Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Παρανομία ή νομιμότητα;

Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Παρανομία ή νομιμότητα;

Ο κ. Πελετίδης επί 4 χρόνια δεν εναρμονιζόταν με το νόμο Σταθάκη για τις λαϊκές αγορές, όταν το θέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο, αναγκάστηκε να φέρει το νέο κανονισμό που ψηφίστηκε ομόφωνα

Είναι γνωστό ότι λαϊκές αγορές, οι εμποροπανηγύρεις και τα παζάρια αποτελούν εστία παραεμπορίου και παράνομων συναλλαγών. Πολλές περιπτώσεις είδαν το φως της δημοσιότητας, άλλες έφτασαν σε αίθουσες δικαστηρίων ή άλλες λύθηκαν με μαχαιρώματα μεταξύ των νόμιμων και παράνομων, αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο και συνεχίζει λέγοντας:

Στο παρελθόν είχε εξαρθρωθεί κύκλωμα που μετέφερε έναντι αμοιβής μετανάστες. Τους έβαζε να διαμένουν σε παραπήγματα εκτός Αθηνών και στη συνέχεια τους έστηνε σε φανάρια και στις παρυφές λαϊκών αγορών. Έτσι τα κυκλώματα έκαναν χρυσές δουλειές.

Όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς οργανώσεις των λαϊκών αγορών και του εμπορίου διεκδικούσαν να ψηφιστεί νόμος προκειμένου να υπάρξουν κανόνες. Η Πάτρα δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τον κανόνα. Το 2016 με τους μπουναμάδες είχαμε χτύπημα σε παράνομες ενέργειες από την ενδελεχή έρευνα της αστυνομίας:

1. Είχαν δοθεί άδειες παραποιημένες που έκαναν δύσκολη την έρευνα της αστυνομίας (επισυνάπτεται). Πλέον είχαν δοθεί από τη δημοτική αρχή 20 άδειες σε πολύτεκνους δωρεάν οι οποίες  μεταπωλήθηκαν σε «κύκλωμα» από 350€ έως 700€. Κάποιοι δηλαδή έγιναν πλούσιοι. Από την αρχή ήμασταν ξεκάθαροι ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και δεν θα έπρεπε να επιρρίψει ευθύνες η δημοτική αρχή σε εργαζόμενους, όπως το συνηθίζει.

Δύο αντιδήμαρχοι ήρθαν στο δικαστήριο και ανέφεραν ότι από το 2017 και μετά ακολουθείτε άλλη διαδικασία. Το 2017 μετά από διάλογο με την ομοσπονδία των λαϊκών αγορών επαγγελματιών και φορέων της αγοράς ψηφίστηκε ο νόμος Σταθάκη που νοικοκύρεψε σε σημαντικό βαθμό τις λαϊκές αγορές. Εκατοντάδες πόλεις και δημοτικά συμβούλια εναρμόνισαν τον κανονισμό των λαϊκών αγορών σύμφωνα με το νόμο. Ο κ. Πελετίδης επί τέσσερα χρόνια δεν το έκανε, αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η παράταξή μας έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και αναγκάστηκε μετά από διαβούλευση ο κ. Πελετίδης να θέσει το νέο κανονισμό που ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ.

Επειδή η δημοτική αρχή στριμώχτηκε από την διαδικασία που κράτησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και τα θεσμικά όργανα, όπου η υπόθεση έφτασε σε δικαστική αίθουσα, στην ανακοίνωση της χρησιμοποιεί ψέματα και παρερμηνεύει γεγονότα. Το στέκι νομιμότητας που αναφέρει δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο χώρος που συνευρίσκονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί οι οποίοι συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές και ο χώρος που ο πολίτης απευθύνεται για τυχόν προβλήματα παράπονα, εξεύρεση αντικειμένων κ.α.

Εμείς σταθερά υπερασπίζουμε τα λαϊκά στρώματα και όχι a la cart κ. Πελετίδη όπως εσείς προεκλογικά (κοινωφελής εργασία, ανθυγιεινό επίδομα κ.α.) προς άγραν των ψήφων.

Σας ενημερώνουμε επειδή ήσασταν απών, ότι το 2005 έγινε η πρώτη κατάληψη της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου για τον αγώνα ενάντια στα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές. Ποιοι βολεύονται να είναι ξέφραγο αμπέλι οι λαϊκές αγορές; Αυτοί που κερδοσκοπούν και γίνονται πλούσιοι σε μία βραδιά και αυτοί που χρησιμοποιούν την ανάγκη των ανθρώπων για δουλειά για μικροκομματικές σκοπιμότητες και για τα ψηφαλάκια. Την εφαρμογή του νόμου επιθυμούν, όσοι θέλουν να υπάρχουν θεσμοί, κανόνες, διαφάνεια για να μη γίνονται οι πολίτες, οι εργαζόμενοι σάκοι του μποξ από τις εκάστοτε εξουσίες πολιτικές, δημοτικές και άλλες. Στο ερώτημα για τη στάση του επικεφαλής μας για τα θέματα του εμπορίου στην Πάτρα ρωτήστε τους εμπόρους που τον εξέλεξαν ως μακροβιότερο πρόεδρο για 12 έτη.

Αλλά απάντηση σας δίνει και το χειροκρότημα που εισέπραξε ενώπιον σας κατά την ημέρα απεργίας των σωματείων των λαϊκών αγορών. Σήμερα η ΝΔ προσπαθεί να εγκαταστήσει μεγάλες εταιρείες στις λαϊκές αγορές, στο έργο της, την βοηθά η πολιτική της Λαϊκής Συσπείρωσης μία πολιτική πού απαξιώνει την νομιμότητα και την τάξη στις λαϊκές αγορές.

Τα έγγραφα από την έρευνα της αστυνομίας, τα απέστειλε η «Ώρα Πατρών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις