Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χωρίς rapid test στο αεροδρόμιο του Αράξου οι τουρίστες κι έρχονται οι... Ρώσοι

Χωρίς rapid test στο αεροδρόμιο του Αράξ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Δεν υπάρχει κλιμάκιο φέτος

Χωρίς δειγματοληπτικούς ελέγχους συνεχίζουν να μπαίνουν στην χώρα από το αεροδρόμιο του Αράξου όλοι οι τουρίστες που φτάνουν στην Αχαΐα από το εξωτερικό.

Το πολιτικό αεροδρόμιο της περιοχής φέτος δεν διαθέτει κλιμάκιο υγειονομικών που να κάνει δειγματοληπτικά ραπιντ τεστ στους ταξιδιώτες καθώς οι στρατιωτικοί γιατροί που είχαν πέρυσι αναλάβει αυτό το καθήκον φέτος απασχολούνται στο εμβολιαστικό κέντρο του νέου λιμανιού της Πάτρας. Το θέμα έχει αναδείξει από την αρχή της σεζόν ο Αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας ωστόσο δεν έχει ακόμα αντιμετωπιστεί με αποτέλεσμα εκατοντάδες επισκέπτες να μην υπόκεινται στον παραμικρό έλεγχο.

Οι τουρίστες επιδεικνύουν απλώς τα έγγραφα που φέρουν μαζί τους, είτε αποδεικτικό εμβολιασμού, είτε δικό τους ράπιντ τεστ και περνούν ελεύθερα για να κάνουν τις διακοπές τους. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο του Αράξου είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή όπου δεν διεξάγονται τεστ.

Το πρόβλημα επείγει να λυθεί άμεσα καθώς στις 24 του μήνα αναμένεται πτήση από τη Ρωσία και σύμφωνα με τα όσα ισχύουν αυτή την ώρα όλοι οι επιβάτες του αεροπλάνου θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν σε ραπιν τεστ, διαφορετικά δεν μπορούν να τους επιτραπεί η έξοδος από το αεροδρόμιο. Το πρόβλημα έχει γνωστοποιήσει με σχετικά ενημερωτικά mails στην Πολιτική Προστασία, στον ΕΟΔΥ, στην ΥΠΕ καθώς και στην Υπηρεσία του ο Αερολιμενάρχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr έχει λάβει τη διαβεβαίωση ότι μέχρι τότε θα βρεθεί λύση και θα σταλούν στον Άραξο γιατροί προκειμένου να γίνονται έλεγχοι στους τουρίστες. Στο μεταξύ δειλά-δειλά η κίνηση στον Άραξο ανεβαίνει και υπάρχει η ελπίδα ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα από το περσινό «Βατερλό» καθώς το 2020 η κίνηση ήταν μειωμένη κατά περίπου 75% σε σύγκριση με το 2019.

Επίσης ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι αυξητική τάση έχουν φέτος οι αφίξεις ιδιωτικών αεροσκαφών που φέρνουν στην περιοχή οικογένειες, συνήθως ευκατάστατων πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κρατικό αεροδρόμιο του Αράξου είναι πάρα πολύ φτηνότερο από τα ιδιωτικά περιφερειακά αεροδρόμιο με ένα Jet να πληρώνει μόλις 7-15 ευρώ για να προσγειωθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις