Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Και στη Βουλή ο "πόλεμος" κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για το Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη

Και στη Βουλή ο "πόλεμος" κυβέ...

Σκληρή αντιπαράθεση κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την επιτάχυνση της κτηματογράφησης

Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το "πόθεν έσχες" του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μεταφέρθηκε σήμερα και στην επιτροπή της Βουλής όπου συζητά το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την επιτάχυνση της κτηματογράφησης, όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης κατήγγειλε ότι "το κράτος δικαίου δέχεται πολλαπλά χτυπήματα εδώ δύο χρόνια με διατάξεις όπως αυτές για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών, το ακαταδίωκτο της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, με διάταξη στον Ποινικό Κώδικα για τις δεσμευμένες περιουσίες όσων κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος και με τα χθεσινά, με το Πόθεν Έσχες του κυρίου Μητσοτάκη". 

"Αν αυτό με το Πόθεν Έσχες του κυρίου Μητσοτάκη συνέβαινε σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα μπορούσε να σταθεί ο πρωθυπουργός. Για παράδειγμα στην Εσθονία το Νοέμβρη του 2020, παραιτήθηκε και ζήτησε συγγνώμη ο υπουργός Παιδείας, επειδή βγήκαν δημοσιεύματα ότι πήγαιναν τα παιδιά του στο σχολείο με πολιτικό αυτοκίνητο, ενώ στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός κόβει βόλτες με το Σινούκ, με σκάφη του Λιμενικού, κρύβει στοιχεία από το Πόθεν Έσχες και δεν συγκινείται κανείς. 'Ακρα του τάφου σιωπή'", είπε ο Μάριος Κάτσης.

"Οφείλουμε μία απάντηση στον κύριο Κάτση, για ό,τι ανέφερε σε σχέση με το γνωστό θέμα που προέκυψε πάλι τελευταία, με την προσπάθεια γνωστού εντύπου να δημιουργήσει ένα θέμα πάλι σε ένα ζήτημα, το οποίο έχει εξεταστεί από τα αρμόδια θεσμικά όργανα εξονυχιστικά", απάντησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, και πρόσθεσε: "Είναι πάρα πολύ εύκολο, αλλά ταυτόχρονα είναι λυπηρό και επικίνδυνο να υιοθετεί κάποιος δημοσιεύματα γνωστών συκοφαντών, καταδικασμένων συκοφαντών και να νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Νομίζω ότι καθένας εδώ πέρα μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχουν θεσμικά όργανα αρμόδια για τον έλεγχο του πόθεν έσχες του καθενός από εμάς. Αυτός ο έλεγχος ο εξονυχιστικός έχει γίνει, και νομίζω ότι κάθε περαιτέρω συνέχιση αυτής της υπόθεσης, το μόνο που καταδεικνύει περίτρανα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο δύο τρόπους να πολιτευτεί: είτε τη συκοφαντία, είτε το λαϊκισμό".

"Κανένας πολίτης σε αυτή τη χώρα δεν είναι υπεράνω του νόμου. Πολλώ δε μάλλον, οι αιρετοί και ακόμα περισσότερο ο πρωθυπουργός. Και από τη στιγμή που εγκαλείται με συγκριμένα έγγραφα, οφείλει να δώσει εξηγήσεις - ο ίδιος έπρεπε να το ζητάει - για να είναι κρυστάλλινος απέναντι στους πολίτες", επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας: "Για το ποιος κάνει αντιπολίτευση με συκοφαντίες και δημοσιεύματα, εσείς είστε που είχατε δημοσιοποιήσει και είχατε υιοθετήσει το θέμα του σπιτιού του Τσίπρα στα Λεγρενά και δεν ζητήσατε ούτε μία συγνώμη ποτέ, ενώ είχε δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία. Ο δε κύριος Μητσοτάκης, επειδή απειλεί όσους τον εγκαλούν, να ξέρετε, δεν φοβόμαστε. Η δημοκρατία δεν φοβάται. Αυτός είναι που περιπέφτει σε αντιφάσεις και όσα δήλωνε στο παρελθόν στο πόθεν έσχες, είναι όλα ανοικτά. Το λόγο λοιπόν έχουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, αλλά και η ελεγκτική δικαιοσύνη αν μπορεί …..".

"Αποδεικνύεται ότι ο εναγκαλισμός της αντιπολίτευσης με το γνωστό δημοσιογράφο, διαρκεί συνεχώς από την παραμονή των εκλογών μέχρι και σήμερα. Ένας εναγκαλισμός, ο οποίος, τελικώς, δεν αφήνει στην αντιπολίτευση το περιθώριο να ασκήσει ουσιαστικά τον ρόλο της, τον οποίο του έδωσε ο ελληνικός λαός και απ' ότι φαίνεται, θα του τον ξαναδώσει", ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις