Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε vertigo ο καιρός, μετά τον καύσωνα έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Σε vertigo ο καιρός, μετά τον καύσωνα έρ...

δειτε ΒΙΝΤΕΟ

Το κύμα καύσωνα δείχνει το «άγριο» πρόσωπό του και σήμερα Τρίτη (03/08), φτάνοντας στην κορύφωσή του, ενώ θα σαρώνει το επόμενο διήμερο, αλλά στη συνέχεια το θερμόμετρο όχι απλά θα πέσει, αλλά αναμένονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Αυτό τόνισε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος δεν βλέπει μόνο πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή (06/08), αλλά κάνει λόγο για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι. «Μετά τον καύσωνα ίσως ακολουθήσουν βίαια καιρικά φαινόμενα», είχε τονίσει ο ίδιος.Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος του «OPEN TV» οι καταιγίδες - ίσως και το χαλάζι - αναμένονται το μεσημέρι προς απόγευμα της Παρασκευής σε περιοχές της Ελλάδας από τη Θεσσαλία και πάνω.

Υπογράμμισε ότι δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή στις καταιγίδες την Παρασκευή (06/08). Το κύμα κακοκαιρίας περνάει από τα Βαλκάνια και δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να συνοδεύονται από καταιγίδες.

Ανέφερε, ακόμα, ότι «είναι ανησυχητικό γιατί όταν έχουμε θερμά κύματα ακολουθεί ένα ψυχρό». Επεσήμανε ότι περνάνε γρήγορα αυτές οι διαταραχές. Για την επόμενη εβδομάδα τονίζει ότι έρχεται νέο κύμα καύσωνα.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι η Ευρώπη αυτές τις ημέρες είναι χωρισμένη στη μέση με μια διαγώνιο γραμμή, με τη μισή να επηρρεάζεται από καύσωνα και υψηλές πιέσεις, ενώ το άλλο κομμάτι έχει χαμηλά βαρομετρικά, με έντονες βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις