα εστάλη μέσω του 112 για να εκκενωθεί ο οικισμός της Αρχαίας Ολυμπίας λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Αρχαία Ολυμπία εκκενώστε τώρα προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας»."Ζούμε τραγικές στιγμές στην Ηλεία" δήλωσε νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προσθέτοντας πως τα μέτωπα είναι πάρα πολλά και ότι δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι δώ συμβαίνει κάτι άλλο όπως δήλωσε.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκκενώνεται και η Αρχαία Ολυμπία

Στη περιοχή της Καυκανιάς, η φωτιά έχει περικυκλώσει το χωριό και έχει προκαλέσει καταστροφές σε σπίτια. Στο χωριό Πλάτανο έχει καταφτάσει η Πολιτική Προστασία του δήμου Ήλιδας, καθώς η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη σύμφωνα με το patrisnews

Ηλεία: Δραματικές εικόνες στην Καυκανιά- Παρανάλωμα του πυρός το σπίτι- ΒΙΝΤΕΟ

Κλειστή η Τριπόλεως Πύργου

H KYKΛOΦOPIA TΩN OXHMATΩN ΣTHN EΘNIKH OΔO TPIΠOΛEΩΣ - ΠYPΓOY, AΠO TO 124O XΛM MEXPI KAI TO 130O XΛM EXEI ΔIAKOΠEI ΛOΓΩ ΠYPKAΓIAΣ. MHN METAKINEIΣTE ΛOΓΩ ΠYPKAΓIΩN ΠPOΣ HPAKΛEIA, ΠEΛOΠIO, ΠΛATANO, KAYKONIA, KOΣKINIA, ΠOYPNAPI, XEΛIΔONI, MAΓEIPA, KΛAΔEO, MOIPAKA, ΣTIΣ ΠEPIOXEΣ ΠPAΓMATOΠOIOYNTAI PIΨEIΣ NEPOY AΠO ENAEPIA MEΣA TOY ΠYPOΣBEΣTIKOY ΣΩMATOΣ. ΠAPAKAΛOYNTAI OI OΔHΓOI NA EINAI ΠPOΣEKTIKOI KATA THN METAKINHΣH TOYΣ KAI NA ΣYMMOPΦΩNONTAI ME TIΣ YΠOΔEIΞEIΣ TΩN AΣTYNOMIKΩN

Ο Δήμαρχος Πύργου, μιλώντας στο newsit.gr είπε ότι ο ίδιος είχε πληροφορίες και για δύο εγκλωβισμένους πυροσβέστες, που όμως τελικά, σώθηκαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο newsit.gr ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Η φωτιά ήταν κοντά στην Αρχαία Ολυμπία η οποία και τέθηκε υπό έλεγχο! Στην Ηλεία τώρα έχουν εκκενωθεί οικισμοί. Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με την Πολίτικη Προστασία. Η μόνη αναφορά που έχω για εγκλωβισμένους είναι για 2 πυροσβέστες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο Πελόπιο στον Άι Γιάννη, όπου και διέφυγαν τον κίνδυνο».

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους από Πελόπιο , Πλάτανο, Κοσκινιά Μάγειρα , Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μεσω Ε.Ο Τρίπολης ενώ οι κάτοικοι Καυκανιά και Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Λάλλα.

Πόρτα πόρτα η αστυνομία στο Πελόπιο για εκκένωση των κατοικιών ώστε να διασφαλίσουν την ασφαλή απομάκρυνση τους, Συμφωνία με πληροφορίες που επικαλείται το patrisnews.com η φωτιά καίει σπίτια στον οικισμό Πελόπιο ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Καυκανια και στο Πελοπίο και γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 31 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Ηράκλεια, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 31 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Εντολή εκκένωσης προς τους κατοίκους στο Πελόπιο Πλάτανος Καφκανιά μετά τους οικισμούς Ηράκλεια και Πουρνάρι. Το μέτωπο της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτο παρά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και κινείται προς Ολυμπία σύμφωνα με το patrisnews. Οι κάτοικοι στα χωριά βρίσκονται στους δρόμους και παρακολουθούν τις φλόγες να πλησιάζουν τα χωριά τους και να απειλούν τις περιουσίες τους

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ισχυρή μάχη δίνουν οι πυροσβεστικες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα στην προσπάθεια τους να περιορίσουν την φωτιά.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στο μέτωπο του Μπρούμα  και σπεύδει στο σημείο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης στον οικισμό Ηράκλεια (Μπρούμα).

Φωτογραφίες από τη φωτιά στη Περιοχή Λαντζόι

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Τρεις νέες εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στις περιοχές Φλόκα και Μπρούμα του  Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και την περιοχή Λαντζόι Δήμου Πύργου και πιο συγκεκριμένα την περιοχή Γραμματικό  .
Δυνάμεις της πυροσβεστικής σπεύδουν σε όλα τα μέτωπα για να αντιμετωπίσουν τις φωτιές.

 

 

πηγή patrisnews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις