Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στην σταρ Τζέιμι Λι Κέρτις θα απονεμηθεί τιμητικός Χρυσός Λέοντας στο Φεστιβάλ Βενετίας

Στην σταρ Τζέιμι Λι Κέρτις θα απονεμηθεί...

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενώ θα προβληθεί και η νέα της ταινία "Halloween Kills"

Η 62χρονη σταρ του κινηματογράφου Τζέιμι Λι Κέρτις που είναι κόρη των αξέχαστων ηθοποιών Janet Leigh και Tony Curtis, πρόκειται να παραλάβει το τιμητικό Χρυσό Λέοντα στο 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αυτό τον Σεπτέμβριο, για την συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο.

Η τελετή θα διεξαχθεί στις 8 Σεπτεμβρίου 2021 στο Sala Grande του Palazzo del Cinema πριν την ειδική προβολή, εκτός διαγωνιστικού, του «Halloween Kills» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν στην οποία και πρωταγωνιστεί κρατώντας τον εμβληματικό ρόλο της Λόρι Στρόουντ.

«Είμαι βαθύτατα συγκινημένη που το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα με τιμήσει με αυτόν τον τρόπο. Μου φαίνεται αδιανόητο πως είμαι σε αυτή την βιομηχανία τόσο χρόνια έτσι ώστε να παραλάβω τιμητικό βραβείο για την προσφορά μου, και ότι συμβαίνει τώρα, με το “Halloween Kills”, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμένα.

Το “Halloween” – και η ερμηνεία της Λόρι Στρόουντ – εκτόξευσε και κράτησε την καριέρα μου στα ύψη και το να έχουμε αυτές τις ταινίες να εξελιχθούν σε ένα νέο franchise, το οποίο αγαπήθηκε από το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο είναι, και παραμένει, ένα δώρο. Ο Ιταλικός κινηματογράφος πάντα τιμούσε και αναδείκνυε το είδος το οποίο που έδωσε την καριέρα μου, οπότε δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη και χαρούμενη να δεχτώ αυτό το βραβείο από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας εκ μέρους της Λόρι και όλων των θαρραλέων ηρωίδων του κόσμου που τα βάζουν με φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια και αρνούνται να υποχωρήσουν», δήλωσε η Κέρτις αμέσως μετά την ανακοίνωση για την βράβευσή της.

*To 78o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τη 1η έως τις 11 Σεπτεμβρίου του 2021 στο Λίντο της Βενετίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight