Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Επιτέλους το νέο φιλμ του Τζέιμς Μποντ θα βγει στις αίθουσες -ΔΕΙΤΕ ΤΟ teaser trailer

Επιτέλους το νέο φιλμ του Τζέιμς Μποντ θ...

Ο Ντάνιεκ Κρεγκ είναι πια 53 ετών και ήταν 51 όταν γύρισε την ταινία "No Time to die" το 2019

Επιτέλους η νέα ταινία του James Bond, η 25η στη σειρά που έπεσε πάνω στην πανδημία και πήρε αλλεπάλληλες αναβολές η πρεμιέρα της, όπως όλα δείχνουν αυτή τη φορά θα βρει το δρόμο για τις κινηματογραφικές αίθουσες. Το «No Time to Die» όπως είναι ο τίτλος της ταινίας σε σκηνοθεσία του Cary Fukunaga, είχε προγραμματιστεί αρχικά να βγει στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2020, ακριβώς δηλαδή τότε που όλος ο πλανήτης ήταν στον πρώτο μεγάλο πανικό με την εμφάνιση του covid 19. Ύστερα η ταινία μεταφέρθηκε χρονικά για να κάνει πρεμιέρα το Νοέμβριο του 2020 και στη συνέχεια άλλαξε ξανά ημερομηνία για τον Απρίλιο του 2021.

Τελικά, κι αυτά είναι τα καλά νέα, το φιλμ που θα είναι και το τελευταίο με Τζέιμς Μποντ τον γοητευτικό και καλογυμνασμένο Ντάνιελ Κρεγκ, πλέον στα 53 του χρόνια (ήταν 51 όταν γύρισε το «No Time to Die») θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Οκτωβρίου του 2021 στη Βόρεια Αμερική ενώ μία εβδομάδα πριν στις 30 Σεπτεμβρίου θα ντεμπουτάρει στην Αγγλία.

Το «Casino Royale» σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ ήταν η 1η ταινία όπου είδαμε τον γεννημένο στο Τσέτσερ της Αγγλίας, Ντάνιελ Κρεγκ ως Μποντ, τον Νοέμβριο του 2006. Η ταινία όπου τον κακό είχε υποδυθεί ο Μαντς Μίκκελσεν, είχε επιτυχία συγκεντρώνοντας 616,5 εκατ. δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις.

Ο Κρεγκ υποδύθηκε και πάλι τον πράκτορα 007 στο «Quantum of solace» σε σκηνοθεσία αυτή τη φορά του Μαρκ Φόρστερ και με παρτενέρ την Όλγα Κιριλένκο και κακό τον Ματιέ Αμαλρίκ. Η ταινία που στη χώρα μας είχε κάνει πρεμιέρα στις 6 Νοεμβρίου 2008, τα είχε πάει εξίσου καλά φτάνοντας σε παγκόσμιες εισπράξεις τα 589,5.

Ο απόλυτος θρίαμβος πάντως του Κρεγκ ως Μποντ σίγουρα θεωρείται η ταινία «Skyfall», η 23η της σειράς που βγήκε το 2012 με αντίπαλο του Μποντ – Κρεγκ τον Ξαβιέ Μπαρδέμ. Το «Skyfall» σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες πέρα από το 1,1 δις δολάρια που έκανε εισπράξεις, τιμήθηκε και με 2 βραβεία Όσκαρ, καλύτερου Μοντάζ Ηχητικών Εφέ και καλύτερου τραγουδιού για το ομώνυμο κομμάτι που ερμήνευσε η Αντέλ.

Αξίζει να θυμίσουμε πως η τελευταία φορά που ταινία Μποντ βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες ήταν πριν από περίπου 6 χρόνια, στις 12 Νοεμβρίου 2015 που είχε προβληθεί το «Spectre» του Σαμ Μέντες με κακό τον Κριστόφ Βαλτζ ως Ernst Stavro Blofeld, τον mastermind της οργάνωσης Spectre. Η ταινία άγγιξε σε εισπράξεις τα 880, 7 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.

Στο «No Time to die» θα έχουμε όπως έγραψε το Empire, αποκαλύψεις γύρω από τη σχέση του Μποντ με την Dr. Madeleine (στο ρόλο η Λέα Σειντού) ενώ το «νέο αίμα» της ταινίας είναι οι Lashana Lynch, Ana de Armas και φυσικά ο κάτοχος βραβείου Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου για το «Bohemian rhapsody», Ράμι Μάλεκ στο ρόλο του κακού, και από τους νεαρότερους κακούς στην Μποντ ιστορία.

Όπως σε κάθε ταινία Μποντ, τα γυρίσματα έχουν γίνει σε διάφορα locations όπως Λονδίνο, Ιταλία, Τζαμάικα αλλά και Κούβα ενώ φυσικά πρωταγωνιστεί το αγαπημένο αυτοκίνητο του Μποντ, η Άστον Μάρτιν, εξοπλισμένη εδώ με μίνι αυτόματα όπλα.

Σύμφωνα με το στόρι του «No Time To Die», ο Τζέιμς Μποντ έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στην Τζαμάικα. Η γαλήνη του ωστόσο θα διακοπεί, όταν ο παλιός του φίλος Φίλιξ Λέιτερ (στο ρόλο ο Τζέφρι Ράιτ) της CIA εμφανίζεται ζητώντας τη βοήθειά του. Η αποστολή διάσωσης ενός επιστήμονα που τον έχουν απαγάγει αποδεικνύεται πιο περίπλοκη απ’ ότι αναμενόταν, οδηγώντας τον Μποντ στα χνάρια ενός μυστηριώδους «κακού», ο οποίος κατέχει μια επικίνδυνη, νέα τεχνολογία. Στην ταινία, δίπλα στον Ντάνιελ Κρεγκ που έκανε χιούμορ λέγοντας πως πια ο δικός του Μποντ έχει μεγαλώσει και όλοι οι άλλοι γύρω του είναι νέοι, πρωταγωνιστούν εκτός των Ράμι Μάλεκ, και Λέα Σειντού, οι Μπεν Γουίσο, Ναόμι Χάρις, Κριστόφ Βάλτζ και ο Ρέιφ Φάινς ως «Μ». Επίσης παίζουν οι Ρόρι Κινίαρ, Άνα ντε Αρμας, Νταλί Μπενσάλα, Ντέιβιντ Ντένσικ και ο Μπίλι Μάγκνουσεν. Σκηνοθετεί όπως προείπαμε,  ο Κάρι Φουκουνάγκα ενώ στη συγγραφή του σεναρίου συνεργάστηκαν οι Neal Purvis, Robert Wade, Cary Joji Fukunaga και η Phoebe Waller-Bridge.

Την ταινία την περιμένουμε και στη Πάτρα όταν με το καλό βγει.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture