Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης κατέθεσαν ερώτηση να επαναλειτουργήσει το τοπικό κοινοτικό ιατρείο Ρίου

Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης κατέθεσαν ...

Σύμφωνα με κατοίκους του Ρίου, οι ηλικιωμένοι της κοινότητας δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, όταν το ιατρείο βρίσκεται στο Ακταίο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κατέθεσαν στην Ελληνική Βουλή με αριθμό πρωτοκόλλου 7596/28-06-2021 σχετικά με το θέμα «Οι κάτοικοι του Ρίου της Αχαΐας ζητούν να επαναλειτουργήσει το δικό τους κοινοτικό ιατρείο», οι Απόστολος Αβδελάς, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Κωνσταντίνος Χήτας, Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Ρίου της Αχαΐας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, ζητούν να επαναλειτουργήσει το τοπικό κοινοτικό ιατρείο οι κάτοικοι του Ρίου, τονίζοντας ότι, υπάρχει μεγάλη ανάγκη, αφού, το μεγαλύτερο ποσοστό των ηλικιωμένων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Το πρόβλημα υφίσταται από το 2014, όταν αποφασίστηκε στο πλαίσιο της μείωσης των εξόδων, να μετακομίσει το ιατρείο σε ένα χώρο που ανήκε στην δημοτική περιουσία, προκειμένου να γλιτώσει το ενοίκιο. Η ως άνω κίνηση είχε ως αποτέλεσμα το κοινοτικό ιατρείο να μετακομίσει στη διπλανή συνοικία του Ακταίου.

Από τότε μέχρι σήμερα, το κοινοτικό ιατρείο λειτουργεί εκεί και δέχεται επισκέπτες μια φορά την εβδομάδα από το Ρίο, αφού, τις υπόλοιπες μέρες εξυπηρετεί τους κατοίκους των υπολοίπων κοινοτήτων της εκεί Δημοτικής Ενότητας. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους κατοίκους του Ρίου, οι ηλικιωμένοι της κοινότητας δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, όταν το ιατρείο βρίσκεται στο Ακταίο. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν μεταφορικό μέσο, αναγκάζονται να παίρνουν είτε το λεωφορείο, είτε το τρένο και σε τελική ανάλυση, όταν βλέπουν ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, καταφεύγουν στη λύση της προσφυγής σε ιδιωτικό κατά περίπτωση ιατρείο, πληρώνοντας από την τσέπη τους, προκειμένου να είναι ιατρικά καλυμμένοι. Επιπρόσθετα, τονίζουν την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός αυτόνομου και ανεξάρτητου ιατρείου στο Ρίο, που να δέχεται επισκέψεις, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ικανού να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες των 8.000 κατοίκων του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε άμεσα, για την επαναλειτουργία του κοινοτικού ιατρείου του Ρίου, της Αχαΐας και για την στελέχωσή του με το απαραίτητο σε αριθμό και ειδικότητες ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται οι υπέργηροι μόνιμοι κάτοικοι του Ρίου, χωρίς να αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιωτικά ιατρεία για την ιατρική τους φροντίδα και κάλυψη;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις