Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι δίδυμες Αλεξία και Εύα μαζί στη ζωή μαζί και στην επιτυχία των Πανελληνίων

Δεξιά η Εύα και αριστερά η Αλεξία

Δεξιά η Εύα και αριστερά η Αλεξία

Η μια έδινε δύναμη στην άλλη

Οι δίδυμες Αλεξία και η Εύα Τσούντου έχουν περάσει ως αδελφές πολλά μαζί από το ξεκίνημα της ζωή τους. Φέτος έδωσαν παρέα και μια μεγάλη μάχη, εκείνη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και βγήκαν νικήτριες. Στα δύσκολα είχαν η μια την άλλη, τα συζητούσαν, στήριζαν η μια την άλλη και τελικά τα κατάφεραν.

Τα δύο κορίτσια τελείωσαν το Λύκειο Βραχναιίκων. Η Αλεξία της θετικής κατεύθυνσης συγκέντρωσε 18.406 μόρια και βλέπει Φαρμακευτική, η Εύα πιο θεωρητική, έπιασε 16.655 και ονειρεύεται ήδη τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό και Κοινωνικής Εργασίας Πάτρας. Μίλησαν στο thebest.gr για τη δύσκολη σχολική χρονιά που πέρασαν, τα όνειρά τους και το πώς είναι να βιώνεις μια τέτοια εμπειρία μαζί με τη δίδυμη αδελφή σου.

Η Αλεξία θεωρεί ότι όλες οι Σχολές της κατεύθυνσης που ακολούθησε είναι αξιόλογες. «Τώρα κάνω έρευνα και βλέπω τα προγράμματα σπουδών για να αποφασίσω. Κλίνω προς την Φαρμακευτική. Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν και η ευκολότερη περίοδος της ζωής μου, όπως και των άλλων παιδιών. Προσπάθησα να εκμεταλλευτώ τον παραπάνω ελεύθερο χρόνο που είχαμε για να κάνω πιο πολλές επαναλήψεις. Παράλληλα προσπαθούσα να βρίσκω χρόνο και για δημιουργικά διαλλείματα. Είναι πολύ θετικό που ήμασταν μαζί με την αδελφή μου, ήταν επιπλέον στήριγμα, μια βοήθεια στα δύσκολα. Τώρα που όλα τελείωσαν θέλουμε να πάμε διακοπές, ήδη το σκεφτόμαστε. Να ξεκουραστούμε, να χαρούμε τη θάλασσα και να συναντιόμαστε με τους φίλους μας που τόσο μας έλειψαν στη διάρκεια της καραντίνας», μας λέει η Αλεξία.

Από την πλευρά της η Εύη δηλώνει χαρούμενη που, όπως όλα δείχνουν πιάνει την πρώτη της επιλογή που είναι το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών. «Ήταν φαινομενικά μια δύσκολη χρονιά καθώς ήμασταν κλεισμένοι μέσα και δεν είχαμε τα προνόμια που είχαν τα παιδιά παλαιότερων ετών. Προσωπικά κατάφερα να εκμεταλλευτώ εποικοδομητικά την καραντίνα. Διάβασα όσο ήθελα χωρίς να κουραστώ και με στόχο να έχω ελεύθερο χρόνο για να κάνω και άλλα πράγματα που με ενδιαφέρουν. Διάβαζα χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά πάντα με συνέπεια και χωρίς να αφήνω κενά. Το γεγονός ότι είχα δίπλα μου την αδελφή μου με βοήθησε πάρα πολύ. Μοιραζόμασταν τις ανησυχίες μας και η μία στήριζε την άλλη», μας λέει από την πλευρά της η Εύη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις