Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατερίνα Γρ. Σολωμού: «Να θωρακίσουμε τους νέους από τη σύγχρονη μάστιγα»

Κατερίνα Γρ. Σολωμού: «Να θωρακίσουμε το...

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Ναρκωτικών

 

Η θωράκιση της κοινωνίας μας και ιδίως της νεολαίας από την σύγχρονη μάστιγα των ναρκωτικών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτεία. Αυτό επισημαίνει σε μήνυμά της με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, η καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνη υγείας του ΚΙΝ.ΑΛ. Δυτικής Ελλάδας Κατερίνα Γρ. Σολωμού.

«Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και Διακίνησης κάθε είδους εξαρτησιογόνων ουσιών. Η σημερινή μέρα, είναι ευκαιρία για να στρέψουμε επιτέλους το ουσιαστικό μας ενδιαφέρον στο σοβαρότερο κοινωνικό πρόβλημα του πιο ζωντανού και δυναμικού τμήματος της κοινωνίας μας, της νεολαίας. Ειδικά, φέτος, αυτή η μέρα λαμβάνει άλλες διαστάσεις, καθώς η πανδημία με τις οικονομικές και ψυχολογικές παρενέργειες, έχει επηρεάσει και τις εξελίξεις στον χώρο των εξαρτήσεων.

Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει την πρόληψη αλλά και τα θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης και να επιδείξει μέριμνα σε όλους όσοι ζουν στο περιθώριο, τη μοναξιά, την ανασφάλεια, την απελπισία, δίνοντάς τους δύναμη για να βαδίσουν με γενναιότητα τον δρόμο της απεξάρτησης. Υπάρχει λύση γι’ αυτό αποτελεί καθήκον της πολιτείας να στηρίξει ουσιαστικά το έργο που επιτελούν οι φορείς που ασχολούνται με το σημαντικό έργο.

Είναι ώρα, λοιπόν, και σταθούμε με περισυλλογή απέναντί τους. Να βρεθούμε στο πλάι τους έμπρακτα, βοηθώντας τους ανορθωθούν και να γυρίσουν την πλάτη στον δρόμο της εξάρτησης.

Ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι αγώνας ζωής, καθημερινός και διαρκής.

Η τοξικοεξάρτηση αποτελεί «πληγή» για την κοινωνία γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί ένα πλέγμα θεσμικών παρεμβάσεων για την συνολική διαχείρηση του προβλήματος. Επιπλέον, θα πρέπει να στηριχθούν οι όλες οι δομές που προσφέρουν ουσιαστικό έργο τόσο στους χρήστες αλλά και τις οι οικογένειές τους, γιατί τα ναρκωτικά παραμένουν η σύγχρονη μάστιγα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις