Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση Νάσος Νασόπουλος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Στον επόμενο τόνο θα είναι μεσάνυχτα

Στον επόμενο τόνο θα είναι μεσάνυχτα

Του Κώστα Καρπέτα, Περιφερειακού Συμβούλου Δυτική Ελλάδας, Νομικού

Με απλά λόγια αυτές τις μέρες συνέβησαν τα εξής ανορθολογικά και προκλητικά ταυτόχρονα.

- Η Περιφερειακή αρχή Φαρμάκη αφού πέρασαν 9 εννέα μήνες!!! από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, και μετά από πολλές παρεμβάσεις μας, εδέησε να προκηρύξει επιτέλους το πρόγραμμα των 20.000.000€ (covid 25-9-21 ημερομηνία λήξης των αιτήσεων) για την οικονομική στήριξη μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων.

Στην συνέχεια θα περάσουν άλλοι 7 επτά μήνες!!! - με αυτούς τους ρυθμούς πάνε - για να εκταμιευθούν τα ποσά που δικαιούνται οι μικροί επαγγελματίες, και αυτοαπασχολούμενοι, που είναι ως γνωστόν στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης. Και όταν διαβάζω για συγχρηματοδοτήσεις ευρωπαϊκών κόμβων ψηφιακής καινοτομίας, και μεγαλεπήβολα σχέδια όταν ακόμα δεν
μπορούν να επιταχυνθούν οι απλές διαδικασίες εξυπηρέτησης και στήριξης της επιχειρηματικότητας τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι όλα γίνονται μόνο στο βωμό της επικοινωνίας και της αυτοπροβολής.

- Η Περιφερειακή αρχή Φαρμάκη μετά την πάροδο 10 μηνών!!! από τις επανειλημμένες οχλήσεις, πιέσεις και παρεμβάσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης και με την δηλούμενη θέση της, ότι δεν θα μετέχει εφεξής στις συνεδριάσεις, υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί και να αποδεχθεί την αναγκαιότητα ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Επιτροπών, δηλαδή την εξασφάλιση της δημοσιότητας των θεσμικών οργάνων και της αδιαμεσολάβητης ενημέρωσης των πολιτών.

Τελικά ο Περιφερειάρχης αποδεικνύεται ότι έχει τη δική του ώρα, στον δικό του χρόνο και στον δικό του κόσμο.

Δεν το λες και χρόνο ετοιμότητας και ταχύτητας.

Εξάλλου τόσες διαβουλεύσεις, τόσες φωτογραφίσεις σε δρομολογημένα έργα και υποδομές που επιδιώκουν να οικειοποιηθούν, τόσες τελετές θεμελίωσης για κατοχύρωση "πατρότητας" έργων, με μαρμάρινες πλάκες της εποχής του '60 και τραπεζώματα με στρατιές συμβούλων και κομματικούς ινστρούχτορες, τούς πέρασε ο χρόνος...

Η δυσάρεστη όμως έκπληξη είναι, ότι αντί να επιδείξουν συστολή και να κάνουν αυτοκριτική για την τραγική καθυστέρηση, προπαγανδίζουν και θριαμβολογούν.

Εμφανίζονται, φωτογραφίζονται και ακκίζονται σαν να μην τρέχει τίποτα. Μιλούν, στήνονται, φέρονται, λατρεύονται, ανυμνούνται και ηγούνται λες και ζούνε στο δικό τους πολιτικό μονοφωνικό σύμπαν.

Ζούμε την απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας. Η Περιφερειακή αρχή Φαρμάκη αυτοαναφορική, ζει στο σύμπαν της αποκοιμισμένης εκλογίκευσης και του δήθεν «πραγματισμού» που δεν υφίσταται.

Κατά τα άλλα, μέλη της Περιφερειακής αρχής διαγκωνίζονται στην κομματική αρένα για μια θέση οσονούπω στο ψηφοδέλτιο των πρόωρων Εθνικών εκλογών. Αυτό εννοούν όταν μιλούν για ανεξάρτητη και ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση.

Τώρα κατανοούμε απολύτως το νέο τους σλόγκαν στην ιλουστρασιόν χορηγούμενη διαδικτυακή καμπάνια "Δίνουμε το παράδειγμα"......
Στον επόμενο τόνο θα είναι μεσάνυχτα κ. Φαρμάκη και η πολιτική ευθύνη θα σας βαραίνει αποκλειστικά γιατί έτσι "δεν δίνεται το καλό παράδειγμα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις