Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εστίαση: Αμιγή και μεικτά μαγαζιά- Τι θα επικρατήσει στην Πάτρα;- Τα υπέρ, τα κατά και το δίλημμα

Εστίαση: Αμιγή και μεικτά μαγαζιά- Τι θα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η δύσκολη απόφαση που πρέπει να πάρουν οι επιχειρηματίες

Να αποφασίσουν άμεσα αν δέχονται μόνο εμβολιασμένους ή και ανεμβολίαστους θαμώνες καλούνται  οι επιχειρηματίες στην εστίαση. Οι καταστηματάρχες στην Πάτρα αντιδρούν στο να ελέγχουν οι ίδιοι τους πελάτες τους ενώ ακόμα και αν οι περισσότεροι σκέφτονται να έχουν μεικτούς χώρους, ίσως οι καταστάσεις και οι δυσκολίες τους οδηγήσουν στο να κάνουν τα μαγαζιά τους covid free.

Οι περισσότεροι συνάδελφοι, απ’ ότι ακούω, αρνούνται να αφήσουν πελάτες έξω από τα μαγαζιά τους. Φαντάζομαι ότι θα κινηθούμε σε μεικτούς χώρους

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Γιάννης Σπυρόπουλος, «ήδη έχουμε αντιδράσει γιατί ο έλεγχος των πολιτών και ο διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και μη είναι μία δουλειά που δεν είναι δική μας και δεν έχουμε και καμία εκπαίδευση για να τον κάνουμε σωστά. Αν κάποιος μου δείξει ένα πλαστό χαρτί, είμαι ειδικός για να το καταλάβω;

Η εστίαση ως εστίαση είναι ένας χώρος που υποδέχεται τους πελάτες στο μαγαζί, δε τους αποτρέπει. Δεν μπορεί να χωρίσει τις παρέες σε εμβολιασμένους και μη. Δεν είμαστε αρνητές των εμβολίων, εγώ ο ίδιος είμαι πλήρως εμβολιασμένος, αλλά σέβομαι αυτούς που είτε έχουν ένα φόβο είτε το σκέφτονται ακόμα. Το σωστό θα είναι η κυβέρνηση να δώσει άλλα κίνητρα για να εμβολιαστεί ο κόσμος και να γυρίσουμε στην κανονικότητα.

Οι περισσότεροι συνάδελφοι, απ’ ότι ακούω, αρνούνται να αφήσουν πελάτες έξω από τα μαγαζιά τους. Φαντάζομαι ότι θα κινηθούμε σε μεικτούς χώρους, δε θέλω όμως να προλάβω μια κατάσταση, όλα είναι υποθετικά αυτή τη στιγμή και περιμένουν παραπάνω διευκρινήσεις να δουν πώς θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα και πώς θα γίνεται ο έλεγχος».  

Στεργίου: Εκπροσωπώντας τον εαυτό μου, αν θέλουμε να προστατευτεί η δημόσια υγεία, πιστεύω ότι τα μαγαζιά πρέπει να γίνουν αμιγούς χρήσης έτσι ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί

Από την άλλη ο πρώην Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρος Στεργίου εξηγεί γιατί θα πρέπει να είναι όλα τα καταστήματα να είναι αμιγή.

«Το κράτος μας βάζει να κάνουμε μία δουλειά που δεν είναι δική μας, δεν είμαστε ελεγκτές σε ζητήματα που σχετίζονται με προσωπικά και ιατρικά δεδομένα, ούτε μας περισσεύον χρήματα για έναν ακόμα υπάλληλο που θα διαχειρίζεται τον κόσμο στην είσοδο του καταστήματος.  Από την άλλη θα δημιουργηθούν προβλήματα καθώς άλλοι λόγω οικειότητας με τον μαγαζάτορα θα είναι απείθαρχοι, άλλοι δε θα δείχνουν το QR code, άλλοι θα έχουν στην παρέα τους και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, άλλοι δε θα κάνουν rapid test. Θα έχουμε διαξιφισμούς κατά την προσέλευση των πελατών. Στα μαγαζιά μεικτής χρήσης θα διαμαρτύρονται αυτοί που είναι εμβολιασμένοι για την ύπαρξη ανεμβολίαστων, κι ας έχουν κάνει rapid test.

Προσωπικά θα κάνω το κατάστημα μου αμιγές, πιθανόν να χάνω παρέες όπου θα υπάρχουν και ανεμβολίαστοι και θα δημιουργείτε ένα μπέρδεμα.

Τα μεικτά θα έχουν μικρή χωρητικότητα και για αυτό πιστεύω ότι την τελευταία στιγμή, ειδικά από τον Οκτώβρη, θα καταλήξουν να κάνουν τα καταστήματα τους αμιγή, κι ας σκέφτονται τώρα για μεικτά. Με μισή χωρητικότητα τα μεικτά δε θα είναι βιώσιμα.

Πέρα από αυτό, εκπροσωπώντας τον εαυτό μου, αν θέλουμε να προστατευτεί η δημόσια υγεία,  πιστεύω ότι τα μαγαζιά πρέπει να γίνουν αμιγούς χρήσης έτσι ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.

Το κράτος βέβαια δεν έπρεπε να μας βάλει αυτό τον γρίφο, το κάνει για να εξαναγκάσει και όσους φοβούνται ή έχουν αντίρρηση να εμβολιαστούν.  Εμείς όμως , δεν έπρεπε να γίνουμε χωροφύλακες» αναφέρει.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις