Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το νερό... νεράκι λένε στο Σαραβάλι- Τι απαντά στο thebest ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ

Πάτρα: Το νερό... νεράκι λένε στο Σαραβά...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πρόβλημα και στην Τριταία

Το νερό… νεράκι λένε και το φετινό καλοκαίρι οι κάτοικοι στο Σαραβάλι. Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr κάτοικος της περιοχής οι διακοπές νερού είναι καθημερινές με αποτέλεσμα όσοι μένουν εκεί να ζουν άλλο ένα μαρτυρικό καλοκαίρι.

Αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό για να πιούμε από εκεί και πέρα είμαστε σε αδιέξοδο, σε μία φρικτή κατάσταση μέσα στο καλοκαίρι

«Μένω στο Σαραβάλι εδώ και πέντε χρόνια. Κάθε χρόνο, όταν έρχεται ο Μάιος και μέχρι τον Οκτώβρη, κάθε μέρα, κόβεται το νερό, χωρίς υπερβολή. Πέρσι όλο το καλοκαίρι είχαμε νερό από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί. Την υπόλοιπη μέρα δεν είχαμε νερό. Πέρσι μάλιστα το μόνο διάστημα που είχαμε νερό ήταν τον Ιούλιο μετά από καταγγελία που είχαμε κάνει πάλι στο μέσο σας. Σαν να έγινε κάτι μαγικό.

Ποτέ δεν μας ενημερώνουν για το λόγο που κόβεται το νερό.  Κρατούν τα στοιχεία μας στο τηλεφωνικό κέντρο, λέμε το πρόβλημα μας και ως εκεί. Στο μεταξύ εμείς αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα. Όταν δεν είναι κομμένο, έχει χαμηλή πίεση με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βάλουμε ούτε πλυντήριο. Αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό για να πιούμε από εκεί και πέρα είμαστε σε αδιέξοδο, σε μία φρικτή κατάσταση μέσα στο καλοκαίρι» λέει κάτοικος της περιοχής.

φέτος ενισχύουμε την περιοχή με μία άλλη γεώτρηση. Υπήρχε μία αστοχία στη σύνδεση, όμως πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα ενισχυθεί το νερό με τη δεξαμενή της περιοχής

Μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας παραδεχθείτε ότι στο Σαραβάλι υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση το οποίο η υπηρεσία ευελπιστεί να έχει λυθεί μέχρι αύριο.

«Δουλεύοντας ακόμα και τη νύχτα, πιστεύουμε ότι μέχρι αύριο θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις δεξαμενές με νερό εφεδρικής γεώτρησης  και να λυθεί το πρόβλημα στο Σαραβάλι αλλά και στο Μονοδένδρι Κρήνης το οποίο είναι το υψηλότερο σημείο κοντά στη δεξαμενή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επισημαίνει, «φέτος ενισχύουμε την περιοχή με μία άλλη γεώτρηση. Υπήρχε μία αστοχία στη σύνδεση, όμως πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα ενισχυθεί το νερό με τη δεξαμενή της περιοχής τις ώρες αιχμής γιατί πραγματικά το νερό που καταναλώνεται, σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, είναι δυσανάλογο με τον πληθυσμό της περιοχής. Γίνεται υπερκατανάλωση.

Το όλο θέμα σχετίζεται με την υπερκατανάλωση του νερού στην περιοχή. Φροντίσαμε από το χειμώνα να ενεργοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε μία γεώτρηση έτσι ώστε να ενισχύσουμε το κομμάτι του Κεφαλόβρυσου και να μην υπάρχει πρόβλημα. Αυτή ήταν η πρώτη ενέργεια που κάναμε. Η δεύτερη ήταν να εξοπλίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο της τηλεδιοίκησης με το οποίο θα μπορούσαμε να ελέγχουμε τις παροχές και τις πιέσεις στην περιοχή. Λόγω της πανδημίας κι επειδή ο εξοπλισμός είναι εισαγόμενος, υπήρξαν καθυστερήσεις στην παράδοση αυτών των οργάνων και εξαρτημάτων, δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση αυτού του έργου. Πιστεύουμε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να το ολοκληρώσουμε».

Πρέπει κάποιος να φροντίσει να υπάρχει νερό και για τα πρόβατα και για τους ανθρώπους. Αυτό που ακούμε είναι ότι καταναλώνουμε πολύ νερό

Πρόβλημα και στην Τριταία

«Επανειλημμένα δεν υπάρχει νερό» λέει στο thebest.gr δημότης της Τριταίας.

Όπως αναφέρει, «το πρόβλημα υπάρχει πάνω από μία πενταετία. Στην περιοχή χρειάζεται αρκετό νερό και για αγροτικές αλλά και κτηνοτροφικές εργασίες. Ψάχνουμε μία λύση και η απάντηση που παίρνουμε είναι να κάνουμε υπομονή καθώς τα δίκτυα είναι μακριά, το νερό δε φτάνει κι έτσι δεν υπάρχει πίεση. Κλείνουμε το νερό για να γεμίσει η δεξαμενή και να έχουμε νερό για τρεις ώρες. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ερυμάνθου υποστηρίζει ότι γίνονται ενέργειες. Ωστόσο το καλοκαίρι περνά μαρτυρικά. Αναρωτιόμαστε πόσο θα συνεχιστεί αυτό. Έχουμε απελπιστεί. Πρέπει κάποιος να φροντίσει να υπάρχει νερό και για τα πρόβατα και για τους ανθρώπους. Αυτό που ακούμε είναι ότι καταναλώνουμε πολύ νερό».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις