Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα οι αποφάσεις για τα τοπικά lockdown στα νησιά

Σήμερα οι αποφάσεις για τα τοπικά lockdo...

Tι προβληματίζει τους ειδικούς

Καθώς πλησιάζουμε στον 15 Αύγουστο, όπου παραδοσιακά σε πολλές περιοχές γίνονται πανηγύρια για την γιορτή της Παναγίας, έχει σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση υπό τον φόβο της κορύφωσης του νέου κύματος της πανδημίας και ειδικά σε κάποια νησιά το lockdown είναι πιθανό.

Ο φόβος διασποράς εκτός της Αττικής και άλλων μεγάλων νομών και της μεταφοράς του ιού είναι μεγάλος και η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό, ακόμα και την πρώτη δόση, ειδικά σε όσους είναι να ταξιδέψουν μέσα στον μήνα που μας έρχεται.

Έρχονται αποφάσεις και νέα μέτρα
Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των επιστημόνων, και πρόκειται να αξιολογήσουν την κατάσταση ειδικά στα νησιά και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει η πιθανότητα να γίνουν εισηγήσεις για νέα τοπικά lockdown, για να μην «ξεφύγει» η κατάσταση μέσα στον Αύγουστο.


Επιπλέον, έκτος από το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown, αυξάνονται κατά πολύ οι έλεγχοι σε νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση, ενώ ήδη ξεκίνησε η ενίσχυση των τμημάτων με αποστολή αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να επιβλέψουν την τήρηση των μέτρων.

Οι 6 περιοχές που προβληματίζουν πολύ τους ειδικούς:
Προβληματισμό προκαλούν τα δεδομένα σχετικά με την εβδομάδα 19 Ιουλίου-25 Ιουλίου, καθώς το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.26% σε σύνολο 540.283 εργαστηριακών ελέγχων και 0.79% σε σύνολο 894.838 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.46%.

Στα ύψη βρίσκεται η θετικότητα:
στην Πάρο (5,51%)
στη Μύκονο (4,27%),
στην Τήνο (4,20%),
στο Ρέθυμνο (3,76%).

Παράλληλα, στο «κόκκινο» βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα Νήσων (τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα) με σύνολο θετικότητας 2,64% και η Νάξος με 2,48%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις