Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαζί με τους ανθρώπους υποφέρουν και τα ζώα συντροφιάς από τον καύσωνα

Μαζί με τους ανθρώπους υποφέρουν και τα ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τι να κάνετε για να τα ανακουφίσετε

Οι υψηλές θερμοκρασίες την καλοκαιρινή περίοδο, δεν προκαλούν δυσφορία μόνο στους ανθρώπους αλλά και στα ζώα. Τα ζώα συντροφιάς, όπως γάτες, σκύλοι, τα οποία ειδικά την περίοδο της καραντίνας αυξήθηκαν εκθετικά στα σπίτια, θα πρέπει να έχουν τη δέουσα φροντίδα δεδομένης της ζέστης του καλοκαιριού. 

Το βασικότερο όλων, το πόσιμο νερό. Θα πρέπει να αλλάζεται συχνά και να μην βρίσκεται σε σημείο το οποίο χτυπά ο ήλιος. Εκτός του ότι θα εξατμιστεί σύντομα, θα ζεσταθεί σημαντικά. Το δροσερό νερό, είναι - όπως και για τον άνθρωπο - και για τα ζώα, πιο δελεαστικό ώστε να το καταναλώσουν.

Μην δένετε τον σκύλο σας. Ειδικά αυτές τις ημέρες. Επιτρέψτε του να κινείται και να έχει πρόσβαση σε σκιά. Ένα σπιτάκι το οποίο βρίσκεται στο έλεος του ήλιου δεν σημαίνει κάλυψη από τις υψηλές θερμοκρασίες για το ζώο συντροφιάς σας αν αυτό είναι δεμένο δίπλα του. Τα μπαλκόνια είναι έτσι κι αλλιώς πολύ κακή ιδέα για να αφήσετε τον σκύλο ή την γάτα σας. Αργά η γρήγορα ο ήλιος θα φθάσει και εκεί. Δεν θέλετε να υποφέρει το ζωάκι σας όση ώρα εσείς απουσιάζεται από το σπίτι.

Αν μπορείτε και ανα τακτά διαστήματα, κάνετε ένα μπάνιο στο ζωάκι σας. Αν πρόκειται για σκύλο είναι πιο εύκολο απ ότι για μια γάτα - στις οποίες δεν αρέσει το μπάνιο. Εναλλακτικά ψεκάστε στο πρόσωπο και το σώμα το ζώο συντροφιάς σας με ένα μικρό μπουκαλάκι νερό το οποίο έχει στόμιο για ψεκασμό. Αρχικά το σκυλάκι σας μπορεί να τρομάξει, γρήγορα θα σας ευγνωμονεί για τη δροσιά που του παρέχετε, θα κάθεται και θα το απολαμβάνει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις