Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τους "Εραστές του Αρκτικού Κύκλου" θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Τους "Εραστές του Αρκτικού Κύκλου&q...

Τη Δευτέρα 19/7/2021 στις 21.15 στον κήπο του The Bold Type Hotel στην οδό Γερμανού

Την ταινία «Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου - Los amantes de polar circular» θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στο The Bold Type Hotel, στην πλατειούλα Αγίου Γεωργίου, απέναντι από το Αρχαίο Ωδείο τη Δευτέρα 19.7.2021.

Πρόκειται για μία συμπαραγωγή της Ισπανίας και της Γαλλίας, του 1999 που είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ Βενετίας, κέρδισε 2 βραβεία Γκόγια και άλλα βραβεία και υποψηφιότητες.

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Χούλιο Μέντεμ.

Πρωταγωνιστούν οι: Νάγια Νίμρι, Φέλε Μαρτίνεθ, Νάντσο Νόβο, Μαρού Βαλντιβίεζο.

Διάρκεια: 112 λεπτά.

Η Άννα και o Ότο, δυο παιδιά με αμφίδρομα ονόματα, γνωρίζονται στο σχολείο στην ηλικία των 8 ετών. Τα δυο παιδιά νιώθουν μια έλξη, αλλά θα πρέπει να την πνίξουν όταν ο πατέρας του Ότο συγκατοικήσει με τη μητέρα της Άννας. Οι ζωές τους θα ακολουθήσουν μια μυστήρια κυκλική πορεία που θα ολοκληρωθεί στον αρκτικό κύκλο όπου η ημέρα ποτέ δεν τελειώνει τα μεσάνυχτα. Υπάρχουν πράγματα που ποτέ δεν τελειώνουν και η αγάπη είναι ένα από αυτά.

Μια δραματική ερωτική ιστορία αποτελεί το κεντρικό θέμα της βραβευμένης με 2 Γκόγια ταινίας "Οι εραστές του αρκτικού κύκλου " που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό, όταν βγήκε στις αίθουσες. Ο Χούλιο Μέντεμ, δημιουργός με ιδιαίτερη κινηματογραφική γραφή, διακρίθηκε ήδη από την πρώτη του ταινία «Αγελάδες» (Vacas, 1992), ενώ το 2003 ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με το ντοκιμαντέρ του «Το βασκικό ποδόσφαιρο: το δέρμα χτυπάει την πέτρα» (La pelota vasca, la piel contra la pierda). Και εδώ ανασυνθέτει το ρομάντζο με κυκλικές αφηγηματικές διαδρομές που κυλούν με μια απαράμιλλη χάρη: Ο θεατής όχι μόνο δεν χάνει τον ειρμό της ιστορίας, αλλά γοητεύεται απ’ αυτήν ακόμα περισσότερο. Και το κοινό αγκάλιασε με θέρμη ένα από τα πιο ευαίσθητα love story που μας έδωσε το ευρωπαϊκό σινεμά.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας λοιπόν σε συνεργασία με το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο της πόλης διοργανώνουν την πραγματοποίηση προβολών στον υπέροχο κήπο του ξενοδοχείου, που συνδυάζουν την αγαπημένη μας ψυχαγωγία με φαγητό.

Οι προβολές να θυμίσουμε πως ξεκίνησαν στις 21 Ιουνίου 2021 με το «Παιχνίδι των λυγμών» του Νιλ Τζόρνταν.  

Η επόμενη ταινία θα είναι στις 26.7.2021, «Το Μίσος» του Ματιέ Κασοβίτς, Γαλλικής παραγωγής 1995.

 Ώρα έναρξης της προβολής: 21.15

Από την πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας, Ελένη Δάσιου επισημαίνεται ότι η συμμετοχή της Λέσχης αφορά μόνο στην οργάνωση του κινηματογραφικού μέρους της εκδήλωσης, που γίνεται αφιλοκερδώς,  προσφορά της Λέσχης προς την πόλη της Πάτρας.

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να φροντίσουν για κλείσιμο θέσης.

Οι ταινίες είναι όλες εξαιρετικές, είναι πρόσφατες επανεκδόσεις κλασικών και αξέχαστων ταινιών, που όμως είναι ελάχιστα παιγμένες. 

Τις περισσότερες από τις εξαιρετικές αυτές ταινίες θα δούμε στην Πάτρα για πρώτη φορά στη νέα τους έκδοση, πριν από την προβολή τους στην Αθήνα ή σε άλλη πόλη.

Η τήρηση μέτρων ασφάλειας κατά του COVID 19 είναι επιβεβλημένη από τις αρχές, έτσι ώστε θα πρέπει:

-στην είσοδο οι προσερχόμενοι έχουν μάσκα τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

-ο αριθμός των θεατών δεν θα υπερβαίνει τα 60 άτομα.

-στο χώρο της προβολής θα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και θα υπάρχουν αντισηπτικά.

-δεν επιτρέπεται το κάπνισμα κατά την ώρα της προβολής.

The Bold Type Hotel

Γερμανού 10-12, Πάτρα 262 25 (στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου).

Τηλ. 2610.220012.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture