Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τιμάται την Κυριακή και τη Δευτέρα η Αγία Παρασκευή

Πάτρα: Τιμάται την Κυριακή και τη Δευτέρ...

Επίκεντρο ο ιερός ναός στα Ταμπάχανα και το παρεκκλήσι στην είσοδο του Α' Δημοτικού Κοιμητηρίου Πατρών

Την Αγία Παρασκευή, την προστάτιδα των οφθαλμών τιμά η εκκλησία μας τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 και επίκεντρο του εορτασμού στην Πάτρα αποτελεί ο ομώνυμος ιερός ναός κοντά στα Ταμπάχανα όπου την Κυριακή 25 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Θ’ ακολουθήσει στις 10 το βράδυ της Κυριακής ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ανήμερα τη Δευτέρα 26/7 το πρωί στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα μιλήσει για την Αγία Παρασκευή ενώ το απόγευμα στις 7 θα ακολουθήσει μεθεόρτιος εσπερινός και για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονα που έπεται την επόμενη μέρα και στο ναό φυλάσσεται εικόνα του.

Πολλοί πιστοί σπεύσουν για να προσκυνήσουν στο ναό της Αγίας Παρασκευής στα Ταμπάχανα και να λάβουν λίγο βαμβάκι με λαδάκι από το καντήλι της Αγίας για να αλείψουν τα μάτια και το πρόσωπο τους.

Στο μεταξύ πανηγυρίζουν ναοί που είναι αφιερωμένοι στην Αγία Παρασκευή και σε άλλα σημεία όπως στο Πλατάνι Ρίου αλλά και στις κατασκηνώσεις του αειμνήστου αρχιμανδρίτη Γερβασίου Παρασκευόπουλου στα Συχαινά.  

Ακόμα εορτάζει και πανηγυρίζει και ο ιερός ναός στην είσοδο του Α’ Δημοτικού Κοιμητηρίου Πατρών που είναι παρεκκλήσι αφιερωμένο στη μνήμη της Αγ. Παρασκευής.

Την Κυριακή 25/7 στις 6 το απόγευμα στον εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας θα λειτουργήσει ο αιδεσιμότατος π. Γεώργιος Βλάχος, εφημέριος του ιερού ναού Αγ. Διονυσίου Πατρών ενώ ανήμερα τη Δευτέρα 26/7 το πρωί στην Θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, θα προεξάρχει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Γαλάνης, εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Πατρών, ο οποίος και έχει υπηρετήσει για ένα διάστημα ως ιερεύς στο Α’ Κοιμητήριο.

Τέλος το απόγευμα της Δευτέρας στις 5.30 θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός και ιερά παράκληση καθώς και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πάντων των αναπαυομένων στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο.

Στη διάρκεια του εορτασμού θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά του Covid 19.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις