Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οι τρίμετρες γέφυρες

Οι τρίμετρες γέφυρες

Α. Νικολόπουλος

Πριν πω οτιδήποτε άλλο θέλω να πω ότι θλίβομαι για όλες τις απώλειες που προξενήθηκαν από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.Αλλά θέλω να σταθώ στις τρίμετρες γέφυρες και την πολεμική που αναπτύχθηκε “εναντίον” τους.Κατ’ αρχάς σίγουρα οι γέφυρες αυτές δεν ξεφύτρωσαν από το πουθενά την ημέρα της πυρκαϊάς, σίγουρα προϋπήρχαν…

Σίγουρα η περιοχές που επλήγησαν είχαν την ανάγκη εξυπηρέτησης τους από υψηλά οχήματα, μπετονιέρες, απορριμματοφόρα και πολλά άλλα τέτοια οχήματα. Όλα αυτά τα οχήματα είχαν βρει τις αναγκαστικές εναλλακτικές διαδρομές για την εξυπηρέτηση της πελατείας ή του κοινού / κοινότητας και όλοι πρέπει να ήταν ικανοποιημένοι γιατί δεν έχω διαβάσει κάποια σχετική διαμαρτυρία...

Σίγουρα κάποιοι θα ήταν χαρούμενοι ότι δεν υπάρχουν τυχαία φορτηγά που περνάνε για να τους ενοχλήσουν…Σίγουρα όμως θα έπρεπε να υπήρχε μια πραγματική πολιτική προστασία που θα ήξερε από που πρέπει να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα!!!

Αυτό όμως από ότι φάνηκε είναι άγνωστο. Τόσο για την οποιαδήποτε πρωτοβάθμια έως ν-βαθμια πολιτική προστασία, τόσο για την πυροσβεστική υπηρεσία, τόσο για όλες τις τοπικές, περιφερειακές, κρατικές δομές.

Αν ένα χωριό συνδέεται με τον κύριο οδικό άξονα με μια γέφυρα αντοχής 3.5 τόνων δεν μπορεί να λέει η Π.Υ. ότι δεν μπόρεσε να επέμβει γιατί έστειλε οχήματα 10 τόνων!!!

Η κάθε Π.Υ. και η κάθε (οποιοδήποτε βαθμού) πολιτική προστασία πρέπει να εκπονούν μελέτες δράσης και επέμβασης, αυτή είναι η δουλειά τους!

Μην ψάχνουμε να ρίξουμε το φταίξιμο στις 3-μετρες γέφυρες στην Αιγιαλεία, στα αδιέξοδα στο Μάτι, στο… στο… στο…

Το μόνιμο πρόβλημα είναι η πλήρης αδιαφορία όλου του Δημόσιου συστήματος (περιλαμβανομένης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) για οποιασδήποτε μορφής πρόληψης και σχεδιασμού.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις