Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Ρόμπερτ Ντάουνι ο πρεσβύτερος

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Ρόμπερτ Ντάου...

Ήταν ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός και πατέρας του σούπερ σταρ Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι ο πρεσβύτερος, σκηνοθέτης και πατέρας του πασίγνωστου ηθοποιού, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ πέθανε στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 85 ετών.

Ο γιος του επιβεβαίωσε την είδηση με μία συγκινητική ανάρτηση στο Instagram, σημειώνοντας ότι ο πατέρας του πέθανε «ήρεμα στον ύπνο του αφού υπέμεινε για πολλά χρόνια τις καταστροφικές συνέπειες του Πάρκινσον». Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο γνωστός μας Ironman της Marvel χαρακτήρισε  τον εκλιπόντα πατέρα του «έναν αντισυμβατικό δημιουργό ταινιών» που «παρέμεινε εξαιρετικά αισιόδοξος καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του».

Το «αντισυμβατικός» περιγράφει σωστά την πρώιμη καριέρα του Ρόμπερτ Ντάουνι του πρεσβύτερου. Άρχισε να σκηνοθετεί, να κάνει την παραγωγή και να γράφει το σενάριο underground cult ταινιών τη δεκαετία του '60 με το ασυμβίβαστο όραμά του και αριστεράς πτέρυγας χιούμορ του.

Έργα του όπως το «Putney Swope» του 1969, του έδωσαν τη δυνατότητα να γίνει γνωστός στο ευρύτερο κοινό, το οποίο σοκαρίστηκε (ακόμη και φοβήθηκε) από πολλά από αυτά που είδε στην ταινία, σύμφωνα με το Variety. Στην ταινία οι θεατές παρακολουθούν  όσα συμβαίνουν όταν ένας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των Αφρο-Αμερικανών αποκτά ελευθερία κινήσεων σε διαφημιστική εταιρεία που διαχειρίζονται λευκοί.

Στην ταινία «Pound» του 1970, ηθοποιοί υποδύονται ζώα να περιμένουν την ευθανασία σε χώρο φύλαξης αδέσποτων. 

Ο 56χρονος σήμερα Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ έκανε το ντεμπούτο του σε αυτή την ταινία  υποδυόμενος ένα κουτάβι. Ο Robert Downey Sr. είχε γεννηθεί στις 24 Ιουνίου του 1936 στη Νέα Υόρκη και έφυγε από τη ζωή στις 7 Ιουλίου 2021.

Με στοιχεία και από το ΑΠΕ

Πατέρας και γιος μαζί στη φωτ. με credit AP: Evan Agostini, είναι από την ανάρτηση του www.abc.net.au

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight