Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την παράσταση καραγκιόζη του Θωμά Αγραφιώτη στην πλατεία Αγίας Λαύρας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την παράσταση καραγκιόζη ...

Το Θέατρο Σκιών πηγαίνει επίσης φέτος & στις δομές των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου στην Πλαζ και στα Ροίτικα

Το φετινό «οδοιπορικό» του Καραγκιόζη στις γειτονιές της Πάτρας συνεχίστηκε το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιουλίου 2021 κάνοντας «στάση» στην πλατεία Αγίας Λαύρας, με τον καραγκιοζοπαίχτη Θωμά Αγραφιώτη να παρουσιάζει το έργο «Ο καραγκιόζης και ο καπετάν Κίσσας». Η παράσταση θεάτρου σκιών ανέβηκε  σε συνεργασία με τον Σύλλογο των «Εν Πάτραις Ζακυνθίων». Την παράσταση προλόγισε ο πρόεδρος του συλλόγου Ηλίας  Βαρβαρίγος.

Κεντρικό θέμα των φετινών παραστάσεων είναι η «Επανάσταση». Η επιλογή του θέματος έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, καθώς ένας από τους βασικούς ρόλους που ενσαρκώνει ο μακρυχέρης - καμπούρης ήρωας , ως ένας άνθρωπος του λαού, εκτός από αυτούς του ευφυολόγου, του τραγουδιστή, του καλόκαρδου, του ετοιμόλογου, του ερωτιάρη και του πολιτικάντη, είναι και αυτός του πατριώτη και του επαναστάτη,

Το Θέατρο Σκιών πηγαίνει επίσης φέτος στις δομές των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου - Δημοτική κατασκήνωση Πλαζ και Δημοτική κατασκήνωση Ροϊτίκων - εργαστήρια θεάτρου σκιών (κατασκευή φιγούρας, δημιουργία σεναρίου, μικρή παράσταση), έως τις 13 Αυγούστου 2021.

Υπεύθυνοι για το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων είναι ο Χρήστος Καλπουζάνης στην Πλαζ και ο Μπάμπης Μακρής στα Ροίτικα. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με εκπολιτιστικούς συλλόγους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture