Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μάσκα τέλος στους εξωτερικούς χώρους- Σταματούν τα self test οι εμβολιασμένοι

Μάσκα τέλος στους εξωτερικούς χώρους- Στ...

Από Δευτέρα, τελειώνει η απαγόρευση κυκλοφορίας και αυξάνονται τα άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση- Όλες οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν

Τα επόμενα βήματα στην άρση των περιοριστικών μέτρων, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκινώντας την τοποθέτησή του είπε ότι αίρονται από αύριο,  στις πέντε το πρωί, αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

Από 28 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

  • Η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας
  • Δεν θα κάνουν self test οι εργαζόμενοι και διπλά εμβολιασμένοι αν έχουν περάσει 15 ημέρες από την 2η δόση
  • Μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση
  • Δεξιώσεις με 300 άτομα σε γάμους και βαπτίσεις
  • Για τις οργανωμένες παραλίες 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ επιφάνειας παραλίας.

Νωρίτερα, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε:

«Η βελτίωση της εικόνας στη χώρα είναι σαφής. Ο μέσος όρος κρουσμάτων μειώθηκε κατά 35%, κάτω από 400 την ημέρα. Μειώθηκε και η ηλικία των νέων κρουσμάτων, στα 35, λόγω της κινητικότητας και του γεγονότος ότι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. Μειώθηκαν και τα τεστ που γίνονται, ωστόσο η θετικότητα έχει πέσει, σε πολλές περιοχές μάλιστα κάτω από το 1%.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε κάτω από 4.000. Κάποιες περιοχές όμως εμφανίζουν κίνδυνο αύξησης των κρουσμάτων, λόγω της τουριστικής περιόδου και των στελεχών μετάλλαξης.

Ένας στους τρεις νοσηλευόμενους αφορά νέους 25 με 55 ετών, λόγω του εμβολιασμού των μεγαλύτερων ηλικιών.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων μειώνεται. Οι προβλέψεις για το Rt είναι ευοίωνες. Σημαντική μείωση στους θανάτους άνω των 75. Δεν έχουν μειωθεί σημαντικά οι θάνατοι στους 65-74. Γι' αυτό τους καλούμε να εμβολιαστούν.

Καθώς βελτιώνεται η εικόνα, απελευθερώνονται δραστηριότητες που δεν επιβαρύνουν.

Σήμερα αποδεχθήκαμε την εξαίρεση από την υποχρέωση των self test για τους πλήρως εργαζόμενους.

Η επιτροπή εισηγήθηκε τη διατήρηση της μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Δηλαδή επιτρέπεται να βγάλουμε τη μάσκα μόνο όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Θεωρούμε τη μάσκα ως τη σημαντικότερη προστασία έναντι του κορωνοϊού.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης περιέγραψε την καλύτερη εικόνα που διαμορφώνεται τόσο σε επιδημιολογικό επίπεδο όσο και σε ό,τι αφορά την πίεση του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των νέων εισαγωγών υποχωρεί σε 70 την ημέρα, έχουμε 40% λιγότερες διαγνώσεις από την προηγούμενη εβδομάδα και ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε κατά 18%.

Παρόλα αυτά, ο Μαγιορκίνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεταλλαγμένο στέλεχος Δ που συνδέθηκε αρχικά με την αύξηση των κρουσμάτων στην Ινδία στη συνέχεια με την επιδημιολογική αύξηση στο Ηνωμένο Βασίλειο την Πορτογαλία και το Ισραήλ.

Οι λοιμώξεις με το μεταλλαγμένο στέλεχος αφορούν κυρίως τους μη εμβολιασμένους και τους νέους. Παρουσιάζει αυξημένη μεταδοτικότητα και δυνατότητα διαφυγής από την ανοσολογική ανταπόκριση. Ο τρόπος αντιμετώπισής του είναι η αύξηση της πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις